2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 26.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 26.martā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Vides aizsardzības fonds ir apstiprinājis Līvānu novada pašvaldības projektu, kurš plūdu risku mazināšanai Līvānu novadā paredz izpļaut Dubnas upi. Projekts "Niedru pļaušanas pakalpojuma nodrošināšana plūdu risku mazināšanai Dubnas upē Līvānu novadā" paredz, ka šovasar Dubnas upes gultnē, posmā no Līvānu novada robežas Rožupes pagastā līdz Dubnas ietekai Daugavā 20 kilometru garumā tiks veikta niedru un ūdensaugu pļaušana, kā arī tiks aizvestas nopļautās niedres un ūdensaugi. Šie darbi palielinās ūdens caurplūdi upē, tādējādi samazinot plūdu risku, kā arī uzlabos ūdens kvalitāti un upes ainavu. Projekta "Niedru pļaušanas pakalpojuma nodrošināšana plūdu risku mazināšanai Dubnas upē Līvānu novadā" finansējums ir 18 000 eiro.

Jaunās Līvānu novada pašvaldības integrētās attīstības programmas 2019-2025.gadam izstrādes ietvaros Līvānu novada iedzīvotājiem tiek organizēta APTAUJA, ar mērķi noskaidrot iedzīvotāju pārdomas par Līvānu novadā paveikto un turpmāk veicamo laika periodā no 2019-2025. gadam. Aptauja noslēgsies 8.aprīlī. Drukātā veidā anketa ir pieejama Līvānu novada domē un katrā pagasta pārvaldē, savukārt elektroniski pašvaldības mājaslapā.
Aptauja ir anonīma, un aptaujas rezultāti tiks publicēti tikai apkopotā veidā. Iegūtie dati tiks izmantoti Līvānu novada pašvaldības integrētās attīstības programmas 2019. – 2025.gadam izstrādei. Informācija uzziņām, zvanot vai rakstot Ivetai Dobelei – 26383256 vai iveta.dobele@livani.lv.

Turpinām ziņas

Preiļu novadā reģistrētā pārtikas mazumtirdzniecības SIA "PRIMO food" apgrozījums pērn bija 2 miljoni 470 tukstoši 312 eiro, kas ir par 110 tūkstoši 28 eiro vairāk nekā gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija. Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, pārskata gadu uzņēmums noslēdza ar 37 tūkstoši 850 eiro zaudējumiem, kas ir par 17 tūkstoši 456 eiro vairāk nekā 2016.gadā. 2017.gadā SIA "PRIMO food" bija nodarbināti 36 strādājošie jeb par diviem mazāk nekā gadu iepriekš. Viens no galvenajiem mērķiem uzņēmuma turpmākajā attīstībā ir iekšējo vadības kontroles procesu uzlabošana un pilnveide. Lielu vērību plānots veltīt darba drošības un vides aizsardzības pasākumiem.

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Preiļu siers" plāno ieguldīt 400 tūkstoši eiro autotransporta automātiskajā mazgāšanas stacijā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā. Investīciju projektu plānots īstenot līdz 2019.gada 30.decembrim, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē". Iepirkumam pievienotajā tehniskajā specifikācijā ir teikts, ka stacija ir paredzēta kravas autotransporta ārpuses un šasijas mazgāšanai, tostarp visu veidu un modeļu piena autocisternas mazgāšanai, kā arī gatavās produkcijas kravas furgonu (refrižeratoru) mazgāšanai. Pretendenti "Preiļu siers" izsludinātajā iepirkuma konkursā par autotransporta automātiskās mazgāšanas stacijas piegādi var pieteikties līdz šā gada 10.aprīlim plkst. 16.

Un vēl

Pļaviņu novada domes izsludinātajā projektu konkursā ar devīzi „Lai izskan Pļaviņu vārds Latvijā!” trešo gadu pēc kārtas tika apstiprināts iedzīvotāju grupas projekta „Pļaviņu novada sieviešu klubs” turpinājums, piešķirot līdzfinansējumu projekta īstenošanai 2018. gadā. Pļaviņu novada sieviešu klubs aicina uz pirmo bezmaksas tikšanos ar stilisti Žannu Dubsku seminārā „Sievišķīgas elegances māksla. Kas padara sievieti par Dievieti?” Žanna Dubska ir ne tikai pazīstama imidža dizainere, bet arī zinātņu doktore, šovbiznesa zvaigžņu, politiķu un sabiedrībā pazīstamu personu stila konsultante, foto un video reklāmu stiliste. Seminārs notiks 2. aprīlī, Pļaviņu novada kultūras centra mazajā zālē, plkst. 11.00.

Atstājiet komentāru