2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Preiļu novadā notiks Zemessardzes 35. kājnieku bataljona mācības

Preiļu novadā notiks Zemessardzes 35. kājnieku bataljona mācības

No 27. līdz 28. augustam Preiļu novada teritorijā norisināsies Zemessardzes 3. Latgales brigādes 35. kājnieku bataljona lauka taktiskais vingrinājums, lai sagatavotos septembrī gaidāmajām Nacionālo bruņoto spēku gada lielākajām militārajām mācībām “Namejs 2022”., informē Zemessardzes 3. Latgales brigādes Zemessardzes 35. kājnieku bataljona Civilmilitārās sadarbības daļa.

Mācību laikā Preiļu novada Aizkalnes, Preiļu, Riebiņu, Sīļukalna, Stabulnieku, Upmalas un Vārkavas pagastu apkārtnē notiks īslaicīga karavīru un zemessargu izvēršanās apvidū, kā arī militārā transporta pārvietošanās pa koplietošanas un piegulošajiem mazākas nozīmes ceļiem, kas būs, galvenokārt, Babri – Aizkalne – Aglonas stacija, Preiļi – Stolderi – Vecvārkava, Preiļi – Riebiņi – Stabulnieki – Sīļukalns. Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā.

Mācību scenārija ietvaros Preiļu novada Stabulnieku pagastā zemessargi veiks bijušās Dravnieku pamatskolas apsardzi un patrulēšu pa blakus esošo teritoriju. Atsevišķos laika posmos intensīva zemessargu pārvietošanās un mācību scenārija izspēle paredzēta arī Sīļukalna pagastā uz Gribolva ceļa. 

Militāro mācību cikla uzdevumi tiks veikti uz iepriekš saskaņotiem valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām un privātām personām piederošiem zemes īpašumiem, lai mācību uzdevumus iespējami pietuvinātu reālajai situācijai. Pēc mācībām izmantotā teritorija nepieciešamības gadījumā tiks sakopta.

Iedzīvotāju ievērībai! 

Scenārija izpildes laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet nekādā veidā neapdraud cilvēku veselību un dzīvību, tomēr, ja tāda tiek atrasta, to nedrīkst aiztikt.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, jo viens no galvenajiem mācību mērķiem ir zemessargu kaujas gatavības uzlabošana un valsts aizsardzības spēju stiprināšana.

Atstājiet komentāru