2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2018.gada 11.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2018.gada 11.aprīlī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

5. aprīlī Rīgā, Reģionālo attīstības centru apvienības telpās, Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda parakstīja līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par divu Preiļu novada vispārējās izglītības iestāžu – Preiļu 1. pamatskolas un Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas - mācību vides uzlabošanu. SAM projektā abās Preiļu novada izglītības iestādēs notiks mācību vides un infrastruktūras uzlabošana, nodrošinot izglītojamo vajadzībām atbilstoša vispārējās izglītības pakalpojuma pieejamību un sekmējot kompetenču pieejā balstītu vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu. Prioritāri tiks atjaunoti abu izglītības iestāžu vecie mācību korpusi. Viena no svarīgākajām projekta darbībām ir vērsta uz dabaszinātņu mācību priekšmetu attīstību 7.-9. klasēm. Finansējums tiks izmantots arī abu izglītības iestāžu sporta infrastruktūras sakārtošanai. Ģimnāzijas dienesta viesnīcā tiks veikts daļējs telpu remonts un nodrošināta vides pieejamība personām ar kustību traucējumiem, savukārt reģionālā metodiskā centra vajadzībām iegādāts tiešsaistes komunikācijas aprīkojums un mēbeles.Domes priekšsēdētāja Maruta Plivda atzīst, ka izmaiņas izglītībā ir nepieciešamas, un skolām jāiet pa priekšu visām tendencēm, kas notiek pasaulē. Jaunieši ir mūsu nākotne, un ieguldījums izglītībā nepieciešams regulāri – katru gadu.

17.aprīlī Preiļos, Preiļu kultūras centrā, norisināsies LATGALES FORUMS “Uzņēmēju un pašvaldību sadarbība reģiona viedai attīstībai”. Forumu rīko Preiļu novada dome, Latgales plānošanas reģions, Latvijas Zinātņu akadēmija un Latvijas Pašvaldību savienība. Aicinām piedalīties uzņēmējus, pašvaldību vadītājus un darbiniekus, zinātnes pārstāvjus un ikvienu interesentu.

Nodarbinātības valsts aģentūra 19. aprīlī Preiļu novada Kultūras centrā no plkst.11.00 līdz plkst. 13.00 organizē “Vakanču gadatirgu”. Darba devējiem dalība Vakanču gadatirgos ir lieliska iespēja prezentēt savu uzņēmumu, informēt darba meklētājus par vakancēm, darba nosacījumiem, karjeras izaugsmes iespējām uzņēmumā un klātienē veikt pirmās darba intervijas ar sev piemērotiem kandidātiem. Dalība pasākumā ir bez maksas.

23. aprīlī plkst. 17.00 Preiļos, Preiļu Kultūras centrā, norisināsies Latvijas Bankas un “Latvijas Avīzes” diskusija ciklā “Reģionu sarunas par labklājību”. Aicinām uz tikšanos ar Latvijas Bankas padomes locekli Edvardu Kušneru, Latvijas Bankas valdes locekli, Kases un naudas apgrozības pārvaldes vadītāju Jāni Blūmu un Latvijas Bankas Starptautisko attiecību un komunikācijas pārvaldes padomnieku Andri Strazdu. Tikšanās laikā prezentācija “Kas darāms, lai cilvēki nebrauktu prom no Latgales?”, diskusija un atbildes uz ikvienam svarīgiem jautājumiem.

SIA “Preiļu slimnīca” aktualitātes

Klientu ērtībai SIA “Preiļu slimnīca” Rehabilitācijas nodaļā izveidota atsevišķa Reģistratūra. Šeit būs iespējams veikt pierakstu pie nodaļas speciālistiem, un samaksāt par rehabilitācijas nodaļas pakalpojumiem. Reģistratūra strādās katru darba dienu no 8:00 - 17:00. Reģistratūras tālruņa numuri - 65307748 un mob. 26413288.

Turpmāk reizi mēnesī SIA “Preiļu slimnīca” pacientus pieņems Tehniskais ortopēds Agris Briedis, kurš pārstāv uzņēmumu SIA “Tehniskā ortopēdija”. Speciālists konsultēs pacientus par to, kādi tehniskie palīglīdzekļi pacientam būtu nepieciešami, kādus palīglīdzekļus iespējams iegādāties un kādus iespējams saņemt bez maksas kā valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus. Pie speciālista varēs veikt podometrijas mērījumus un pasūtīt speciāli piemērotas apavu iekšzolītes. Pieteikšanās pa tālruni 67333023 un 27767170.

SIA “Preiļu slimnīca” darbu uzsāk jauns ārsts speciālists - dermatologs Anželika Bule-Kairiša. Uz vizīti var pieteikties, zvanot uz Reģistratūru - 65307750, 65307757, mob. 26409980. Speciālista pieņemšanas datumus arī var noskaidrot reģistratūrā. Maksa par vizīti atbilstoši SIA “Preiļu slimnīca” cenrādim, ar ģimenes ārsta nosūtījumu maksa par konsultāciju 4,27 eiro.

5. aprīlī SIA "Preiļu slimnīca" viesojās mediķi no SIA "Ludzas medicīnas centrs", kas Preiļos bija ieradušies pieredzes apmaiņas braucienā, lai iepazītos ar veselības aprūpes IT risinājumiem uzņēmumā.

Un vēl par kultūras un atpūtas pasākumiem Preiļu novadā

14. aprīlī plkst. 13.00 Preiļu Kultūras namā Erudīcijas spēle “Zināšanu labirints” II kārta.

15. aprīlī plkst. 14.00 Preiļu Kultūras namā Preiļu novada Slāvu kultūras biedrība “Raduga” un Preiļu 2. vidusskola aicina uz koncertu “Lai prieks mājo katrā sirdī“. Ieeja – bezmaksas.
18. aprīlī plkst. 18.00 Preiļu Kultūras namā MISTRU MEDIA piedāvā IVARA SELECKA filmu “TURPINĀJUMS” /Pieci bērni pirmajā klasē. Viena gada vērojums par to, kas notiek bērna prātā./ Ieeja – brīva. Filmas garums - 95 minūtes
25. aprīlī plkst. 19.00 Preiļu Kultūras namā Francijas institūts Latvijā piedāvā Džeza trio "Delbecq3" koncertu. "Delbecq3" ir internacionāls džeza trio, ko veido virtuozais franču pianists Benuā Delbeks, kanādiešu kontrabasists Mailss Pērkins un bundzinieks no Kongo - Emils Biaijenda. Trio piedāvā starptautiski pazīstamā mūziķa, stila, eksperimentu un improvizācijas talantu apveltītā Benuā Delbeka krāšņās kompozīcijas. Mūziķi iedvesmu smeļas arī afrikāņu ritmos, ar savu meistarību un saulaino mūziku liekot publikai doties iztēles ceļojumā. Biļešu iepriekšpārdošana Kultūras nama kasē un Biļešu paradīzē.

Atstājiet komentāru