2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Rēzeknes un Preiļu novadu teritorijās notiek Zemessardzes taktiskās mācības

Rēzeknes un Preiļu novadu teritorijās notiek Zemessardzes taktiskās mācības

Šodien un rīt Rēzeknes un Preiļu novadu teritorijās notiks Zemessardzes 35. kājnieku bataljona taktiskās mācības, Radio1.lv  uzzināja Preiļu novada pašvaldībā.

Mācību laikā zemessargi pilnveidos kaujas iemaņas un uzlabos militārā transporta vadīšanas prasmes, pārvietojoties militārās tehnikas kolonnā.

Mācību uzdevumu izpildes laikā Rēzeknes novada Feimaņu pagastā, "Latvijas Valsts mežu" saskaņotā teritorijā, tiks lietota mācību munīcija, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot. Militāro mācību laikā tiks ievērotas ugunsdrošības un dabas aizsardzības prasības, izmantotās teritorijas pēc uzdevumu izpildes nepieciešamības gadījumā tiks sakoptas.

Mācību ietvaros Preiļu un Rēzeknes novadu teritorijās pa reģionālajiem autoceļiem pārvietosies militārā transporta kolonna.

Mācību laikā iedzīvotājiem jārēķinās ar īslaicīgiem satiksmes ierobežojumiem. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju pilnveidošanu.

Atstājiet komentāru