2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2018.gada 12.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2018.gada 12.aprīlī

Radio1 jēkabpils Novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils novada dome 29.martā pieņēma lēmumu „Par Jēkabpils novada attīstības programmas 2019.-2025. gadam izstrādes uzsākšanu”. Saskaņā ar šo lēmumu ir apstiprināts Programmas izstrādes darba uzdevums, tā izpildes termiņi un izstrādes vadības grupas sastāvs. Attīstības programma ir vidēja termiņa plānošanas dokuments, kas tiek izstrādāts 7 gadu laika periodam.
Attīstības programmas izstrāde ilgs līdz 2018. gada 30. decembrim. Ar šobrīd spēkā esošo Attīstības programmu var iepazīties Jēkabpils novada pašvaldības mājas lapā www.jekabpilsnovads.lv sadaļā “Attīstības plānošanas dokumenti”. Pašvaldība lūdz pieteikties līdzdalībai attīstības programmas izstrādes procesā līdz 30. aprīlim Jēkabpils novada pašvaldībā, Rīgas ielā 150 a, tālrunis 28698128, e-pasts: dzidra.nartisa@jekabpilsnovads.lv, norādot kontaktinformāciju (vārdu, uzvārdu, adresi, tālruni un e-pastu) un vēlamo līdzdalības veidu. Par programmas izstrādi atbildīgā persona ir Jēkabpils novada pašvaldības teritoriālās plānošanas speciāliste Dzidra Nartiša, tālr. 65220823; mob. tālr. 28698128; e-pasts: dzidra.nartisa@jekabpilsnovads.lv

Ar Jēkabpils novada domes 29. marta sēdes lēmumu “Par biznesa ideju konkursa ”Atbalsts uzņēmējdarbībai Jēkabpils novadā 2018” nolikuma un vērtēšanas komisijas apstiprināšanu” ir apstiprināts nolikums biznesa ideju konkursam “Atbalsts uzņēmējdarbībai Jēkabpils novadā 2018”. Konkursā savas biznesa idejas var iesniegt uzņēmumi, kas ir reģistrēti Uzņēmumu reģistrā ar juridisko adresi Jēkabpils novadā un savu faktisko darbību veic Jēkabpils novada teritorijā, kā arī fiziskas personas – Jēkabpils novadā deklarēti iedzīvotāji, kuri uzvaras gadījumā apņemas reģistrēties kā saimnieciskās darbības veicēji vai nodibināt un reģistrēt uzņēmumu Uzņēmumu reģistrā, un attīstīt uzņēmējdarbību Jēkabpils novadā, sava biznesa idejas pieteikumā. Pieteikumu iesniegšanas termiņš – līdz 18. jūnijam. Pašvaldības līdzfinansējuma summa ir 5000 eiro, ko piešķir konkursa uzvarētājam šādā apmērā:
1. vietas ieguvējam – 2500 EUR (divi tūkstoši pieci simti euro);
2. vietas ieguvējam – 1800 EUR (viens tūkstotis astoņi simti euro);
3. vietas ieguvējam – 700 EUR (septiņi simti euro).
Ar konkursa nolikumu un pieteikuma veidlapām var iepazīties novada mājas lapā www.jekabpilsnovads.lv, sadaļā “Lauksaimniekiem un uzņēmējiem”.

Arī šogad biedrībām vai nodibinājumiem, kas reģistrēti vai veic darbību Jēkabpils novadā, ir iespēja piedalīties Jēkabpils novada pašvaldības iniciatīvu konkursā. Vienam projektam pieejamais līdzfinansējums ir līdz 700 eiro. Kopējā konkursam atvēlētā summa – 5000 eiro. Konkursa prioritārās jomas šogad ir:
– novada kultūrvēsturiskā mantojuma izzināšana, saglabāšana un interpretācija/nodošana nākamajām paaudzēm mūsdienīgā veidā,
– novada tēla popularizēšana, izmantojot netradicionālas metodes, par godu Latvijas valsts simtgadei,
– mūžizglītības pasākumu īstenošana vietējai sabiedrībai,
– vides labiekārtošanas un brīvā laika pavadīšanas pasākumi,
taču atbalstu var saņemt arī projekti citās jomās, ja vērtēšanas darba grupa tos atzīst par nozīmīgiem novada attīstībā.
Projektu pieteikumus jāiesniedz līdz 11. maijam. Ar konkursa nolikumu un pieteikuma iesniegšanas veidlapu var iepazīties pašvaldības mājaslapā www.jekabpilsnovads.lv .

Turpinām ziņas

Raiņa muzejs “Tadenava” atzīts par vienu no labākajiem izklaides objektiem pasaulē. 7. aprīlī THEA apbalvošanas ceremonijā Anaheimā (ASV) Memoriālo muzeju apvienības un dizaina biroja H2E veidotā Raiņa muzeja “Tadenava” ekspozīcija saņēma starptautisko THEA Balvu par izciliem sasniegumiem ekspozīcijas veidošanā. Šo augsto apbalvojumu jau 24 gadus piešķir Tematiskās izklaides industrijas asociācija (The Themed Entertainment Association, turpmāk TEA). Balva, kas nosaukta sengrieķu dievietes Tejas vārdā, radīta, lai izceltu izcilību, veidojot izglītības, vēstures un izklaides projektus, un tā uzsver pieredzes, dizaina un tematiskās izklaides vērtību. Šogad balvai tika pieteikti vairāk nekā 300 pretendenti no visas pasaules. Laureātu vidū ir Smitsonas Nacionālais Afroamerikāņu vēstures un kultūras muzejs Vašingtonā, Notra-Dama bazilika Monreālā, izklaides parks Dubajā, “Simbolika: Fantāzijas pils” Eftelinga parkā Nīderlandē, “Cittadella” apmeklētāju centrs Maltā, Gallipoli ekspozīcija Te Papa muzejā Jaunzēlandē, vairāki Disnejlendas parku jaunie kompleksi u. c.

Šī gada Lielā Talka norisināsies 28. aprīlī vienlaicīgi visā Latvijā, un par tās vadmotīvu izvēlēts sauklis “Mainām Latviju! Maināmies paši!”, tādējādi atgādinot, ka pārmaiņas mums visapkārt iespējamas tikai tad, ja mēs paši tās vēlamies. Ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts līdzdarboties talkošanas vietu reģistrācijā, atzīmējot mājas lapā www.talkas.lv vietu, kuru plānots sakopt Lielās Talkas dienā. Lielās Talkas koordinators Jēkabpils novada pašvaldībā ir Jānis Subatiņš, ar viņu var sazināties pa tālruni 29126223, e-pasts: janis.subatins@jekabpilsnovads.lv.

Neretas novada pašvaldība aicina Jēkabpils novada amatniekus un mājražotājus pieteikt savu dalību ikgadējos Sēlijas tautas mākslas svētkos "Sēlija rotā", kas šī gada 2. jūnijā notiks Neretā. Amatnieku tirgus svētku dienā sāksies plkst. 10.00 un darbosies visas dienas garumā. Vietas pietiks visiem, jo amatniekiem atvēlēts gan Neretas tirgus laukums, gan parks. Par tirdzniecības vietu svētkos nav jāmaksā, un svētku rīkotāji nav noteikuši amatniekiem nekādas specifiskas prasības, tādējādi dodot tirgošanās iespēju ikvienam interesentam. Dalību tirdziņā jāpiesaka pie Gunitas Gorbačovas, tālr. 28347147, līdz š.g. 30. maijam.

Un vēl

Jēkabpils novada pašvaldība izsludina atklātu konkursu uz vakanto Dignājas pamatskolas direktora amatu. Pieteikumu var sūtīt elektroniski pa e-pastu novads@jekabpilsnovads.lv, pa pastu Jēkabpils, Rīgas iela 150a, 2.kabinets, LV-5202, vai iesniegt personiski slēgtā aploksnē Jēkabpils novada pašvaldībā 2. kabinetā, Rīgas ielā 150a, Jēkabpilī līdz 27. aprīlim, plkst. 17.00, uz aploksnes jābūt norādei “Konkursam uz Dignājas pamatskolas direktora amatu”. Tālrunis uzziņām 65220733; 65220736. Nolikums ar prasībām un iesniedzamo dokumentu saraksts atrodams novada mājaslapā, sadaļā “Vakances”.

Atstājiet komentāru