2024.gada 16. septembris

Asja, Asnate, Dāgs, Dārgs

Jaunieši ar īpašām vajadzībām Preiļu novadā var pieteikties sociālajai stipendijai izglītības ieguves atbalstam

Jaunieši ar īpašām vajadzībām Preiļu novadā var pieteikties sociālajai stipendijai izglītības ieguves atbalstam

Nodibinājums "Viduslatgales pārnovadu fonds" izsludinājis pieteikšanos sociālajai stipendijai izglītības ieguves atbalstam Preiļu novada jauniešiem ar īpašām vajadzībām, informē fonds.

Stipendijas mērķis ir atbalstīt jauniešus ar īpašām vajadzībām studiju vai mācību procesā, veicinot Preiļu novada jauniešu izglītības ieguves motivāciju un vienlīdzīgākas iespējas.
 

Uz stipendiju var pretendēt jaunieši, kas ir deklarēti vai kuru vecāki ir deklarēti Preiļu novadā, studē akreditēta studiju programmā Latvijas augstskolā, neatkarīgi no studiju līmeņa, studiju formas, studiju ilguma, studiju formas un iegūstamās kvalifikācijas. Var pretendēt arī tie jaunieši, kas mācās akreditētā mācību programmā Latvijas valsts profesionālās izglītības iestādē vai koledžā, neatkarīgi no mācību ilguma, mācību formas un iegūstamās kvalifikācijas, vai arī apgūst profesionālās kvalifikācijas pilnveides izglītības programmu kādā no Latvijā reģistrētām izglītības iestādēm vai organizācijām.


Tāpat noteikts, ka pretendenti nedrīkst būt vecāki par 25 gadiem, kā arī viņiem ir piešķirta invaliditāte vai ir faktiski pierādāmi funkcionāli traucējumi vai grūtības. Izvērtējot pretendenta atbilstību stipendijai, tiks ņemta vērā vidējā atzīme par 2023./2024.studiju vai mācību gadu.

Stipendiju var izlietot mācību maksas segšanai, mācību līdzekļu iegādei vai iztikas nodrošināšanai mācību laikā, palīgierīču iegādei vai nomai, liecina stipendijas piešķiršanas nolikums. Stipendiju var izlietot arī asistenta pakalpojumu segšanai, kā arī citiem mērķiem, kas saistīti ar mācību procesu.

Stipendiju piešķir vienu reizi gadā. Tās apmēru nosaka fonds.

Pieteikumu stipendijai var iesniegt līdz 22.septembrim.

Atstājiet komentāru