2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada ziņas 2018.gada 14.martā

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada ziņas 2018.gada 14.martā

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

9. martā Jelgavas pilī tika parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas Lauksaimniecības universitāti un Preiļu novada domi, lai oficiāli nostiprinātu jau iepriekš sāktās kopīgās aktivitātes un mērķtiecīgi strādātu uzņēmējdarbības, izglītības, zinātnes un pētniecības saskaņotai attīstībai. Līgumu parakstīja LLU rektore Irina Pilvere un Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda. Sadarbības līguma parakstīšana ir Preiļu novada pašvaldības rosināta aktivitāte. Jau šī gada sākumā sākta sadarbība ar LLU Vides un būvzinātņu fakultātes mācībspēkiem un ainavu arhitektūras studentiem, kuras ietvaros studenti izstrādās idejas Preiļu muižas kompleksa un parka attīstības koncepcijai. Lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību novadā, sadarbība tiks turpināta ar LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļu, pārrunāta arī skolēnu karjeras plānošana, izmantojot studiju iespējas Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

Šī gada janvāri Preiļu novada pašvaldība ir iesākusi darbu pie Preiļu muižas kompleksa un parka attīstības koncepcijas izstrādes. Pašvaldība aicina izteikt savu viedokli un piedalīties aptaujā par Preiļu muižas kompleksa un parka ilgtspējīga plānojuma risinājumiem. Anketa elektroniskai aizpildīšanai pieejama Preiļu novada domes mājas lapā www.preili.lv . Drukātā veidā anketas ir pieejamas Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā, kā arī pašvaldības iestādēs. Aptauja ir anonīma un atbilžu rezultāti tiks izmantoti tikai apkopotā veidā.

Preiļu novada domes deputāti noteica ielu tirdzniecības vietas stāvlaukumā pie veikala “Maxima”, Preiļos. Tirdzniecības vietu shēma, ko sagatavojusi Preiļu novada Būvvalde, ir apstiprināta pašvaldībā un ar to var iepazīties Preiļu novada domes mājas lapā www.preili.lv . Lēmums pieņemts sakarā ar to, ka šobrīd, kamēr tiek sakārtota pilsētas tirgus teritorija, vietējām zemnieku saimniecībām nav iespējas pilsētas iedzīvotājiem pārdot savu saražoto produkciju. Tuvākajā nākotnē, kad būs pieejamas tirdzniecības vietas pilsētas tirgus teritorijā, pašvaldības lēmums var tikt pārskatīts.

Turpinām ziņas

Preiļu novada Labklājības pārvalde izsludina atklātu konkursu uz pansionāta “Preiļi” medicīnas māsas amatu uz pilnu slodzi uz nenoteiktu laiku. Pamatpienākums – nodrošināt veselības aprūpes pakalpojumus pansionāta klientu dzīves kvalitātes uzlabošanai. Amata pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas termiņš – līdz 2018. gada 6. aprīļa plkst. 16.00. Papildu informāciju par veicamajiem pienākumiem un iesniedzamajiem dokumentiem skatīt Preiļu novada mājas lapā www.preili.lv .

Marts SIA “Preiļu slimnīca” tiek aizvadīts kā “Laba servisa mēnesis”. Tā laikā visi uzņēmuma darbinieki pastiprinātu uzmanību pievērš komunikācijas kultūrai un labām attiecībām – savā starpā, ar pacientiem un ikvienu uzņēmuma apmeklētāju. Šī mēneša laikā uzņēmumā tiks ieviesti arī divi nozīmīgi saistošie dokumenti, kas nosaka darbinieku komunikāciju ar pacientiem – “Ētikas kodekss” un “Klientu apkalpošanas standarts”. Visās uzņēmuma nodaļās notiks aptaujas, kuru mērķis ir noskaidrot cilvēku viedokli par uzņēmumu, uzzināt kādi papildus pakalpojumi Preiļu iedzīvotājus interesē.

Pagājuši 6 mēneši, kopš SIA "Preiļu slimnīca" sadarbībā ar SIA "Medicīnas sabiedrība Gaiļezers" tika atklāts "Nieru aizstājterapijas kabinets". Tas katru dienu apkalpo 3 – 4 pacientus. Šiem cilvēkiem tas ir milzīgs atvieglojums, jo pretējā gadījumā ceļš līdz dialīzei būtu jāmēro uz Rēzekni, Daugavpili vai Jēkabpili.

Preilieši tiek aicināti piedalīties slēpošanas nodarbībās. 16. martā plkst. 18.00 gaida pieaugušos un jauniešus no 17 gadu vecuma, 17. martā plkst. 14.00 un 20. martā plkst. 18.00 aicināti seniori. Pulcēšanās vieta – Preiļu novada Bērnu un Jauniešu sporta skolā, nodarbības norisināsies slēpošanas trasēs Preiļu pilsētas parkā un Bērnu un Jauniešu sporta skolas stadionā. Nodarbības ir BEZMAKSAS. Ja nepieciešams, slēpošanas inventārs tiek nodrošināts. Nodarbības vada Distanču slēpošanas treneris Artis Upenieks, sīkāka informācija pa tālruni 25900775. Slēpošanas nodarbības notiek Eiropas Sociālā fonda projekta “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros.
Un vēl par kultūras pasākumiem

8.martā SIA "Preiļu slimnīca" Mākslas telpā tika atklāta gleznotājas Džeinas Gavares mākslas darbu izstāde "Sieviete – Daba. Sieviete – Zieds”. Izstādi veido 15 spilgtas un ļoti rūpīgi izstrādātas gleznas. Katrai gleznai pievienots arī neliels stāsts, kas atklāj mākslinieces sajūtas un domas.

15. martā no plkst. 19:00 līdz plkst.23:00 Jauniešu centrā “ČETRI” Pavasara Brīvdienu BALLĪTE skolēniem Nāc un iegūsti pozitīvu lādiņu pavasarim !
16. martā no plkst. 21:00 Preiļu novada Kultūras centrs un Jauniešu centrs “ČETRI” piedāvā deju mūzikas vakaru. Aicinām jauniešus (18+) uz Deju nakti Jauniešu centrā "Četri". Ieeja: 3 EUR
18. martā plkst. 15.00 Preiļu Kultūras namā Ģimeņu svētdiena - tikšanās ar novadniekiem un teātra izrāde „Papīra zirdziņš”/Jēkabpils/. Ieeja - brīva

22. martā plkst. 18.00 Preiļu KN aicinām uz kinofilmu "Nameja gredzens". Ieeja – 3 eiro.

Atstājiet komentāru