2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 22.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 22.martā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Preiļu siers" par 350 tūkstoši eiro plāno iegādāties sešas svaigpiena uzglabāšanas tvertnes, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā. Investīciju projektu plānots īstenot līdz 2019.gafa 30.decembrim, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē". Pretendenti iepirkuma konkursā par sešu svaigpiena uzglabāšanas tvertņu būvniecību var pieteikties līdz šā gada 3.aprīlim. Jau ziņots, ka "Preiļu siera" produkcija pārsvarā tiek izvesta uz ārvalstīm, kas uzņēmumam nodrošina lielākā siera eksportētāja statusu Latvijā.
Kokneses brīvdabas estrādes pārbūvei novada pašvaldības Valsts kasē aizņemsies 188 tūstoši 942 eiro. Estrādes pārbūve un jaunu soliņu novietošana noteikta par pašvaldības prioritāro projektu, un dome lēmusi ņemt aizņēmumu 188 tūkstoši 943 eiro apmērā. Kredītu pašvaldība uzņemsies uz 20 gadiem, pamatsummas atmaksu sākot 2020.gada martā. Jau vēstīts, ka pašvaldība iecerējusi pārbūvēt Kokneses estrādi un īstenojot ieceri, plānota skatuves podestu un deju laukuma pārbūve, jumta detaļu atjaunošana, jaunas elektroinstalācijas un zibensaizsardzības sistēmas montāža un citi darbi. Tāpat paredzēts labiekārtot piegulošu teritoriju, uzstādot jaunus soliņus. Par estrādes būvnieku četru pretendentu konkurencē iepirkumā izvēlēta SIA "Trigone būve".

Turpinām ziņas

24.martā Aizkrauklē piestās festivāls "Latvijas Goda aplis", aicinot apmeklēt Daugavas dziesmu festivālu. Plkst.16 Aizkraukles kultūras namā notiks Daugavas dziesmu festivāla atklāšanas koncerts, kurā piedalīsies Aizkraukles mūzikas skolas koklētāju ansamblis, folkloras kopas "Lauce", "Josta", "Karikste", vokālais ansamblis "Maļinovij zvon", dziedošā Kraševsku ģimene, Uldis Sebris un Gio Saule. Plkst.17.30 paredzēta Daugavas kulinārā mantojuma meistardarbnīca ar iespēju baudīt un iegādāties vietējos ražojumus, savukārt plkst.19 notiks dižkoncerts, kurā piedalīsies kori "De Cantare", "Aizkraukle", "Daudzeva", Nacionālo bruņoto spēku vokāli instrumentālais ansamblis un vokālais ansamblis "Milare", folkloras kapela "Karikste" un Ziemeļu ģimene. No plkst.18.30 līdz 22.00 laukumā pie kultūras nama notiks akcija "Staro Aizkraukle", kurā varēs vērot Daugavas gaismas un skaņu spēles dzejā un mākslā. Festivālā tiks izdziedātas dziesmas, kas apkopotas krājumā "Daugavas dziesmas", kas ir veltījums Latvijas valsts simtgadei. Festivāla goda viesis - komponists Valdis Zilveris.Visas dienas garumā festivāla viesi aicināti apmeklēt Aizkraukles novada tūrisma objektus un kultūras namā apskatīt izstādes.

27.martā Administratīvajā apgabaltiesā rakstveidā skatīs lietu par biedrības "Madonas pilsētas 2. vidusskolas atbalsta biedrība" lūgumu atzīt Madonas 1.vidusskolas un Madonas 2.vidusskolas apvienošanu Madonas pilsētas vidusskolā par prettiesisku. Jau vēstīts, ka 2016.gadā biedrība "Madonas pilsētas 2.vidusskolas atbalsta biedrība" vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar lūgumu apturēt Madonas novada domes lēmumu apvienot Madonas 1. un 2.vidusskolu. Lūgums tika noraidīts arī Administratīvajā rajona tiesā Valmierā. Kā aģentūru LETA iepriekš informēja zvērināts advokāts Jānis Avotiņš, vairāki Madonas pilsētas 1. un 2.vidusskolasbērnu vecāki un "Madonas pilsētas 2.vidusskolas atbalsta biedrība" septembrī vērsās ar pieteikumu Administratīvajā rajona tiesā, kur lūdza apturēt un atcelt Madonas novada domes 31.marta lēmumu par abu vidusskolu reorganizāciju, tās apvienojot. Madonas 1. un 2.vidusskola šobrīd jau ir apvienotas Madonas pilsētas vidusskolā.

Un vēl

Aglonas novada dome pieņēmusi lēmumu par vispārējās izglītības iestādes "Aglonas internātvidusskola" likvidēšanu. Kopš 2016.gada valsts nepiešķir internātskolām nepieciešamo finansējumu pilnā apmērā. Aglonas novada domes līdzfinansējums Aglonas internātvidusskolai 2016.gadā bija 128 tūkstoši 688 eiro, bet 2017.gadā – 106 tūkstoši 602 eiro. Pašvaldības plānots finansējums minētajai mācību iestādei šogad līdz 31.augustam ir 196 tūkstoši 451 eiro. Aglonas internātvidusskolā mācās 58 skolēni, tai skaitā 49 skolēni no Aglonas novada un deviņi no citām pašvaldībām. Mācību iestādē ir 47 darbinieki – 22 pedagogi un 25 tehniskie darbinieki. Aglonas pagastā darbojas arī Aglonas vidusskola, kas atrodas trīs kilometru attālumā no internātvidusskolas, kura atrodas Jaunaglonas ciemā. Daļa Jaunaglonas ciema skolas vecuma bērnu mācās Aglonas vidusskolā. Skolēnu pārvadājumu maršrutu, kurš ir pakārtots skolēnu pārvadāšanai uz un no Aglonas internātvidusskolas varēs pārkārtot skolēnu pārvadājumiem uz Aglonas vidusskolu. Aglonas internātvidusskolas likvidācija jāpabeidz līdz 3.septembrim.

Atstājiet komentāru