2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2018.gada 19.martā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2018.gada 19.martā

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jaunās Līvānu novada pašvaldības integrētās attīstības programmas 2019-2025.gadam izstrādes ietvaros Līvānu novada iedzīvotājiem tiek organizētas Sektorālās darba grupas un Teritoriālās darba grupas, ar aicinājumu novada iedzīvotājus iesaistīties un līdzdarboties plānošanas dokumenta izstrādē, piedaloties Sektorālo darba grupu un Teritoriālo darba grupu diskusijās. Plānošanas dokumenta izstrādei ir izveidotas septiņas Sektorālās darba grupas, kur katra aptver kādu noteiktu tēmu loku. Jau februārī Līvānu novada dome aicināja novada iedzīvotājus, izvērtējot savas kompetences, pieteikties dalībai kādā no tām. Tie iedzīvotāji, kuri jau iepriekš pieteicās darba grupām, uzaicinājumu uz diskusiju saņems uz pieteikumā norādīto e-pasta adresi. Darba grupām var pievienoties arī tie iedzīvotāji, kuri iepriekš nav pieteikušies, tomēr jūt sevī profesionālu kompetenci, pieredzi un zināšanas, kuras būtu noderīgas plānošanas dokumenta izstrādes gaitā, plānojot nākamā periodā Līvānu novadā veicamo. Plānošanas dokumenta izstrādei ir izveidotas arī sešas Teritoriālās darba grupas, kuru norisē ir iespējams piedalīties ikvienam Līvānu novada pagasta un pilsētas iedzīvotājam. Informācija uzziņām: Iveta Dobele, iveta.dobele@livani.lv, 26383256.

Līvānu novada dome izsludinājusi vairākas vakances aicinot darbā kārtībnieku un sociālo darbinieku. Noteiktā alga mēnesī ir 800 eiro. Prasības pretendentiem/tēm: Vēlama atbilstoša augstākā izglītība;Valsts valodas zināšanas augstākajā līmenī atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām, Autovadītāja apliecība /B kategorijas/; Mērķtiecīgums, spēja darboties komandā, plānot un organizēt savu darbu, augsta atbildības sajūta, vēlme uzņemties iniciatīvu; Vēlama izpratne par budžeta veidošanu un iepriekšēja līdzīga darba pieredze. Galvenie pienākumi: Pašvaldības pieņemto lēmumu un saistošo noteikumu izpildes kontrole; Administratīvo pārkāpumu protokolu sastādīšana un citu dokumentu noformēšana par administratīvajiem pārkāpumiem; Sabiedriskās kārtības uzraudzība pašvaldības videonovērošanas sistēmas iekārtās; Dalība sadzīves atkritumu apsaimniekošanas normatīvo aktu ievērošanas un kontroles izbraukumos, tirdzniecības un publisko pasākumu noteikumu ievērošanas kontrole u.c. pienākumi atbilstoši amata aprakstam. Dokumenti jāiesniedz līdz gada 23. martam.

Socialais darbinieks tiek meklēts uz noteiktu laiku līdz šī gada beigām. Lai pieteiktos šai vakancei, pretendentiem jābūt otrā līmeņa profesionālajai augstākajai vai akadēmiskajai izglītībai sociālajā darbā vai karitatīvajā sociālajā darbā; - pieredze sociālajā darbā 1 gads; - labas organizatoriskās spējas; - labas latviešu un krievu valodas zināšanas;- zināšanas par normatīvajiem aktiem, kas reglamentē sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības sniegšanu; - datorprasmes un zināšanas lietvedībā;- spēja strādāt komandā, precizitāte, augsta atbildības sajūta, spēja organizēt savu darbu patstāvīgi. Pieteikuma vēstuli un CV jāiesniedz līdz 31.martam. Plašāk ar prasībām sociālā darba pretendentiem var iepazīties Līvānu novada domes mājaslapā.

Turpinām ziņas

Līvānu novada domes deputāti pieņēmuši lēmumu par Līvānu novada Jauniešu domes izveidi. Līvānu novada Jauniešu domes ir institūcija, kurā apvienojušies jaunieši, kuriem ir vēlme iesaistīties novada jauniešu dzīves pilnveidošanā. Ideja par Jauniešu domes izveidi radās šī gada janvārī notikušā Līvānu novada Jauniešu forumā. Jauniešu domes mērķis ir nodrošināt Līvānu novada jauniešu interešu pārstāvniecību un aizstāvību, veicinot jauniešu personīgo izaugsmi un līdzdalību sociālajās, politiskajās, izglītības, kultūras un sporta norisēs vietējā un valsts mērogā. Saskaņā ar nolikumu Jauniešu domē darbosies desmit līdz 20 Līvānu novada jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem. Lai aptvertu visu novadu, no katras novada vispārizglītojošās skolas pašpārvaldes Jauniešu domes iesaistīsies vismaz pa vienam pārstāvim. Iesaistīties Jauniešu dome darbā aicināti darbspējīgi, mērķtiecīgi, radoši, drosmīgi, ar iniciatīvu un augstu atbildības sajūtu apveltīti jaunieši, kuri, neskatoties uz laika apstākļiem un sanāksmju norises laiku, ir gatavi ierasties un kopīgi strādāt, lai padarītu jauniešu dzīvi Līvānu novadā aizraujošu un pilnvērtīgu.

Līvānu 1.vidusskolas 9. klases skolnieks Ilmārs Štolcers turpina uzvarēt eksakto zinātņu olimpiādēs: 2. vieta Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas organizētajā 4. Atklātajā inženierzinātņu olimpiādē;1. vieta Austrumlatvijas 8.-11.klašu 14. atklātajā fizikas olimpiādē. Prieks un pateicība par Ilmāra Štolcera iegūto izglītības kvalitāti, sadarbojoties ar Līvānu 1. vidusskolas pedagogiem – Juri Jansonu, Daci Rudzāti, Sandru Ziemeli un Elitu Vaivodi.

Trešdien, 21. martā no plkst. 9.00 līdz 13.00 Valsts Asinsdonoru centra Latgales filiāles rīkotā Asins donoru diena norisināsies Līvānu slimnīcā. Lai asinis būtu derīgas pārliešanai, lūdz donoriem dienā pirms procedūras un asins ziedošanas dienā lietot veselīgu uzturu un šķidrumu pietiekamā daudzumā. Treknas jeb hilozas asinis nav iespējams izmeklēt un pārliet pacientam. Dienu pirms asins ziedošanas iesteikts uzturā lietot vairāk saknes un augļus. Nav ieteicams ēst ceptus, piparotus, treknus ēdienus, kā arī lietot jebkuru alkoholu un medikamentus. Asins donoru centrs atgādina, ka par asins donoru var kļūt personas vecumā no 18 līdz 65 gadiem. Ķermeņa svaram ir jābūt virs 50 kg. Asins nodošana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba vai emocionāla pārdzīvojuma. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments un bankas konta numurs.

Un vēl

Otrdien, 20. martā, no 9.00 līdz 15.00 Līvānu Uzņēmējdarbības atbalsta centrā (Domes ielā 3) TRŪCĪGAJĀM PERSONĀM tiks izsniegtas PĀRTIKAS PAKAS. Līdzi jāņem Sociālā dienesta izziņa. Saskaņā ar MK noteikumiem pakas netiek izsniegtas maznodrošinātām, bet tikai trūcīgām personām.

Atstājiet komentāru