2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2018.gada 15.martā

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2018.gada 15.martā

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Dabas aizsardzības pārvalde un SIA “Reģionālie projekti” aicina interesentus piedalīties informatīvā sanāksmē par dabas parka “Dvietes paliene” dabas aizsardzības plāna izstrādes uzsākšanu, kas notiks 21. martā, plkst. 13tos Bebrenes vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolas telpās, Bebrenē, Ilūkstes novadā. Dabas aizsardzības plāna uzdevums ir saskaņot dabas aizsardzības, dabas resursu izmantošanas, reģiona attīstības un iedzīvotāju intereses tā, lai tiktu saglabātas unikālās teritorijas dabas vērtības. Esošā aizsardzības plāna termiņš beidzas 2019. gada 31.decembrī, tāpēc šobrīd tiek uzsākta jauna plāna izstrāde, kuras laikā tiks aktualizēta informācija par teritorijas dabas vērtībām un izstrādāti ieteikumi turpmākajai apsaimniekošanai, uzklausot visas ieinteresētās puses.
Dabas parks atrodas Ilūkstes novada Bebrenes, Dvietes un Pilskalnes pagastā un Jēkabpils novada Rubenes pagastā, tā kopējā platība – 4989 ha.

Zasas pagasta pārvalde informē, ka 21. martā plkst. 15.00 Zasas kultūras namā notiks iedzīvotāju sanāksme. Dienas kārtībā dažādi aktuāli jautājumi un informācija par izmaiņām atkritumu apsaimniekošanā no 1. jūnija.

Tāpat arī Zasas pagasta pārvalde informē, ka joprojām ir pieejama vakance - Sēlijas prasmju muzeja vadītājs Zasā. Jēkabpils novada pašvaldība pagarina pieteikšanās termiņu uz Jēkabpils novada Sēlijas prasmju muzeja vadītāja amatu uz nenoteiktu laiku, darba vieta Zasā un Jēkabpils novada teritorijā. Ar galvenajām pretendenta prasībām var iepazīties Jēkabpils novada domes mājaslapā. Maksimālā alga pirms nodokļiem 561 EUR. Pirms pieteikuma dokumentu iesniegšanas pretendenti iepazīstas ar muzeja darbību, saskaņojot vizīti ar muzeja vadītāja p.i. Leldi Uzkuri pa tālruni 26011317 vai e-pastu: muzejs@jekabpilsnovads.lv. Pieteikumus un CV iesūtīt/ iesniegt līdz 2018. gada 19. martam (ieskaitot) uz e-pastu: novads@jekabpilsnovads.lv, vai iesniegt Jēkabpils novada pašvaldībā, Jēkabpilī, Rīgas ielā 150a.

Uz grants autoceļiem visos Latvijas reģionosšonedēļ iestājies šķīdonis, arī Jēkabpils novadā, informē "Latvijas valsts ceļi". Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem tiek ieviesti autotransporta masas ierobežojumi - tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām. Kā uzsver Latvijas valsts ceļi speciālisti, transporta masas ierobežojumi šķīdoņa laikā ir vispāratzīta prakse, un to īsteno arī citās valstīs ar līdzīgiem klimatiskiem apstākļiem. Latvijas īpatnība ir tā, ka no visa valsts pārziņā esošā autoceļu tīkla vairāk nekā puse ir ceļi ar grants segumu, pārsvarā tie ir vietējās nozīmes ceļi ar nelielu satiksmes intensitāti. Jēkabpils novadā patlaban transporta masas ierobežojumi ir ieviesti uz vietējā autoceļa Jēkabpils - Dignāja - Ilūkste posmā no Lašiem līdz Vandāniem .

Turpinām ziņas

Jēkabpils novada pašvaldība atgādina, ja nepieciešama palīdzība deklarāciju iesniegšanā vai ir grūtības piekļūt e-pakalpojumiem, iedzīvotāji aicināti izmantot arī Jēkabpils novada Valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centra Rubeņos sniegtās iespējas un speciālistu padomus. Centrs strādā katru darba dienu. Lai saņemtu pakalpojumu klientu centrā, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Lai saņemtu e-pakalpojumu, personai nepieciešams autentificēties ar savu internetbanku, ar eID karti vai elektroniskā paraksta viedkarti.

23. martā plkst. 14.30 Leimaņu Tautas namā lekcija par onkoloģisko profilaksi. Tās laikā dalībniekiem būs iespēja bez maksas veikt veselības parametru paškontroles ekspres-testus, kā arī būs pieejams medicīnas speciālists, kas sniegs konsultācijas par saņemtajiem rezultātiem. Lekciju vadīs Guntis Ancāns – onkologs ķirurgs, Latvijas Onkologu asociācijas valdes loceklis. Lekcija ir bez maksas.

Jēkabpils novada Sociālais dienests informē par jaunumiem un izmaiņām sociālo pabalstu apmēra un saņemšanas kārtībā. No 1. janvāra stājušies spēkā Ministru kabineta grozījumi noteikumos par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu, kuri nosaka virkni izmaiņu, lai ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona tiktu atzīta par trūcīgu. Sociālo palīdzību sniedz pamatojoties uz ģimenes (personas) materiālo resursu – ienākumu un īpašuma novērtējumu, individuāli paredzot katra klienta līdzdarbību. Materiālo resursu novērtējums paredz noteikt ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusam. Plašāk par šo kārtību var uzzināt vēršoties Jēkabpils novada Sociālajā dienestā.

Un vēl par kultūras un sporta pasākumiemi Jēkabpils novadā

16.martā plkst. 18.00 Ābeļu tautas namā Aigara Graubas filmas “Nameja gredzens” izrāde.
16.martā plkst. 19.00 Leimaņu Tautas namā filmas “Nameja gredzens” demonstrēšana.
16.martā plkst. 19.00 Jēkabpils novada 2018. gada zolītes čempionāta 4. posms.
17.martā plkst. 14.00 Rubenes kultūras namā ar koncertu viesojas solistu apvienība “Jubilāri” ( Andris Eriņš, Gints Ločmelis, Aldis Kise, Andris Baltacis).
17.martā plkst. 20.00 Kalna kultūras namā Spēlmaņu svētki “Teātris vakar, šodien, rīt” (Piedalās novada amatierteātri un viesi). Pasākums veltīts Latvijas simtgadei un Teātru dienām;
plkst. 22.00 balle – spēlē Kristīne un Alvis.

Atstājiet komentāru