2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 21.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 21.aprīlī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jaunjelgavas novada Sunākstes saieta namā notika diskusija par Sunākstes mācītājmuižas parka nākotni. Pasākuma iniciatori ir nesen nodibinātā “Stendera biedrība”, kuras vadībā ir ārsti Valdis Pīrāgs un Pēteris Stradiņš. Viņu ideja ir: lai uz šo vietu, kura patlaban daudziem šķiet “nekuriene”, nākotnē gribētu atbraukt ikviens Latvijas iedzīvotājs. Sunākstes saieta namā notika darbnīca, kurā radošā gaisotnē ikviens interesents varēja izteikt idejas, kas saistītas ar Stendera mācītājmuižas parka teritorijas attīstību. Savukārt 12. maijā pie Sunākstes Baltās baznīcas būs talka. Tajā iecerēts atjaunot aleju, kas savieno baznīcu un bijušo mācītājmuižu. Uz talku aicināts ikviens interesents.

Pļaviņu novada dome bija izsludinājusi pieteikšanos vakantajam pašvaldības policijas priekšnieka amatam. Pēc izvērtēšanas tajā apstiprināts Ainis Liepiņš, kurš līdz šim strādājis Valsts policijā un ir Pļaviņu novada iedzīvotājs. Darbu Pļaviņu novadā viņš gan sāks tikai jūnijā. Pļaviņu novada domes priekšsēdētājs Aigars Lukss informēja, ka notiek arī pašvaldības policijas inspektora kandidātu izvērtēšana, lai jūnijā abi policisti varētu sākt darbu. Šobrīd darba attiecības ar Pļaviņu novada domi jau pārtraukuši pašvaldības policijas priekšniece Zane Grīnberga un inspektors Aleksandrs Andronovs.

Kokneses tūrisma informācijas centra zālē notika Kokneses bibliotēkas 95 gadu jubilejai veltīts sirsnīgs koncerts, kurā dziedāja un spēlēja dzejnieks un komponists Guntars Račs ar draugiem Uģi Tirzīti un Andri Alviķi. Īpašais koncerta viesis bija talantīgā koknesiete Solveiga Vikšere, kura nekad iepriekš kopā ar Guntaru Raču nebija muzicējusi un mēģinājumā pirms koncerta kopā ar grupu izdziedāja četras iepriekš nekad nedziedātas dziesmas. Koncertā viņa kopā ar Guntaru Raču dziedāja lieliski, it kā būtu sadziedājušies jau sen. Guntars Račs pastāstīja, ka Solveigu atradis ar “Facebook” palīdzību. Bija domāts, ka kopā ar grupu koncertā Koknesē piedalīsies cita jauniete, tomēr mācību dēļ viņa nevarēja ierasties.

Turpinām ziņas

Viesītes muzejs «Sēlija» 4. maijā par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai rīko Simtgades pīlādžu alejas atklāšanu, kā arī aicina apskatīt divas tematiskas izstādes, informē laikraksts “Brīvā Daugava”. Pirmā no tām ir izstāde ar nosaukumu «Tā baltā gaisma, kas nedziest mūžam», kas veltīta Viesītes 90 un Latvijas 100 gadiem. Izstāde šajā dienā tiks atklāta Paula Stradiņa skolas kamīnzālē pulksten 10.00. Vēl 4. maijā apmeklētāji varēs aplūkot izstādi «Piederības zīmes tekstilijās», kas jau tagad izlikta Mazā bānīša parka Sēlijas mājā un būs skatāma līdz 5. maijam. Aktīvais pasākums, kas 4. maijā Viesītē notiks pie Paula Stradiņa skolas, būs Simtgades pīlādžu alejas atklāšana (pulksten 10.30) muzeja dārzā. Uz to muzeja «Sēlija» darbinieki īpaši ielūdz alejas stādītājus – esošos un agrākos viesītiešus! Bet patlaban vēl līdz 26. aprīlim ir iespēja iestādīt savu pīlādzi. Taču jāņem vērā, ka vietu skaits šajā alejā jau ir ierobežots.

Tuvākajā laikā Pašvaldības policija apsekos Viesītes ezeru un nepieciešamības gadījumā sauks pie atbildības nesakopto krastu un peldvietu apsaimniekotājus. Policijas inspektors Jānis Pučinskis skaidro, ka pagājušās nedēļas nogalē sadarbībā ar Valsts policiju veikts kārtējais reids Viesītes ezera teritorijā ar mērķi atklāt nelikumīgu zveju un kārtības noteikumu pārkāpumus gar ezera krastu. Diemžēl skats atklājies diezgan bēdīgs, visās vietās, īpaši ezera galā aiz "Pērlītes" peldvietas ir izmētātas pudeles, papīri un citi atkritumi.Policijas pārstāvis lūdz peldvietu īpašniekus stingri pievērsties šīm problēmām, piebilstot, ka publiskajā peldvietā kārtējo reizi ir mēģināts piebraukt pie paša ezera, par ko liecina automašīnas riepu nospiedumi. Tāpat reida laikā no ezera tika izvilkti vairāki priekšmeti, kā arī viens zvejas tīkls, par ko sākta administratīvā lietvedība. Tuvākajā laika vēreiz apsekos ezera krastus un par nekārtībām pie atbildības tiks saukti zemes īpašnieki un peldvietu īrnieki.

Un vēl

Šonedēļ profilaktiskā reida laikā Līvānu novada domes darbinieki Daugavas upes baseinā, atrada un izņēma piecus nelikumīgi ieliktus zvejas rīkus - trīs tīklus, kur divu garums bija 30 m, viena 50 m, kā arī divus televizorus. Līvānu novada pašvaldība aicina būt vērīgiem dodoties savās makšķernieku gaitās, un, pamanot maluzvejniekus vai apkārtējās vides piesārņotājus, ziņot atbildīgajiem speciālistiem. Ziņot var Līvānu novada domes Vides inženierei Gunitai Vaivodei pa tālruni 22024485.

Atstājiet komentāru