2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2017.gada 14.decembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2017.gada 14.decembrī

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Šodien pēcpusdienā Zasas kultūras namā norisināsies diskusija “Kafija ar politiķiem”. Uz diskusiju ir aicināti Jēkabpils novada jaunieši, pašvaldības speciālisti un Jēkabpils novada pašvaldības deputāti. Tikšanās mērķis ir veidot jauniešu, deputātu un pašvaldības speciālistu dialogu, lai veidotu vietējo sadarbības tīklu, jauniešu aktivitātes un iniciatīvu atbalsta veicināšanai. Diskusijas norisināsies neformālā gaisotnē. Dalībnieki tiks sadalīti grupās, kurās diskutēs par kādu noteiktu tēmu. Ik pēc 20 minūtēm tiks veikta maiņa, un visa grupa dosies pie nākamās tēmas. Kad visi dalībnieki būs izdiskutējuši visas tēmas, tie atgriežas pie sākotnējā galda un 30 minūšu laikā no uzrakstītajām idejām izstrādā līdz trīs konkrētām rekomendācijām. Diskusija tiek īstenota projekta "Jēkabpils novada jauniešu forums "Cilvēks pievelk cilvēku" ietvaros. Projekta mērķis ir uzlabot Jēkabpils novada jauniešu dzīves kvalitāti, veicinot viņu iniciatīvas, līdzdalību lēmumu pieņemšanā, sabiedriskajā un kultūras dzīvē. Projektā paredzētas divas aktivitātes: Diskusija “Kafija ar politiķiem” un 2018. gada martā Jēkabpils novada jauniešu forums “Cilvēks pievelk cilvēku”.

Lai gan Jēkabpils novada valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Rubeņos ir atvērts tikai nepilnus divus mēnešus, vidējais mēnesī apkalpoto klientu skaits nav starp zemākajiem rādītājiem šajā ceturksnī, liecina jaunākie Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas apkopotie dati. Apkalpošanas centra Rubeņi darbiniece Zigrīda Ozoliņa norāda, ka cilvēki nāk uz konsultācijām un izmanto dažādus centra piedāvātos pakalpojumus. Lai arī pārējo lielo pilsētu - Jēkabpils un Daugavpils - nosacītais tuvums samazina centra apmeklētāju skaitu, viņa cer, ka novadnieki sāks aktīvāk apmeklēt centru un izmantos tā piedāvātos pakalpojumus, kas ietver ne tikai pašvaldības, bet arī valsts iestāžu pakalpojumus. Zigrīda Ozoliņa norāda, ka centra darbība ir vērsta uz ērtāku un ātrāku pakalpojumu sniegšanu, kas ļauj pakalpoju saņemt lētāk, jo arī pakalpojuma saņemšanai patērētais laiks pakalpojuma saņēmējam rada tiešas vai netiešas izmaksas. Viņa aicina visus novadniekus cienīt savu laiku, kuru varētu pavadīt kopā ar tuviniekiem, un izvēlēties ātrākus pakalpojumu saņemšanas veidus.

Jēkabpils novada Sociālās aprūpes nams “Mežvijas” aicina novada iedzīvotājus atsaukties un palīdzēt nama iemītniekiem sagādāt svētku prieku, ziedojot gan dažādus pārtikas produktus, gan ikdienā izmantojamas lietas. Tāpat aicina atbalstīt gados vecākus vientuļos novada iedzīvotājus. Sarūpētās veltes tālākai nogādāšanai adresātiem var nodot gan novada Sociālā dienesta darbiniekiem, gan pagastu pārvalžu vadītājiem. Ja ir kādas īpašas vēlmes, kuru tieši personu vai cilvēku loku vēlas iepriecināt, var to norādīt pie dāvājamās veltes. Sociālās aprūpes nams “Mežvijas” aicina dāvāt prieku un neaizmirst par līdzcilvēkiem!

Turpinm ziņas

20.decembrī Zasas kultūras namā norisināsies Jēkabpils novada amatnieku un mājražotāju Ziemassvētku gadatirgus. Papildus tirdziņam, uzstāsies bērnu ansamblis ,,Smaidiņi’’, norisināsies Latvijas Lauku eksporta kluba lekcija ar Madonas novada individuālo komersantu “Latvju sēta” piedalīšanos, un tiks demonstrēti “Sēlijas prasmju muzeja” video par senajām sēļu amatu prasmēm. Tirgoties gribētājiem jāpiesakās pie novada lauku attīstības konsultantes pa tālruni 26312414.

Jēkabpils novada pašvaldība aicina sportistus līdz 17. decembrim iesniegt informāciju par 2017. gadā nozīmīgākajām sacensībām un izcīnītajām godalgām. Informāciju sūtīt uz: baiba.cakure@jekabpilsnovads.lv​​​ . Sīkāka informācija pa tel. 28677242.

Un vēl par kultūra pasākumiem

Rīt, 15.decembrī plkst. 18.00 Dunavā egles iedegšana pie pagastmājas un Ziemassvētku gaidīšanas svētki tradīciju zālē. Piedalās: folkloras kopa “Dignōjīši” un Dunavas pagasta amatierkolektīvi. Notiks arī bluķa vilkšana.

Savukārt rīt, pulksten 19.00 Leimaņu Tautas namā Jēkabpils novada lauksaimnieku un uzņēmēju Ziemassvētku balle, kopā ar aktieri Jāni Jarānu un muzikantu Kasparu Kārkliņu.

Sestdien, 16.decembrī pulksten vienos dienā Ābeļu Tautas namā notik Eglīte pirmsskolas vecuma bērniem. Radošās apvienības “Maska” teatrāls uzvedums “Mušas Spindzeles Ziemassvētku brīnumi” un rotaļas ar Ziemassvētku vecīti.

Atstājiet komentāru