2024.gada 6. septembris

Magnuss, Maigonis, Mariuss

Pelēču ezera purva takās notiek izglītojošs pasākums par zemo bērzu

Pelēču ezera purva takās notiek izglītojošs pasākums par zemo bērzu

Pelēču ezera purva takās, Preiļu novadā, šodien notiek izglītojošs pasākums par zemo bērzu, liecina AS "Latvijas valsts meži" (LVM) publiskotā informācija.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka pasākumā iepazīstinās ar zemo bērzu, ko Latvijas Dendrologu biedrība nominējusi par 2024.gada koku, un būs iespējams izstaigāt purva takas, iepazīstot purva ainavu, ekosistēmu un purva iemītniekus. Pasākumā notiks arī dažādas aktivitātes bērniem.

Pasākumu organizē LVM, Latvijas Dendrologu biedrība un Preiļu novada Tūrisma attīstības un informācijas centrs.

Zemais bērzs ir viena no četrām Latvijā savvaļā sastopamajām bērzu sugām. Zemo bērzu Latvijā var sastapt samērā reti un galvenokārt Latvijas austrumu un ziemeļu daļā. To var novērot pārejas un zāļu purvos, pārmitros zālājos, kā arī pārpurvotos ezeru krastos un mitros, skrajos mežos. Zemo bērzu apdraud pārmitru zālāju, zāļu un pārejas purvu aizaugšana ar lielākiem krūmiem un kokiem, kā arī mitrāju nosusināšana un pārveidošana

Jau ziņots, ka LVM apgrozījums pagājušajā gadā bija 626,019 miljoni eiro, kas ir par 10,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 8,8% - līdz 220,838 miljoniem eiro.

LVM apsaimnieko valstij piederošās meža zemes. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

Atstājiet komentāru