2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 13.decembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 13.decembrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu Romas katoļu baznīcā 10. decembrī pēc dievkalpojuma norisinājās labdarības koncerts “Dod Dieviņ otram dot…”. Nodibinājums “Viduslatgales pārnovadu fonds” sadarbībā ar Preiļu novada domi un Preiļu Romas katoļu baznīcu labdarības koncertu organizēja ar mērķi – ziedot divu Preiļu novada jauniešu Artura Jasinska un Maksima Koroļova ārstēšanai. Koncerta laikā tika saziedoti 1043,71 eiro. Koncertā piedalījās Latvijas Nacionālās operas kora māksliniece Biruta Brūvele, koncertmeistare Inta Brence, Preiļu Mūzikas un mākslas skolas pedagogi un audzēkņi, Preiļu novada skolotāju koris “Latgale” (diriģenti Edgars Znutiņš un Alberts Vucāns).

Preiļu galvenā egle šogad atrodas Raiņa bulvāra laukumā pretī Preiļu novada domes ēkai. 11 metrus garo egli Preiļiem ir dāvinājusi SIA „Trovent”, un tā ir atceļojusi no Preiļu pagasta meža. Egles iedegšanas pasākums šogad norisinājās 9. decembrī vienlaikus ar amatnieku un mājražotāju tirdziņu. Klātesošajiem uzrunāja un sveica Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda, savukārt atskatu uz šo gadu sniedza Preiļu novada pašdarbības kolektīvi un izglītības iestādes, izdejojot un izdziedot visus 12 mēnešos. Savukārt Preiļu centrālajā laukumā šogad preiliešus un pilsētas viesus priecē Ziemassvētku pasaka, kas tapusi Preiļu novada domes mākslinieces Ineses Aninas sadarbībā ar SIA “Preiļu saimnieks” galdniecības darbiniekiem.

Kā katru gadu, arī šogad Preiļu novada pašvaldība bērniem sarūpējusi Ziemassvētkos dāvanas – saldumu pakas. Pirmsskolas bērniem un 1. - 4. klašu skolēniem katram tiks pasniegta saldumu paka 4,50 eiro apmērā, savukārt vecākiem skolēniem dāvanas tiks pasniegtas klašu kolektīvos, tāpat dāvanu pakas saņems arī pašdarbības kolektīvi un sporta komandas (dāvanas apmērs 20,00 eiro). Bērni, kas apmeklē Preiļu novada izglītības iestādes, dāvanas saņems skolu un bērnudārza Ziemassvētku pasākumu laikā. Savukārt bērniem, kas dažādu iemeslu dēļ neapmeklē izglītības iestādes, dāvanas Ziemassvētku vecītis pasniegs bērnu eglītes pasākumos Preiļu Kultūras namā, kā arī Saunā, Aizkalnē un Pelēčos.

Turpinām ziņas

28. novembrī tika noslēgts sadarbības līgums starp SIA „Preiļu slimnīca” un SIA „Daugavpils reģionālā slimnīca”, kas reģiona iedzīvotājiem nodrošinās vienotu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un plānošanu. Gan SIA „Preiļu slimnīca”, gan SIA „Daugavpils reģionālā slimnīca” atzīst, ka, šis līgums veicinās vairāku ar veselības aprūpi saistītu jautājumu efektīvāku risināšanu.

Otrdienās plkst. 10.00 SIA „Preiļu slimnīca” notiek Māmiņu skolas nodarbības. Savukārt 11. decembrī SIA „Preiļu slimnīca” uzsākusi jaunu akciju – „Māmiņas bibliotēka”. Tās ietvaros ikviens var ziedot grāmatas jauno māmiņu un grūtnieču bibliotēkas izveidei SIA „Preiļu slimnīca” Dzemdību nodaļā. Plašāka informācija SIA “Preiļu slimnīca” mājaslapā.

5. decembrī SIA Preiļu slimnīca tika atklāta tekstilmākslinieces Gundegas Strautmanes darbu izstāde „Punkts...līnija”. Mākslas darbi radīti ļaujoties ģeometirsku objektu – punkta un līnijas saspēlei. Izstāde notika projekta „Es piedalos, es varu un daru!”, kas ir SIA „Preiļu slimnīca” iniciatīva jauniešu zināšanu, spēju un prasmju attīstīšanai Preiļu novadā, ietvaros.

Un vēl par kultūras pasākumiem

16. decembrī plkst. 19.00 Preiļu Kultūras namā LAURA REINIKA koncerttūres koncerts „Es domāšu par tevi…”.

17. decembrī plkst.17.00 Preiļu Kultūras namā Latvijas jaunā cirka apvienības CIRKA IZRĀDE “Ziemassvētku brīnumu cirks”.
21. decembrī plkst.12.00 Preiļu Kultūras namā Preiļu pilsētas un Preiļu pagasta pārvaldes pirmsskolas vecuma bērnu eglīte. Ieeja ar ielūgumiem

22. decembrī plkst. 11.00 Saunas Tautas namā Saunas pagasta pirmsskolas vecuma bērnu eglīte „Jautrie Ziemassvētki”

23. decembrī plkst. 16.00 Preiļu Kultūras namā deju kopas “GAIDA” Ziemassvētku ieskaņu koncerts „Esi man blakus…”.

No 22. līdz 24. decembrim no plkst. 12.00 līdz 15.00 bērnus un pieaugušos uz radošajām darbnīcām Preiļu novada domes ēkā Raiņa bulvārī 19 aicina rūķi Čiekuriņš, Cukuriņš un Čīkstulīte.

25. decembrī plkst. 17.00 Preiļu Kultūras namā deju kopu “DANCARI” un “TALDERI” Ziemassvētku koncerts.

25. decembrī plkst. 20.00 Pelēču Kultūras namā balle „ Jautrā Ziemassvētku telepārraide”. Pieejama galdiņu rezervācija.

Atstājiet komentāru