2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 19.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 19.aprīlī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Iestājoties labvēlīgiem laika apstākļiem, ir atsākušies vērienīgi būvdarbi ceļā no Preiļiem uz Aglonu (P62) un no Preiļiem uz Atašieni. Gan vienā, gan otrā posmā autobraucējiem jārēķinās ar līdz pat stundai ilgāku laiku ceļā, informē valsts AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC). Posmā no Bašķiem līdz Preiļiem (P62) pagaidu luksofori ir uzstādīti septiņos posmos, to izbraukšanai būs nepieciešama stunda. Remontdarbus ir iespējams apbraukt pa galvenās nozīmes autoceļiem, braucot pa Daugavpils šoseju (A6), tālāk pa Daugavpils apvedceļu un autoceļu Daugavpils-Rēzekne (A13), vai arī no Daugavpils šosejas nogriežoties uz Nīcgali un tālāk caur Kalupi izbraukt pie Špoģiem (P64). Tāpat tos ir iespējams apbraukt, arī izmantojot reģionālās un vietējās nozīmes autoceļus.

Tiem, kas dodas no Daugavpils puses vai uz to, remontposmu no Preiļiem līdz Bašķiem iespējams apbraukt Špoģos pagriežoties uz Pelēčiem (P58) vai arī pa lokālu apbraucamo ceļu caur Preiļiem, Aizkalni un gar Aglonas staciju (P58 un V749). Dodoties no Maltas puses, posmu apbraukt var caur Feimaņiem pa autoceļu V742 Preiļi-Gaiļmuiža-Krāces stacija.

Savukārt posmā no Steķiem līdz Atašienei (P62) ir pieci ar luksoforiem regulējami posmi un izbraukšanai vajadzīga vairāk nekā pusstunda. Remontposmu no Steķiem Atašienes virzienā var apbraukt pa vietējās nozīmes autoceļiem V755 Turki-Mežāre un V754 caur Steķiem. LVC atzīmē, ka posmā no Bašķiem līdz Preiļiem pilnībā pārbūvē ceļa segu, sākot no salturīgā slāņa un šķembu pamata. Visā trases garumā kūdras pamatu nomaina pret smilti. Ceļa segumam paredzētas trīs kārtas asfalta, atjaunos arī tiltus pār Preiļupi un Jašu. Šos būvdarbus veic SIA "Lemminkainen Latvija", to līgumcena ir 17,5 miljoni eiro (ar PVN). Būvdarbus plānots pabeigt 2019.gada rudenī.

Savukārt posms no Steķiem līdz Atašienes krustojumam ir vēl pēdējais palikušais grants seguma posms šajā ceļā. Tur būvdarbos pārbūvē ceļa pamatus un ieklās trīs jaunas asfalta kārtas. Vienlaikus ceļā tiek iztaisnoti arī vairāki līkumi, bet Neretas upes caurteku pārbūvēs no monolīta betona. Šos būvdarbus veic SIA "Binders", to līgumcena ir 9,5 miljoni eiro (ar PVN). Būvdarbus plānots pabeigt 2019.gada rudenī. Abos posmos būvdarbus līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Turpinām ziņas

Līdz 30. aprīlim Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā notiek Izraēlas nedēļas pasākumi, kas veltīti Izraēlas valsts 70. gadadienai. Līdz 30. aprīlim apskatāma izstāde "Es piederu šeit: Izraēlas vietas un ainas bērnu grāmatu ilustrācijās no 1948. līdz 2014. gadam". 19., 20. aprīlī plkst. 17.00, bet 21. aprīlī plkst. 12.00 tiks domonstrēta Izraēlas un Latvijas pirmā kopražojuma filma “Operacija “Kāzas”. Līdz 30. aprīlim bibliotēkas 1. stāvā skatāma izstāde “Vai Tu pazīsti Izraēlu?”. Tajā apkopoti bibliotēkas materiāli par Izraēlu. Līdz 30. aprīlim Bērnu literatūras nodaļā “Bērnu grāmatas ivritā”.

No piektdienas piektdienas Līvānu Mūzikas un mākslas skolas izstāžu namā skatāmi Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” audzēkņu darbu izstāde “Sajūti Latgali. Sajūti Latviju.”. izstāde būs atvērta līdz 18.maijam.

No 23. - 29. aprīlim Latvijā izsludināta Bibliotēku nedēļa. Tas parasti ir laiks, kad bibliotēkas ar dažāda veida norisēm un citām aktivitātēm pastiprināti pievērš uzmanību sev, savam darbam un bibliotēku nozīmei sabiedrībā. Tuvojoties bibliotēku nedēļai, Jēkabpils novadā bibliotēkas aicina iedzīvotājus dalīties ar savām pārdomām, ieteikumiem par bibliotēku darbību Jēkabpils novadā, anonīmi paužot savu viedokli interneta veidlapā, kas atrodama pašvaldības mājaslapā. Iedzīvotāju paustais viedoklis palīdzēs pielāgot bibliotēku darbu tuvāk apmeklētāju vēlmēm. Veidlapas aizpildīšanai nepieciešamas aptuveni 5 - 10 minūtes. Aptaujas rezultātus tikai apkopotā veidā izmantos aptaujas veicējs - novada bibliotēkas.

Un vēl

SIA “Viesītes komunālā pārvalde” informē, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem “Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības, monitoringa un kontroles kārtība, 25. un 26. aprīlī Viesītes pilsētā notiks ūdens rezervuāru mazgāšana un dezinfekcija. Uzņēmums aicina iedzīvotājus sagatavot ūdens rezerves, jo ir iespējami dzeramā ūdens padeves traucējumi, kā arī pēc ūdens padeves atjaunošanas iespējama īslaicīga ūdens duļķainība. SIA „Viesītes komunālā pārvalde” atvainojas par sagādātajām neērtībām.

Atstājiet komentāru