2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 23.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 23.aprīlī

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00 Jēkabpils

Piena pārstrādes uzņēmuma AS "Preiļu siers" padome iecelta jaunā sastāvā, liecina informācija "Firmas.lv". Darbu "Preiļu siera" padomē atstājusi padomes priekšsēdētāja vietniece Ināra Čingule, kura šajā amatā strādāja no 2004.gada maija, bet viņas vietā kompānijas padomes priekšsēdētāja vietnieces amatā iecelta Anita Ciša, kura iepriekš bija "Preiļu siera" padomes locekle. Savukārt no jauna "Preiļu siera" padomē iecelts Vitālijs Livmanis, kurš iepriekš strādāja kompānijas valdē. Darbu "Preiļu siers" padomē turpina padomes priekšsēdētāja Lolita Valdone, kā arī padomes locekļi Vitālijs Kudiņš, Vitālijs Pastars, Edgars Šņepsts un un Ernests Milevskis. "Preiļu siers" valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts skaidro, ka izmaiņas kompānijas padomē veiktas, jo līdzšinējā padomes priekšsēdētāja vietniece pārtrauca nodarboties ar piena ražošanu, bet atbilstoši "Preiļu siers" statūtiem padomē jābūt trim piena ražotājiem.

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Preiļu siers" pērn audzējis apgrozījumu līdz 59,9 miljoniem eiro, kas ir 2,2 miljonu eiro pieaugums salīdzinājumā ar gadu iepriekš. Uzņēmumam pagājušais gads bijis veiksmīgs. Gadu iepriekš bija 57,75 miljonu eiro apgrozījums, bet pagājušajā gadā sasniedzām 59,9 miljonu eiro apgrozījumu. Uzņēmumam izdevās kāpināt apgrozījumu, jo "Preiļu siers" pērn palielināja siera ražošanas apmēru. Tāpat piena produktu cenas, tajā skaitā sieram, pērn bija kopumā ievērojami augstākas salīdzinājumā ar pērno gadu. "Preiļu siers" šogad plāno īstenot investīciju projektus, taču plašākus komentārus par tiem nesniedza, iekams, projekti nav realizēti. Jau vēstīts, ka "Preiļu siers" 2016.gadā strādāja ar 57,752 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 5,1% un bija 1,177 miljoni eiro.

Turpinām ziņas

Šonedēļ norisināsies Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rīkotās "Inženieru dienas 2018". To gaitā būs iespēja piedalīties daudzveidīgās, interesantās, izzinošās un aizraujošās aktivitātēs. Šodien pēcpusdienā Rēzeknes upē blakus laukumam pie Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra "Zeimuļs" sāksies Rēzeknes tehnoloģiskās akadēmijas Inženieru dienu Kuģīšu sacensības. Savukārt trešdien, 25.aprīlī, Inženieru fakultātē sāksies 21.mā studentu starptautiskā zinātniski praktiskā konference "Cilvēks. Vide. Tehnoloģijas". Tās noslēgumā paredzēta kuģīšu sacensību uzvarētāju apbalvošana. Ceturtdien, 26.aprīlī, notiks intelektuālā spēle "Starpaugstskolu Erudīts", bet piektdien, 27.aprīlī, - Inženieru fakultātes absolventu salidojums. Noslēgsies "Inženieru dienu 2018" pasākumi 28.aprīlī ar "Lielās talkas" pasākumiem.

Baldonē par 7 tūkstoši 84 eiro iecerēts izbūvēt jaunu bērnu rotaļu laukumu, liecina noslēgtā Baldones novada pašvaldības cenu aptauja. Paredzēts, ka laukumā Sporta ielā 2 atradīsies rotaļu platforma ar slīdkalniņu, virvju tiltu, vingrošanas sienu, mājiņu un citiem elementiem. Tāpat plānots uzstādīt atsperšūpoles. Rotaļu elementi būs paredzēti bērniem vecumā no diviem līdz 14 gadiem. Rotaļu laukumu paredzēts labiekārtot ar velosipēdus statīviem un atkritumu urnu. Darbus objektā vasarā veiks SIA "MK Dizains" no Jēkabpils.

Un vēl

4. maijs Pļaviņu novadā tiks atzīmēts ar tradicionālo Neatkarības dienas velobraucienu un Baltā galdauta svētkiem. Velobrauciens jau vairākus gadus pulcē visa vecuma riteņbraucējus – novada iedzīvotājus, pašvaldības iestādes, organizācijas, uzņēmumus un viesus. Starts tam tiks dots plkst. 11.00. Pēc velobrauciena visi pulcēsies uz Baltā galdauta svētkiem, cienājoties ar tēju, rupjmaizi un ievārījumu. Šogad 4. maija pasākumi noritēs Latvijas simtgades zīmē. Reģistrēšanās velobraucienam notiks no 25. aprīļa līdz 3. maija plkst. 20.00 mājaslapā - www.jaujas.lv. Numurus reģistrētie dalībnieki varēs saņemt Pļaviņu novada kultūras centrā 4. maijā plkst. 9.30 – 10.30. Pieteikties sacensībām var bērnu grupā (0,5 – 2km), sporta klasē (8km) vai tautas klasē (8km). Velobraucienā var piedalīties ar visa veida velosipēdiem atbilstošā tehniskā stāvoklī. Sacensību laikā jāievēro ceļu satiksmes noteikumi.

Atstājiet komentāru