2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Preiļos akcija “Palīdzēsim Ukrainas bērniem” ir noslēgusies veiksmīgi

Konvoja autobuss, kura galamērķis ir Ņižinas pilsēta Ukrainā, ir piepildīts. Autobuss kopā ar saziedotajām mantām devies uz Rīgu un 2. decembrī konvojā kopā ar citiem skolēnu autobusiem uzsāka ceļu uz Ukrainu.

Igors Pličš: “Atsaucība tiešām ir tik liela, ka visām mantām pietrūka vietiņas. Autobuss ir pilns līdz jumtam. Paldies Preiļu novada pašvaldībai, kas atbalstīja autobusa nogādi uz Preiļiem un uz Rīgu. Paldies Jānim Sparānam par situācijas sapratni un iecietību. Tāpat paldies novadam par strāvas ģeneratoru, kas Ņižinas pilsētas skolai ir vitāli nepieciešams. Pateicos brāļiem Saleniekiem par tehnisko atbalstu un servisa pakalpojumu autobusam. Piedodiet, tie, mīļie ziedotāji, kas vakar aizbrauca mājās ar ziedojumiem. Jūsu vēlme atbalstīt Ukrainas bērnus nepalika bez uzmanības. Pēc sazināšanās ar Rīgu noskaidrojās, ka decembrī mūsu valsts Ārlietu ministrija gatavo vēl autobusu ar ziedojumiem Ukrainas bērniem. Tāpēc nolēmām turpināt pieņemt ziedojumus, ko nogādāsim Rīgā. Tā, ka laipni lūdzu. Tālrunis saziņai 29121689 (Igors)”.

Pašvaldība pateicas Igoram Pličam par ieguldīto laiku, darbu un pūlēm!

Konteksts:

Twitter konvojs jeb biedrība “Agendum” Preiļu novadnieces Lauras Pličas-Stankevičas virsvadībā organizēja skolēnu autobusu nogādāšanu Ukrainā. Autobusi tika iegādāti, tos vajadzēja piepildīt ar praktiskām, lietderīgām un siltām mantām. Viens skolēnu autobuss gaidīja ziedotājus Preiļos, Raiņa bulvārī 9, “Pliča sāta” dārzā. Šis bija vienīgais konvoja autobuss Latgalē, kur līdz pat 29. novembrim varēja nest savus ziedojumus – siltus apģērbus, cimdus, zeķes, cepures, apavus, dažādu veidu sildierīces, datorus un kancelejas preces bērniem, lai viņi varētu turpināt mācības.

Avots: preili.lv

Komentāri (0-2/2)

  • Nu bet
    06.12.2022 18:43
    Lieli malači, ka tik veiksmīga Preiļos bija akcija “Palīdzēsim Ukrainas bērniem” !!! Šoferiem tranzīts Preiļi - Ņizina tā neko gabaliņš būs ko braukt...
  • Skolnieciņš
    02.12.2022 19:44
    Krievija vai tas, kas no tās būs palicis, maksās reparācijas Ukrainai nākamos 100 vai 150 gadus. Un visa civilizētā pasaule sekos, lai mežoņi no Krievijas pēc tiesas nolēmuma izmaksātu it visas reparācijas. Krievija no atbildības neizspruks. Dieviete Temīda tur situāciju savā kontrolē. Bez cieņas, Skolnieciņš

Atstājiet komentāru