2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2017.gada 15.decembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2017.gada 15.decembrī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Rīgas pils Svētku zālē tika paziņoti Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sadarbībā ar Ekonomikas ministriju rīkotā konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2017” laureāti. "Jersikas čipsu" ražotājs - uzņēmums "GLEAR" ieguvis 3. vietu konkursa kategorijā “Rūpnieciskais dizains”. Šajā kategorijā apbalvotie godināti par to, ka spējuši radīt ne tikai eksportspējīgus, bet arī pievilcīgus un mūsdienīgus produktus. Konkursa mērķis ir paust atzinību un godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus, gan radot jaunus un eksportspējīgus produktus, gan nodrošinot vietējo tirgu ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem. Latvijas uzņēmumus, kas sasnieguši labus rezultātus konkurētspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē, sveica konkursa patrons, Valsts Prezidents Raimonds Vējonis. Konkurss „Eksporta un inovācijas balva” tiek rīkots jau trīspadsmito gadu, un šogad tam tika iesniegti 107 pieteikumi no uzņēmumiem visā Latvijā.

21.decembrī plkst.13.30 Līvānu novada Centrālās bibliotēkas Straumes zālē Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītā tikšanos cikla “Latgaliskais – daļa no latviskā” noslēdzošā tikšanās ar Annu Rancāni, Latgales dzejnieci ar spilgti izteiktu latgaliskās identitātes apziņu. Rancānes dzejā ir jūtamas garīgās vērtības, balstītas uz latgaliešu ētiskajiem un estētiskajiem principiem – mīlestība, sapratne, cilvēcība, patriotisms, lielu vietu ieņem katoļticība ar tās tradicionālajām vērtībām – Dievu, Dievmāti, vecākiem, Latgali. Līvānu novada bibliotēka aicina apmeklēt tikšanos ar Annu Rancāni, apstāties Ziemassvētku gaidīšanas laikā dienu nerimtīgajā steigā un padomāt par dievišķo sevī!

Savukārt, 22. decembrī pulksten 11.30 Līvānu novada Centrālās bibliotēkas Straumes zālē Līvānu novada Gardēžu klubs aicina uz tikšanos “Ziemassvētku cienasts”. Pasākumā tiks demonstrēta videofilma “100 ēdienu receptes Latvijas simtgadei”, pavārmākslas un galda klāšanas zinātāji pastāstīs, ko un kā gatavot, lai Ziemassvētkus sagaidītu priecīgi un paēduši, lai Ziemassvētku galds būtu krāšņs, garšīgs un veselīgs, kā arī varēs izgaršot gardēžu gatavotos ēdienus. Visi laipni aicināti uz pasākumu, līdzi jāņem labs garastāvoklis, piezīmju blociņš ēdienu recepšu pierakstīšanai, varat atnest arī savu mīļāko Ziemassvētku gardumu.

Turpinām ziņas

Jersikas pamatskolas trīs 9.klases skolēni Endija Viktorija Barkauska, Valērijs Afanasjevs un Sabīne Aleksandra Anfimova piedalījās mācību video konkursā “Fizika un ķīmija ikdienā un eksperimentos” Viesītes vidusskolā, kur ieguva godpilno 3 vietu. Konkursā piedalījās pamatskolu un vidusskolu skolēni no Viesītes, Aizkraukles, Biržiem un Jersikas ar vairāk kā trīsdesmit video. Lai piedalītos konkursā skolēnu komandai patstāvīgi bija jāsagatavo mācību vai eksperimentu video par kādu no fizikas vai ķīmijas mācību tēmām. Jersikas pamatskolas komanda sagatavoja mācību video par fizikas tēmu: “Blīvums”. Aizstāvot un prezentējot darbu komanda parādīja labu sniegumu vērtēšanas komisijai un visai plašajai auditorijai. Komisija vērtēja video sižeta atbilstību tēmai, personīgās drošības ievērošanu, veicot eksperimentus, kā arī prasmi prezentēt darbu un sniegt atbildes uz papildus uzdotajiem jautājumiem. Pasākuma noslēgumā skolēniem bija iespēja tikties ar Latvijas Universitātes Jauno fiziķu skolas pārstāvjiem.

Kokneses Sporta centra hallē notika Latvijas skolu 5. kausa izcīņas sacensības volejbolā. Jaunsilavas pamatskolas 8. un 9. klases audzēknes un vēl sešas citas komandas no visas Latvijas cīnās par uzvaru Kausā. Līvānietes - Kristiāna Baraņenkova, Gabriela Usāne, Anete Bērzkalna, Linda Čivča, Ance Renāte Pundure, Anete Ramona Pundure, Lāsma Zalāne, skolotāja Vita Školina un mūsu līdzjutēji – pārstāvējām ne tikai savu skolu un novadu, bet šoreiz arī Latgales reģionu. Līdz nonākšanai finālā bija grūts ceļš ejams – uzvarējām starpnovadu sacensībās Riebiņos, tad Latgales reģiona finālsacensībās Viļakā. Līvānu novada komandai izdevās izcīnīt 1. vietu Latvijā.

Un vēl

Rīt, 16.decembrī plkst.12 Līvānu novada Draudzes kapsētas kapličā notiks atvadīšanās no Līvānu novada Goda pilsoņa Jāņa Auzāna. Viņš tiks apbedīts dzimtā Jersikas pagasta Škaparu kapsētā.

Jau ziņots, ka šonedēļ 94 gadu vecumā mūžībā devies Līvānu Goda pilsonis, Latvijas lepnums, ilggadējais un nopelniem bagātais dambretes treneris Jānis Auzāns. Visu mūžu Auzāns ir spēlējis dambreti un šahu, bet tikai pēc aiziešanas pensijā kļuva par dambretes treneri. Laiks parādīja, ka viņš ir ne vien talantīgs cilvēks, bet arī izcils pedagogs, kas spēj gan sniegt zināšanas, gan iedvesmot savus audzēkņus, iemācīt viņus nepadoties, būt cīnītājiem. Auzāns profesionāli un nesavtīgi atdevis sevi pedagoga darbam. Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolā par sporta treneri dambretē nostrādāja līdz 93 gadu vecumam. Viņš bija vecākais praktizējošais dambretes treneris Latvijā. Līvānu dambretes komandas Latvijas mēroga čempionātos ir ieguvušas 20 godalgotas vietas, no kurām piecas reizes ir bijušas čempionu godā. Individuāli šajā laikā Latvijas mērogā ir iegūtas 36 medaļas, no kurām 11 - augstākā kaluma. Trenera Auzāna audzēkņi ar panākumiem ir startējuši Eiropas čempionātos. Pasaules čempionātā 2012.gadā tika izcīnīta 8.vieta, bet Eiropas čempionātā 4.vieta. Auzāns ir pirmais līvānietis, kurš saņēmis apbalvojumu “Līvānu Goda pilsonis” (2008.gadā). 2012.gadā ieguva nacionāla mēroga apbalvojumu “Latvijas lepnums”, bet 2014.gadā apbalvots ar Latvijas Valsts Aizsardzības fonda "Lāčplēsis Goda zīmi.

Atstājiet komentāru