2024.gada 8. septembris

Ilga

XIX Latgales novada senioru dziesmu un deju svētku festivāls “Ūgu maize” izskanējis godam (FOTO)

20. jūlijā Preiļu parka estrādē tika izdziedāts un izdejots XIX Latgales novada senioru dziesmu un deju festivāls “Ūgu maize”, informē Preiļu novada pašvaldības 
sabiedrisko attiecību speciālists Elgars Stupāns.
 

Festivālu organizēja Preiļu novada pašvaldība un Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvalde sadarbībā ar biedrību “Latgales reģionālā pensionāru apvienība”, Preiļu novada pensionāru biedrību, Preiļu biedrību “Mūsmājas”, senioru biedrību “Riebiņu varavīksne”, Aglonas senioru biedrību un biedrību “Vārkavas novada pensionāri”. Festivālā piedalījās ap 900 dalībniekiem no Preiļu, Ludzas, Rēzeknes, Krāslavas, Balvu, Augšdaugavas, Līvānu, Varakļānu novadiem, no Rēzeknes un Daugavpils valstspilsētām.


Visas dienas garumā ikvienam festivāla dalībniekam bija iespēja apmeklēt mājražotāju un amatnieku tirdziņu, iepazīties ar Preiļu tūrisma piedāvājumiem, apmeklēt Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja izstādes un 5D seansus Preiļu pilī.

Pirms festivāla “Ūgu maize” lielkoncerta notika svētku gājiens, kurā piedalījās visi festivāla dalībnieki un Latgales novadu pašvaldību pārstāvji. Pēc svētku gājiena lielkoncertā skanīgi tika izdziedātas 14 dziesmas un izdejotas 14 dejas.
 

Lielkoncerts “Ūgu maize” vēstīja par Latgales amatiermākslas daudzveidību un tās tradīcijām, katram senioru mākslinieciskajam kolektīvam nākot ar savu “odziņu” – dziesmu un deju dažādību, tai klāt pievienoto humora devu. Visu kopā saliekot, izveidojās garšīga vecmammas izcepta “Ūgu maize”.


Preiļu novada pašvaldība izsaka pateicību visiem, kuri iesaistījās festivāla “Ūgu maize” organizēšanā, paldies visiem festivāla dalībniekiem par skaisto dejas soli un sirsnīgajām dziesmām, par smaidu un pozitīvām emocijām, kā arī paldies skatītājiem, kuri kuplināja lielkoncertu!

Atstājiet komentāru