2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2018.gada 9.martā

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2018.gada 9.martā

Radio1 Riebiņu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Saskaņā ar Riebiņu novada domes 20. februāra lēmumu "Par Riebiņu novada attīstības programmas 2019. – 2025. gadam izstrādes uzsākšanu" uzsākta jauna Riebiņus novada attīstības programmas izstrāde. Par programmas izstrādes vadītāju apstiprināta Riebiņu novada domes Attīstības un plānošanas daļas vadītāja Inese Jakovele. Tāpat tika apstiprināta Programmas izstrādes vadības grupa šādā sastāvā:
1. Pēteris Rožinskis – Riebiņu novada domes priekšsēdētājs;
2. Jāzeps Ivanāns – Riebiņu novada domes priekšsēdētāja vietnieks;
3. Juris Leicis – Riebiņu novada domes izpilddirektors;
4. Sandra Sprindža – Riebiņu novada domes Sociālā dienesta vadītāja;
5. Evelīna Visocka – Riebiņu novada domes Izglītības jautājumu koordinatore;
6. Oskars Bērziņš – Riebiņu novada domes Jaunatnes lietu speciālists;
7. Anna Erta – Riebiņu novada domes galvenā grāmatvede;
8. Ilze Kudiņa – Riebiņu novada domes Attīstības un plānošanas daļas projektu vadītāja;
9. Sanita Kabakova – Riebiņu novada domes Attīstības un plānošanas daļas projektu vadītāja ar specializāciju uzņēmējdarbība un tūrisms.
Rakstiski priekšlikumi un ieteikumi attīstības programmas izstrādei adresējami Riebiņu novada domei, fiziskām personām norādot savu vārdu, uzvārdu, adresi, bet juridiskām personām – nosaukumu, reģistrācijas datus, adresi. Riebiņus novada pagastu iedzīvotāji savus priekšlikumus un ieteikumus var iesniegt pagastu teritoriālajās pārvaldēs, kā arī iesniegt elektroniski: inese.jakovele@riebini.lv. Riebiņu novada attīstības programmu paredzēts izstrādāt līdz 2019. gada 20. februārim.

Šobrīd Riebiņu novada lauksaimnieki var veikt lauku bloku un ainavu elementu precizēšanu 2018.gadam. Lauku atbalsta dienests vērš uzmanību, ka līdz 3.aprīlim dienesta Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā var ierosināt precizēšanas pieprasījumus, lai kā ainavas elementi tiktu izveidoti koku vai krūmu puduri vai akmeņu kaudzes vai dīķi. Pēc šī norādītā termiņa Vienotā iesnieguma pieņemšanas laikā precizēšanas darbu vairs nevarēs veikt. Lauku atbalsta dienests atgādina, ka šogad stājas spēkā izmaiņas nosacījumos, kas jāņem vērā, norādot ekoloģiski nozīmīgās platības, tāpēc svarīgi izvērtēt nepieciešamību pieteikt arī jaunus ainavas elementus, lai noteiktās prasības varētu izpildīt.

Turpinām ziņas

Riebiņu novada dome izsludinājusi MAZO GRANTU projektu konkursu "Mēs Latvijas 100-gadei" pašvaldības finansējuma saņemšanai. Projektu konkursa mērķis ir atbalstīt radošus un inovatīvus NVO un vietējo iniciatīvas grupu projektus, kas saglabās un nodos nākamajām paaudzēm nemateriālo kultūras mantojumu kā Riebiņu novada kultūras savdabību un daudzveidību apliecinošu resursu, kas veicina vērtību izpratni, radošumu, attīstību un dzīves kvalitātes uzlabošanu. Projektu konkurss atbalsta brošūras, bukleta, grāmatas izgatavošanu ar savam pagastam/novadam raksturīgajiem stāstiem, dzejoļiem, pasakām, dziesmām, paražām, ticējumiem, utt.; kā arī savu dzejoļu, stāstu, pasaku, dziesmu grāmatu, bukletu, brošūru izdošanu, video uzņemšanu par sava pagasta/novada vērtībām; savā pagastā/novadā pierakstīto dziesmu audio ierakstu izdošanu (CD disks); sava pagasta/novada iemūžināšanu fotogrāfijās, to izgatavošanu fotogrāmatā; savs pagasts/novads fotogrāfijās – toreiz un tagad; suvenīru, kas raksturo Riebiņu novada atpazīstamību, izgatavošana.Viena vietējās iniciatīvas grupa var iesniegt tikai vienu projekta pieteikumu. Projektu konkursa kopējais finansējums 6 tūkstoši eiro. Minimālais finansējums vienam projektam netiek ierobežots, maksimālais, ko piešķir pašvaldība ir 600 eiro. Projekta ieviešanas laiks – līdz šī gada 30. novembrim, projektu sākuma termiņš – ne ātrāk kā šī gada 19. aprīlis. Projektu pieteikumus jāisniedz līdz 23.martam.

Riebiņu novada dome informē par Riebiņu novada ūdenstilpnēs zvejas tīklu limitiem. No šī gada Riebiņu novada ūdenstilpnēs noteikti sekojoši zvejas tīklu limiti: Bicānu ezerā – 575 m (tikai murdi), Kategradas ezerā – 375 m, Rušona ezerā – 4630 m (tikai murdi), Salmeja ezerā – 315 m un Zolvas ezerā – 1094 m, bet pārējos ezeros tīklu limiti paliek nemainīgi, tas ir saskaņā ar Ministru kabineta 2014. gada 23. decembra noteikumiem par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos, kas noteic, ka zvejas tīklu limits – 75 metri kopējais garums – ezeros, kuros rūpnieciskā zveja, saskaņā ar zveju regulējošiem normatīvajiem aktiem, nav aizliegta. Zvejas tīklu limitu pilnībā vai daļēji var aizstāt ar zivju murdu limitu, ievērojot nosacījumu, ka viens murds atbilst 25 metriem no tīklu garuma limita. Plašāk par noteiktajiem zvejas limitiem Riebiņu novada iekšējos ūdeņos šajā gadā lasiet pašvaldības mājaslapā riebini.lv.

Un vēl par pasākumiem

Šovakar Riebiņu kultūrs centrā pulksten 19tos skanēs Starptautiskajai sieviešu dienai veltīts koncerts “Ak, šis runču laiks”. Koncerts ir bezmaksas. Ballē ieeja – 5 eiro.

Savukārt rīt, n 10.martā Ilūkstes kultūras centrā norisināsies latvijas vokālo ansambļu skates otrā kārta. Skatē piedalīsies arī vokālais ansamblis no Riebiņiem.

Riebiņu kultūras centrā 17.martā svinēs Jāzepa dienas svētkus. Ieeja pasākumā simboliska – vienu eiro.

Atstājiet komentāru