2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada ziņas 2018.gada 7.martā

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada ziņas 2018.gada 7.martā

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada domes deputāti kārtējā sēdē apstiprināja grozījumus pašvaldības 2011. gada 24. februāra saistošajos noteikumos “Preiļu novada pašvaldības palīdzības piešķiršanas kārtība energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās”. Grozījumi saistošajos noteikumos paredz, ka pašvaldība līdzfinansēs energoefektivitātes pasākumus daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, līdz 800 eiro apmaksājot energoauditu un tehnisko apsekošanu, kā arī līdz 1000 eiro apmaksājot tehniskā projekta izstrādi. Grozījumi saistošajos noteikumos izdarīti sakarā ar to, ka pašvaldības 2018. gada budžetā ieplānots lielāks līdzfinansējums dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai nekā tas bija paredzēts iepriekšējā gadā.

Preiļu novada dome izsludina projektu konkursu MAZO UN VIDĒJO KOMERCSABIEDRĪBU UN SAIMNIECISKĀS DARBĪBAS VEICĒJU PROJEKTU LĪDZFINANSĒŠANAI. Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Preiļu novadā. Līdzfinansējums tiek piešķirts projektiem, kas paredz:
jaunu darba vietu radīšanu,
tūristu piesaisti novadam,
jaunu produktu un pakalpojumu radīšanu,
esošo pakalpojumu un produktu ražošanas efektivitātes paaugstināšanu,
līdzfinansējuma nodrošināšanu citiem ES projektiem,
infrastruktūras uzlabošanu.
Projekta pieteikumu iesniegšana no 1. marta līdz 3.aprīlim. Projektu konkursa nolikums, projekta pieteikuma veidlapa, projekta atskaites veidlapa pieejama pašvaldības mājas lapā www.preili.lv. Konsultācijas par konkursa norisi pa tālruni 26636243 vai Preiļu novada uzņēmējdarbības centrā Kooperatīva ielā 6 (3.stāvā), Preiļos pie uzņēmējdarbības konsultantes Inetas Liepnieces.

Turpinām ziņas

Preiļu novada dome informē, ka šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, pašvaldība turpinās piedāvāt iespēju bērniem un pusaudžiem vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kuri mācās Preiļu novada vispārizglītojošā mācību iestādē un, kuru dzīvesvieta deklarēta Preiļu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, apgūt nepieciešamās darba pamatprasmes un iemaņas, iegūt darba pieredzi un lietderīgi pavadīt vasaras brīvlaiku. Lai pieteiktos skolēnu nodarbinātības pasākumiem, skolēna vecāks vai persona, kas realizē aizgādību, tiks aicināti līdz 15. maijam iesniegt pieteikuma anketu un ārsta izziņu Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā (1.stāvs, 5. kabinets). Līdz 26. maijam pašvaldības izveidota darba grupa izvērtēs saņemtos pieteikumus un pieņems lēmumu par noteiktu nodarbinātības pasākumu vietas un laika piedāvājumu skolēniem.

Preiļu novada domē jaunā redakcijā apstiprināti pašvaldības noteikumi “Par Preiļu novada domes apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību”. Izmaiņas attiecas uz iedzīvotāju apbalvošanu ar Atzinības rakstu. Līdz šim Atzinības raksts tika apsniegts vienreiz gadā – Latvijas Republikas neatkarības dienas pasākumā Preiļos, jaunie noteikumi nosaka, ka pašvaldības Atzinības raksts var tikt pasniegts divreiz gadā Preiļu novada pašvaldības organizētos svinīgos pasākumos. Tāpat kā līdz šim Preiļu novada domē ir noteikti vairāki apbalvojumi: Preiļu novada Goda pilsonis, Goda zīme “Par nopelniem Preiļu novada attīstībā”, Atzinības raksts, Pateicība un Pagodināšanas raksts, kurus piešķir saskaņā ar apstiprinātajiem noteikumiem.

Preiļu novada domes deputāti atbalstīja Preiļu novada Tūrisma informācijas centra priekšlikumu par līdzfinansējuma piešķiršanu projektam “Videi draudzīga muižu kompleksu atjaunošana un apsaimniekošana”, kura aktivitātēs paredzēti Preiļu parka labiekārtošanas darbi. Preiļu parkā paredzēts ierīkot taciņas no jaunās estrādes tiltiņa gar kanāla malu līdz jaunajam, baltajam tiltiņam, ieplānots uzstādīt 4 jaunus soliņus, ierīkot apstādījumus pie tiem un novākt koku celmus pils apkārtnē un gar celiņu malām. Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācija jau apstiprinājusi projekta koncepciju, kurā kā partneri iesaistītas Preiļu, Gulbenes, Jelgavas pašvaldības un Nacionālais botāniskais dārzs. Kopš šī gada 1. janvāra, kad Preiļu novada dome ar Preiļu muižas parka kompleksu ir iestājusies Latvijas Piļu un muižu asociācijā, jau saņemti vairāki sadarbības piedāvājumi, tai skaitā priekšlikums iesaistīties projektā.

Un vēl par dažiem pasākumiem

13. martā aicina Preiļu novada uzņēmējus uz ikmēneša tikšanos! Šoreiz klātienē būs iespēja iepazīties ar AS "Preiļu siers" ražošanas procesu un darbību vietējā un starptautiskā mērogā. Sākums plkst. 15:00, Daugavpils ielā 75. Pieteikšanās līdz 11. martam, zvanot Inetai Liepniecei pa tālruni 26636243.

14. martā plkst. 19:00 Preiļu Kultūras namā Vācijas Valsts Jaunatnes balets. Vācijas Nacionālo jaunatnes baletu 2011. gadā dibināja pasaulslavenais horeogrāfs Džons Noimaiers, kas uzskatāms par pasaules vadošo baleta horeogrāfu. Baleta trupā ir astoņi profesionāli dejotāji. Viņi ir gan dejotāji, gan horeogrāfi, tādējādi veidojot savu radošo personību un rūpīgi apgūstot profesijas nianses. Biļetes Preiļu KN centra kasē un Biļešu paradīzē.

Atstājiet komentāru