2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 5.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 5.martā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Salas novada dome nolēmusi līdz šī gada 31.augustam reorganizēt Salas pagastā esošās Biržu internātpamatskolu un Biržu pamatskolu tās apvienojot. Jaunizveidotā Biržu pamatskola būs reorganizēto Biržu internātpamatskolas un Biržu pamatskolas saistību pārņēmēja. Ar izglītības iestāžu reorganizācijas procesa nodrošināšanu saistītie izdevumi, tiks samaksāti no valsts un pašvaldības budžeta finanšu līdzekļiem. Salas novada dome izveidojusi arī izglītības iestāžu reorganizācijas darba grupu no desmit cilvēkiem, kuru vadīs pašvaldības priekšsēdētāja Irēna Sproģe. Darba grupai uzdots sagatavot un nākošajā Salas novada domes sēdē iesniegt apstiprināšanai izglītības iestāžu reorganizācijas plānu, kā arī koordinēt izglītības iestāžu reorganizāciju. Biržu internātpamatskolas un Biržu pamatskolas reorganizācijas mērķis ir nodrošināt pašvaldības finanšu līdzekļu, materiāltehnisko un personāla resursu racionālu un efektīvu izmantošanu, paaugstināt izglītības kvalitāti, izveidojot mūsdienīgu pamatskolu, kas piedāvās pirmsskolas un pamatizglītības programmas atbilstoši izglītojamo vajadzībām, nodrošināt atbalsta personāla un pedagoģiskā personāla pieejamību, integrējot abu izglītības iestāžu labo pieredzi un tradīcijas.

Jaunjelgavas novada pašvaldība par 59 967 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, remontēs pētījumā "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" reorganizēšanai ieteikto vidusskolu. Remontdarbus Jaunjelgavas vidusskolā veiks vietējā SIA "Kauss A", kas iepirkumā uzvarēja ar 49 560 eiro bez PVN piedāvājumu. Skolā tiks mainītas durvis, pārvērtības piedzīvos grīdas, labierīcības, paredzēta arī pandusa izbūve un citi darbi. Jau vēstīts, ka pētījumā Jaunjelgavas vidusskolu ieteikts pārveidot par sākumskolu. Pētnieki uzskata, ka augstais obligāto centralizēto eksāmenu indekss, kas sasniedz 62,6%, nevar tikt uzskatīts par argumentu, lai vidusskolas pastāvēšana ar gandrīz astoņkārt zemāku skolēnu skaitu par kritērijos noteikto būtu ekonomiski pamatota. Autori paredz, ka vidusskolēni mācības turpinās netālu esošajā un ērti sasniedzamajā Aizkrauklē.

Turpinām ziņas

Pļaviņu novada pašvaldība nodrošinās ceļu tīrīšanu posmā no pašvaldības ceļa līdz daudzbērnu ģimeņu, pirmās un otrās grupas invalīdu, vientuļo pensionāru un maznodrošināto personu mājām. Lēmums pieņemts, lai nodrošinātu iedzīvotājiem sociālo palīdzību, un turpmāk ziemas periodā pašvaldība nodrošinās minēto ceļu tīrīšanu mazaizsargātām iedzīvotāju grupām. Atsevišķos gadījumos, izvērtējot nepieciešamību, ceļa tīrīšanu varēs paredzēt arī uz citiem objektiem, piemēram, tūrisma apskates objektiem. Pagastu pārvalžu vadītāji sastādīs un ne retāk kā reizi mēnesī aktualizēs tīrāmo ceļu sarakstu, iesniedzot to domē. Finansējums darbiem tiks paredzēts no pašvaldības budžeta neparedzētiem pasākumiem.

Pļaviņu novada pašvaldība nodrošinās arī līdzekļus Gostiņu stadiona zāliena atjaunošanai. Lēmums pieņemts, reaģējot uz Gostiņu stadiona pārziņa, futbola kluba "Pļaviņas DM" prezidenta Imanta Siliņa iesniegumu, kurā izteikts lūgums rast finansējumu stadiona zāliena atjaunošanai. Aplēsts, ka atjaunošanas darbi varētu izmaksāt 5448 eiro. Finansējums stadionam nodrošināts no pašvaldības līdzekļiem neparedzētajiem pasākumiem.

Un vēl

Rīgas un Brīvības ielu posmus Preiļos atjaunos un apļveida krustojumu izbūvēs SIA "Ošukalns", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā. Konkursu par tiesībām atjaunot Rīgas un Brīvības ielu posmus un izbūvēt apļveida krustojumu Preiļosizsludināja Preiļu novada dome. Savus piedāvājumus tam iesniedza septiņi pretendenti. Iepirkumā uzvarējusī SIA "Ošukalns" apņēmusies atjaunot Rīgas un Brīvības ielu posmus un izbūvēt apļveida krustojumu Preiļos par 1 527 762 eiro.

Atstājiet komentāru