2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Konkursā izraudzīsies divus Preiļu slimnīcas valdes locekļus

Konkursā izraudzīsies divus Preiļu slimnīcas valdes locekļus

Preiļu novada pašvaldība ir izsludinājusi kandidātu atlasi uz SIA "Preiļu slimnīca" diviem valdes locekļu amatiem, piedāvājot 700 eiro algu pirms nodokļu nomaksas, liecina pašvaldības publicētā informācija.

Viens no valdes locekļiem tiek meklēts ar zināšanām un izglītību medicīnas jomā, bet otrs - ar zināšanām un pieredzi finanšu vadībā.

No medicīnas jomas valdes locekļa pretendentiem tiek sagaidīta augstākā izglītība medicīnas zinātnēs vai veselības aprūpē, vismaz triju gadu pieredze pēdējo desmit gadu laikā kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā, lielas struktūrvienības vadītāja amatā vai vismaz triju gadu darba pieredze pēdējo desmit gadu laikā publiskās pārvaldes institūcijas vadītāja, vadītāja vietnieka vai lielas struktūrvienības vadītāja amatā.

Otra valdes locekļa amata kandidātam jābūt ar zināšanām un pieredzi finanšu vadības un plānošanas jautājumos. Pretendentam jābūt ar augstāko izglītību ekonomikā vai finansēs, vismaz triju gadu pieredzi kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā, lielas struktūrvienības vadītāja amatā vai publiskās pārvaldes institūcijas vadītāja, vadītāja vietnieka vai lielas struktūrvienības vadītāja amatā.

Pieteikumi tiek pieņemti Preiļu novada pašvaldībā līdz 1.martam. Valdes loceklim noteiktais atalgojums mēnesī pirms nodokļu nomaksas ir 700 eiro.

Savukārt Preiļu slimnīcas valdes priekšsēdētājai noteiktais atalgojums pirms nodokļu nomaksas ir 2200 eiro mēnesī.

Pašlaik slimnīcu vada valdes priekšsēdētāja Skaidrīte Žukova un valdes locekle Iveta Stare. Stare tika apstiprināta valdes locekles amatā uz vienu gadu 2022.gada 31.janvārī, kad interešu konflikta dēļ šo amatu atstāja Sandra Akmane, un Stares līgums tagad beidzies. Savukārt 2022.gada februārī pēc savas vēlēšanās valdes locekles amatu atstāja Aija Vanaga, un trešā valdes locekļa vieta pēc viņas aiziešanas no darba palikusi vakanta.

SIA "Preiļu slimnīca" pieder Preiļu novada domei (74,14%) un SIA "CLP" (25,86%), liecina "Firmas.lv" dati. Kā "CLP" patiesais labuma guvējs norādīts Marģers Zeitmanis.

SIA "Preiļu slimnīca" pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro, apgrozījums 2021.gadā bija 5,34 miljoni eiro, bet peļņa - 0,7 miljoni eiro.

Atstājiet komentāru