2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Preiļu novadā dzēsts plašs ugunsgrēks saimniecības ēkā ar graudkopības un kokapstrādes iekārtām

Preiļu novadā dzēsts plašs ugunsgrēks saimniecības ēkā ar graudkopības un kokapstrādes iekārtām

Sestdien Preiļu novadā izcēlies plašs ugunsgrēks kādā saimniecības ēkā ar graudkopības un kokapstrādes iekārtām, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.17.03 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Preiļu novada Rušonas pagastu, kur dega saimniecības ēka. Notikuma vietā VUGD darbinieki konstatēja, ka deg saimniecības ēka ar kokapstrādes iekārtām, graudu priekšapstrādes iekārtas, graudu kalte, kombains un graudi, kā arī dažāda lauksaimniecības tehnika un rezerves daļas.

Kopējā degšanas platība bija 600 kvadrātmetri. Notikumā strādāja 12 ugunsdzēsēji, un plkst.20.14 ugunsgrēks tika likvidēts. Cilvēki tajā fiziski necieta.

Savukārt plkst.18.20 ugunsdzēsēji steidzās uz Staburaga ielu Jūrmalā, kur divstāvu dzīvojamai mājai dega jumts un griestu pārsegums 151 kvadrātmetra platībā. Plkst.21.23 ugunsgrēks tika pilnībā nodzēsts. Arī šajā negadījumā neviens cilvēks necieta.

Aizvadītajā diennaktī, no 27.maija plkst.6.30 līdz 28.maija plkst.6.30, VUGD kopumā saņēma 65 izsaukumus - 37 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru