2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 12.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 12.martā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris (ZZS) pērn līzingā iegādājies jaunu automašīnu "Škoda Kodiaq", liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā amatpersonas deklarācija. 2017.gada izlaiduma automašīna maksājusi 29 710 eiro, ko Vingris izmaksās līzinga maksājumos. Līdz ar to Vingra valdījumā ir pērn ražotā "Škoda Kodiaq", bet īpašumā - 2012.gada izlaiduma "Škoda Octavia". Domes priekšsēdētājs atalgojumā no pašvaldības pērn saņēmis 21 tūkstoti 779 eiro, kas ir par apmēram 500 eiro vairāk nekā 2016.gadā. Tāpat Vingris deklarējis 1108 eiro algu no Zemgales plānošanas reģiona (ZPR), kur ir Attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieks, un 490 eiro pabalstu. Vingra deklarācija norādīts arī 9 tūkstoši 369 eiro aizdevums, kas gada laikā samazinājies no iepriekš deklarētajiem 10 tūkstoši 639 eiro, tāpat kopīpašumā ir zeme Krimuldas pagastā.

Pašlaik spriest, vai šķeldas sadārdzinājums ietekmēs apkures tarifus, ir pārāk agri, apgalvo SIA "Kokneses komunālie pakalpojumi" valdes loceklis Aigars Zīmelis. Komunālā uzņēmuma vadītājs informē, ka siltumenerģijas ražošana notiek bez problēmām, pateicoties vasarā iepirktajām šķeldas rezervēm. Komunālo pakalpojuma sniedzējam ir vairāki šķeldas piegādātāji un tāpēc arī pašlaik šķeldas piegādēs pārtraukumu nav, lai arī viens no sadarbības partneriem kurināmo vairs nespēj nodrošināt. Lai arī rudens bija lietains, šķeldas kvalitāte ir laba un uzņēmumam nerodas papildu izmaksas neatbilstošas kvalitātes dēļ. Vienlaikus viņš atzina, ka kurināmais ir kļuvis dārgāks, taču pašlaik vēl esot pāragri runāt, vai tas nozīmē arī siltumenerģijas tarifa pieaugumu. Jau vēstīts, ka šķeldas cenas Latvijā būtiski augušas saistībā ar nelabvēlīgajiem apstākļiem pērn un šā gada pašā sākumā, kamdēļ bija problēmas sagādāt šķeldas ražošanas izejmateriālus pietiekamā apmērā.

Turpinām ziņas

Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētāja Gunta Libeka ienākumi gada laikā samazinājušies par 13%, liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā amatpersonas deklarācija. 2017.gadā kopējie Libeka ienākumi bija 22 tūkstoši 777 eiro, lielākā daļa no tiem - 22 tūkstosi 660 eiro - bija alga domē. Tāpat Libeks deklarējis ienākumus no saimnieciskās darbības un komercdarbības no lopkopības SIA "Bormaņi". Savukārt 2016.gadā domes vadītāja ienākumi bija 26 tūkstoši 337 eiro, ieskaitot arī no Lauku atbalsta dienesta iegūtos līdzekļus un naudu pēc īpašuma pārdošanas. Pērn Libeks deklarējis septiņus nekustamos īpašumus dažādos pagastos, kā arī 1994.gada izlaiduma automašīnu "Audi A6". Deklarācija neliecina, ka viņam būtu parādi vai uzkrājumi. Līdz ar amatiem domē Libeks ir arī valdes loceklis biedrībā "Koknesei", Zemgales plānošanas reģiona padomes dalībnieks un SIA "Vidusdaugavas SPAAO" kapitāldaļu turētāja pārstāvis.

Aglonas novada dome pieņēmusi lēmumu par vispārējās izglītības iestādes "Aglonas internātvidusskola" likvidēšanu. Kopš 2016.gada valsts nepiešķir internātskolām nepieciešamo finansējumu pilnā apmērā. Aglonas novada domes līdzfinansējums Aglonas internātvidusskolai 2016.gadā bija 128tūkstoši 688 eiro, bet 2017.gadā – 106 tūkstoši 602 eiro. Pašvaldības plānots finansējums minētajai mācību iestādei šogad līdz 31.augustam ir 196 tūkstoši 451 eiro. Aglonas internātvidusskolā mācās 58 skolēni, tai skaitā 49 skolēni no Aglonas novada un deviņi no citām pašvaldībām. Mācību iestādē ir 47 darbinieki – 22 pedagogi un 25 tehniskie darbinieki. Aglonas pagastā darbojas arī Aglonas vidusskola, kas atrodas trīs kilometru attālumā no internātvidusskolas, kura atrodas Jaunaglonas ciemā. Daļa Jaunaglonas ciema skolas vecuma bērnu mācās Aglonas vidusskolā. Skolēnu pārvadājumu maršrutu, kurš ir pakārtots skolēnu pārvadāšanai uz un no Aglonas internātvidusskolas varēs pārkārtot skolēnu pārvadājumiem uz Aglonas vidusskolu.

Un vēl

Latvijas Zemnieku federācija 19. un 20.martā Pilskalnes pagastā, Ilūkstes novadā organizēs mācības "Ģimeņu (mazo) zemnieku saimniecību attīstība, pilnveidojot saimniecisko darbību". Mācības paredz gan teorētiskās, gan praktiskās nodarbības, dodot iespējas praktiskās nodarbībās mācību kursā iegūtās teorētiskās zināšanas pielietot praksē, veicot reālus darba uzdevumus. Mācību kursa lektori-Videga Vītola, Raimonda Ribikauska, Ineta Timšāne un Agnese Hauka divu dienu garumā stāstīs par mājražošanas iespējām un izaicinājumiem, tūrismu kā papildinājumu lauksaimnieciskajai ražošanai, kooperāciju un sadarbību veiksmīgai uzņēmējdarbības attīstībai, produkcijas noieta veidošanu un to, kā analizēt savas saimniecības darbību. Mācības notiks viesu namā "Dzintari", Pilskalnes pagastā, Ilūkstes novadā 19.-20.martā, laikā no plkst. 10 līdz 17. Dalībai mācībām jāpiesakās, rakstot uz e-pastu - info@lzf.lv.

Atstājiet komentāru