2024.gada 23. oktobris

Daina, Dainida, Dainis

Preiļos izskanējis labdarības pasākums “Lūgšanu brokastis” (FOTO)

18. oktobra vēlā rītā vairāk kā 100 labas gribas ļaudis pulcējās Preiļu Kultūras namā, lai uzklausītu līdzcilvēku stāstus, kopīgi lūgtos, gremdētos mūzikas priekšnesumos un baudītu kopīgas brokastis labdarības pasākumā “Lūgšanu brokastis”, portālu Radio1.lv informēja Preiļu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Elgars Stupāns.

Lūgšanu brokastīs klātesošos uzrunāja un svētību deva prāvests Andris Ševels, kā arī katoļu mācītāji: Mārtiņš Klušs, Guntars Skutels, Grigorijs Ņikitins, Jānis Meļņikovs un Jānis Stepiņš. Bīskaps Andris Kravalis nevarēja ierasties, bet, izmantojot mūsdienīgās tehnoloģijas, bija atsūtījis balss ierakstu, kas tika atskaņots pasākuma laikā. Par savu dzīvi, iekšējām cīņām un nepadošanos savu mērķu un sapņu īstenošanā stāstīja olimpiete, vieglatlēte Gunta Vaičule, ērģelniece Guna Kise, kā arī mākslinieks Raivis Konstantinovs kopā ar savu skolotāju Anitu Vjaksi. Ar muzikāliem priekšnesumiem pasākuma dalībniekus priecēja muzikālā Kišu ģimene no Rēzeknes, solists Dainis Skutelis ar meitiņu, mūziķis Arnis Slabožaņins, Preiļu Mūzikas un mākslas skolas solists Gustavs Briška un saksofoniste Ieva Vizma Romanovska. 


Pasākumā uzrunas teica Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns un Viduslatgales pārnovadu fonda vadītāja Evija Gurgāne.

Labdarības pasākuma emocionālā norises vadība bija Preiļu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālistes Ilzes Piskunovas un prāvesta Guntara Skuteļa rokās.

Pasākuma rīkotāji izsaka pateicību visiem, kuri palīdzēja uzburt dvēseliskus svētkus piektdienas rītā: Preiļu Kultūras nama darbiniekiem par pasākuma tehnisko un māksliniecisko atbalstu, Jānim Ziedam-Ziediņam par apskaņošanu, uzņēmumam SIA “Arka Preiļi” par dāvanām, Preiļu restorānam par gardo maltīti, kā arī brīvprātīgajiem palīgiem.
 

Pasākuma dalībnieki ziedoja naudu, lai atbalstītu bērnus ar īpašām vajadzībām – to izdevumu segšanai, ko neapmaksā ne valsts, ne pašvaldība. Kopā tika saziedots 3465,00 EUR! 


Pasākumu finansiāli atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds, Sabiedrības integrācijas fonds no LV Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Tehniskais un informatīvais atbalsts no Preiļu novada pašvaldības.

Foto: Preiļu novads/Facebook

Atstājiet komentāru