2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 20.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 20.martā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jau septīto gadu Aizkrauklē norisinājās pārnovadu uzņēmēju dienas. To laikā Aizkraukles Sporta centrā, noritēja “Izstāde – gadatirgus 2018″, kurā piedalījās uzņēmēji, amatnieki, lauksaimnieki, NVO, Tūrisma informācijas centri, skolēnu mācību uzņēmumi un pašvaldības no visas Latvijas un projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta sistēmas izveide un pieejamība Zemgalē, Kurzemē un Ziemeļlietuvā” partneri. Dienas gaitā dalībnieki tika aicināti prezentēt savus produktus un pakalpojumus, sniegt konsultācijas, organizēt konkursus, loterijas, degustācijas un produkcijas tirdzniecību. Jēkabpils novadu pasākumā pārstāvēja biedrība ,,Ūdenszīmes’’ ar savām jaunajām rotu kolekcijām un gaismas koka darbnīcas izstrādājumiem, biedrība ,,Pavadiņa’’ – ar jostām un adījumiem, z/s ,,Dzilnas’’ – ar medu un vaska svecēm, Baiba Čākure – ar sapņu ķērājiem, Santa Nagle – ar unikālām bērnu sedziņām, Inga Jumīte – ar darbiem no trušu vilnas, Liene Dāboliņa – ar matu rotām.

Sporta infrastruktūras uzlabošana Madonas novada Praulienas pagastā izmaksās 148 tūkstoši 908 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija. Projekta laikā paredzēts atjaunot sporta laukumus pie Praulienas pamatskolas un Vecsaikavas daudzdzīvokļu mājām. Sporta laukumam pie Praulienas pamatskolas nepieciešama zāliena atjaunošana un abi futbola vārti, kā arī tāllēkšanas bedres, skrejceļa un apgaismojuma atjaunošana. Līdzīga situācija ir arī Vecsaikavā. Tur vajag ierīkot strītbola un mini futbola laukumus un atjaunot volejbola laukumu, kā arī ierīkot rotaļlaukumu un nodrošināt apgaismojumu. Darbus uzņemsies SIA "Ošukalns celtniecība".

Turpinām ziņas

Salas novada Sēlpils 1. bibliotēkā atklāta izstāde “Dižais biškopis Pēteris Rizga”. Tā būs apskatāma līdz 6.aprīlim bibliotēkas darba laikā. Pēteris Rizga ir latviešu biškopis un sabiedriskais darbinieks, profesors un lauksaimniecības zinātņu doktors, kas savu mūžu atdevis biškopības un putnkopības pētīšanai un attīstīšanai. Pēteris Rizga atzina tikai vienu dzīves sūtību – cilvēks dzīvo, lai palīdzētu citiem cilvēkiem. Šogad, 16. martā, apritēja 135 gadi kopš profesora dzimšanas. Viņa devums pedagoģiskajā un zinātniskajā darbā ir bijis tik liels, ka viņa vārds zināms ne tikai dzimtajā Sēlpils pagastā, bet arī tālāk, pat Amerikas Savienotajās Valstīs. Par to visu tapusi izstāde “Dižais biškopis Pēteris Rizga”, kas apskatāma Salas novada Sēlpils 1. bibliotēkā.

Krustpils novada Variešu sākumskolā pagājušajā nedēļā norisinājās pieredzes apmaiņas pasākums pirmsskolas izglītības pedagogiem. Skolotāji bija sagatavojuši matemātisko prasmju apguves metodes pirmsskolas vecuma bērniem. Matemātisko prasmju apguvē nepieciešams ievērot, ka pirmsskolā bērnu vadošais darbības veids ir rotaļa. Rotaļājoties bērnam uzkrājas praktiskā pieredze, izpaužas radošā darbība. Visoptimālākos apstākļus matemātisko prasmju apguvei rada rotaļa un bērna radošā darbība. Katra skolotāja iepazīstināja ar kādu no darba metodēm jeb rotaļu dažādu iemaņu un prasmju apguvei. Pozitīvā pieredze ir ļoti svarīga gan kolēģu savsstarpējai sadarbības attīstībai, gan jebkura pedagoga profesinālajai izaugsmei, tāpēc skolotājām bija iespēja gūt jaunas idejas turpmākai radošai darbībai savā iestādē.

Un vēl

Jēkabpils novada Zasas pagasta pārvalde informē, ka rīt, 21. martā plkst. 15.00 Zasas kultūras namā notiks iedzīvotāju sanāksme. Dienas kārtībā dažādi aktuāli jautājumi un informācija par izmaiņām Atkritumu apsaimniekošanā no 2018. gada 1. jūnija. Sanāksmi organizē Zasas pagasta pārvalde.

Savukārt piektdien, 23. martā plkst. 12.00 Jēkabpils novada Komunistiskā genocīda upuru atceres pasākums norisināsies beļu Tautas namā. Programmā: Plkst. 11.30 piemiņas brīdis un ziedu nolikšana Ābeļu pagasta Nagļu kapsētā, Plkst. 12.00 Komunistiskā genocīda upuru atceres dienai veltīta pēcpusdiena Ābeļu Tautas namā: Piemiņas suvenīru pasniegšana, Koncerts, Dalīšanās atmiņās un kopīga dziesmu dziedāšana akordeona pavadījumā pie kafijas galda. Uz pasākumu tiek aicināti arī novada represēto personu ģimeņu pārstāvji, bērni, mazbērni, mazmazbērni, radi, draugi, kaimiņi, kā arī Jēkabpils novada seniori, novada biedrības, un citi interesenti.

Atstājiet komentāru