2024.gada 19. septembris

Muntis, Verners

Riebiņu vidusskolas vēstures skolotāja Ārija Pudule saņēmusi Ata Kronvalda balvu

Riebiņu vidusskolas vēstures skolotāja Ārija Pudule saņēmusi Ata Kronvalda balvu

4. septembrī Rīgas pilī tika apbalvoti aizvadītā gada izcilākie Latvijas skolotāji un skolu kolektīvi.


Ata Kronvalda balvu par skolēnu motivēšanu sasniegt izcilus rezultātus saņēma seši pedagogi: Riebiņu vidusskolas vēstures skolotāja Ārija Pudule, Rīgas Franču liceja franču valodas skolotāja Inta Murāne un J. G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolas vācu valodas skolotājs Kirils Soklakovs. Tāpat arī balvu saņēma Jaunogres vidusskolas bioloģijas skolotāja Anna Roddate, Cēsu Valsts ģimnāzijas kultūras un mākslas skolotājs Māris Bušmanis un Daugavpils Zinātņu vidusskolas fizikas skolotāja Larisa Koroševska.
 

Ārija Pudule jau teju 40 savas dzīves gadus veltījusi izglītības nozarei un Riebiņu vidusskolā strādā kopš 2007. gada. Skolotājas stundās vērojama zinātkāra skolēnu rosība, un viņa allaž izdomā kādus interaktīvus elementus, lai ikviens varētu iemīlēt vēsturi, sociālās zinības, attīstīt savas prasmes medijpratībā, iemācīties kritiski domāt un analizēt informāciju zinātniski pētniecisko darbu izstrādē.


Skolotāja neapstājas izaugsmē pati un neļauj to darīt saviem audzēkņiem. Viņa allaž ir dzinējspēks, kas neļauj palikt malā. Ārija Pudule ir iesaistījusies arī Stabulnieku pagasta iedzīvotāju konsultatīvās padomes darbā, palīdz veidot projektus un aktivitātes vietējās kopienas iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanai. Skolotāja ilgus gadus veikusi pilsoniskās jomas pedagogu darba vadību novadā, dalās ilgajos gados skolā uzkrātajā pieredzē ar kolēģiem. Viņa prot virzīt un saskatīt stratēģiskos mērķus, kā arī izvirzīt paveicamos uzdevumus šo mērķu sasniegšanai.
 

Skolotājas devums Latvijas un Latgales novada popularizēšanā un patriotisma audzināšanā ticis novērtēts ar Nikodema Rancāna balvu (2017) par inovācijām izglītības procesā un Preiļu novada pašvaldības Goda zīmi “Par nopelniem Preiļu novada attīstībā” (2022) - par ilggadēju darbu un nesavtīgu iesaisti izglītības jomas attīstībā un skolēnu vēstures izpratnes veicināšanā.


Tāpat tradicionāli skolotāja Ārija Pudule ierosina pasākumus skolā ar patriotisku ievirzi. Riebiņu vidusskolas mājaslapā izlasāms par tradicionālajiem Barikāžu atceres pasākumiem, lekcijām ar patriotisku ievirzi, vēstures viktorīnām, citām aktivitātēm skolotājas vadībā. Skolā mācās vairāk kā 130 skolēni, un ikkatrs jūtas piederīgs un iederīgs Ārijas Pudules vadītajās aktivitātēs izglītības iestādē un ārpus tās.

Atstājiet komentāru