2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 13.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 13.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Šveicē, Sanktmoricas trasē, Latvijas bobsleja četrinieks pilota Ralfa Bērziņa vadībā izcīnīja ceturto vietu pasaules U-23 čempionāta sacensībās. Komandā kopā ar stūmējiem Dāvi Spriņģi un Dāvi Kaufmani startēja arī stūmējs Reinis Nungurs no Kokneses novada. 18 gadu vecais Reinis pašlaik ir jaunākais Latvijas bobslejists. Viņš mācās Murjāņu sporta ģimnāzijas 12. klasē. Par šo sacensību uzvarētāju divu braucienu summā kļuva Vācijas pilots Rihards Elsners. Bērziņa kvartets no uzvarētāja atpalika par 1,47 sekundēm, abos braucienos uzrādot ceturto laiku. Latvieši no goda pjedestāla atpalika par 0,60 sekundēm. Savukārt Latvijas čempionātā Kuldīgā lodes grūšanā U20 grupā Reinis Nungurs no Kokneses izcīnīja uzvaru, sešus kilogramus smago lodi aizgrūžot 15,50 metru tālu.

Lai segtu izdevumu pārsniegumu pār ieņēmumiem, Jaunjelgavas novada pašvaldība šogad plāno aizņemties Valsts kasē 377 418 eiro. Pašvaldības ieņēmumi šogad plānoti 5 475 608 eiro apmērā, kas ir par 611 175 eiro vairāk nekā 6 086 683 eiro lielie izdevumi. Pusi ieņēmumu veido iedzīvotāju ienākumu nodoklis - 2 800 144 eiro. Nekustamā īpašuma nodokli plānots iekasēt 330 225 eiro apmērā. Savukārt dotācija no pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda Jaunjelgavas novada pašvaldībai paredzēta 1 117 780 eiro apmērā. Budžeta izdevumos ieplānoti 6 086 683 eiro, un teju 35% jeb 2 000 049 eiro paredzēti izglītības jomai. Savukārt nākamā lielākā summa - 1 290 059 eiro jeb 22% - ieplānoti teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai. 2018.gada sākumā pašvaldības kredītsaistības ir 4 932 388 eiro, pašvaldībai ir atmaksājami 39 kredīti. Projektu realizēšanai budžetu paredzēts palielināt, ņemot aizņēmumus valsts kasē 377 418 eiro apjomā.

Turpinām ziņas

Aizkraukles novada pašvaldība piedalīsies Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu konkursā, īstenojot Aizkraukles novada vidusskolas piebūves izbūvi, kas izmaksās 3 202 500 eiro, lēmuši novada domes deputāti. Lai uzlabotu vispārējās izglītības iestādes mācību vides kvalitāti novada skolu tīkla optimizācijas procesā izveidotajā Aizkraukles novada vidusskolā, deputāti vienbalsīgi nolēma piedalīties ERAF darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" projektu atlases konkursā ar projektu "Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi Aizkraukles novadā". Īstenojot ieceri, plānots veikt Aizkraukles novada vidusskolas ēkas Draudzības krastmalā 5 pārbūvi, paredzot celt ēkas piebūvi ar trīs virszemes stāviem un vienu pazemes stāvu. Piebūvē atradīsies astoņas pilnībā aprīkotas mācību telpas, universālā zāle, kas paredzēta pasākumiem un nodarbībām, multifunkcionāla mācību telpa, koplietošanas un palīgtelpas, savienojošā mezgla ar veco korpusu izbūve, vecā korpusa gaiteņu pārbūve savienojuma nodrošināšanai ar piebūvi.

Rīt, 14. februārī pulksten 13 Aizkraukles pilsētas stadionā skolēniem būs iespēja iepazīt dažādu dienestu darbu un profesijas. Varēs vērot Zemessardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts policijas paraugdemonstrējumus. Savukārt pēc paraugdemonstrējumiem pie Aizkraukles stadiona un Aizkraukles novada vidusskolas telpās būs iespēja uzzināt vairāk par šo dienestu darba ikdienu. Policista ikdienu varēs iepazīt arī Aizkraukles policijas iecirknī. Pašlaik pieteikušies trīs skolēni, kuri vēlas vērot policistu darbu. Kontaktpersona ēnotājiem ir Aizkraukles iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieka pienākumu izpildītājs Viktors Bešmenovs, t. 25488794.

Un vēl

Jau otro gadu mācības vairs nenotiek Pļaviņu novada ģimnāzijas Odzienas filiālē, un tās telpas ir brīvas. Šobrīd pašvaldībā nav risinājuma to turpmākai izmantošanai, bet ik pa laikam skolā un līdzās esošajā sporta hallē notiek pasākumi un vasarās tiek rīkotas nometnes bērniem. Lai ieinteresētu cilvēkus un organizācijas vairāk izmantot šīs telpas dažādām aktivitātēm, ar novada domes iniciatīvu tūrisma informācijas centrā izveidots buklets ar piedāvātajām iespējam nomāt skolas telpas un halli. Bukleti pieejami gan ģimnāzijā, gan Pļaviņu tūrisma informācijas centrā, pašvaldībā un lielākajos novada tūrisma objektos.

Atstājiet komentāru