2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 24.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 24.aprīlī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00Jēkabpils

Krustpils novadā, sākot ar šo nedēļu darbu sākusi jauna sabiedrisko attiecību speciāliste Monika Kauranena. Sarunā ar Radio1 Monika Kauranena sacīja, ka pēc studijām un darba pieredzes galvaspilsētā ir atgriezusies Jēkabpilī un bijusi darba meklējumos. Krustpils novada pašvaldības izsludinātais konkurss sabiedrisko attiecību speciālista amatam nācis īsti laikā un bijusi interesanta iespēja izmēģināt kaut ko jaunu, tāpēc pieteikusies. Monikas Kauranenas līdzšinējā darba pieredze ir korespondente portālā Diena.lv. Savukārt darbs sabiedrisko attiecību jomā viņai ir jauna pieredze un izaugsmes iespēja. Kā pati saka: “Liels izaicinājums.” Pirmie soļi sabiedrisko attiecību speciālistes darbā būšot, iepazīšanās ar veicamo pienākumu loku.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien skatīs Likteņdārza likumprojektu, kas nepieciešams stabilai un pēctecīgai projekta attīstīšanai. Tāpat tiks skatīti grozījumi Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā, kas cita starpā paredz noteikt, ka Rīgas vēsturiskajā centrā nojauktas vai nodedzinātas koka ēkas vietā ļauts celt tikai tāda paša apjoma koka būvi. Kā ziņots, Likteņdārza likumprojektā paredzēts noteikts, ka ar projekta īstenošanu saistītie pašvaldībai piederošie zemesgabali bez atlīdzības tiek nodoti valstij kā īpašniekam. Likumprojekts paredz, ka Latvijas valsts īpašumtiesību valdītājs ir Zemkopības ministrija.

Turpinām ziņas

"Swedbank" izsniegusi 215 000 eiro aizdevumu Salas novada dārzeņu audzēšanas uzņēmumam "Rītausma". Bankā informē, ka "Rītausma" saņemtos līdzekļus ieguldīs ražotnes infrastruktūras attīstībā, tajā skaitā uzņēmuma tehnisko darbinieku telpu izbūvē, kā arī jaunas rekuperācijas sistēmas un ūdens attīrīšanas iekārtas iegādē un uzstādīšanā. Recirkulācijas iekārtu galvenais ieguvums ir vairākkārtēja ūdens izmantošana, kas samazina gada kopējo iegūtā ūdens patēriņu par aptuveni 45%. Tāpat samazināsies izmantoto minerālmēslu patēriņš par vismaz 20%. Uzstādot abas sistēmas, uzņēmumam ieguvums būs gan materiālo resursu ietaupījumā, gan nodokļa samazinājumā par izmantotajiem dabas resursiem. Savukārt CO2 sistēmas ieviešana paredz dārzeņu ražības pieaugumu par 7- 9%, kas ļaus palielināt arī uzņēmuma kopējo apgrozījumu.

2017.gadā septiņkārtīgi samazinājusies SIA "Aizkraukles slimnīca" peļņa, liecina "Firmas.lv" dati. Medicīniskās iestādes peļņa pērn bija 9401 eiro, bet vēl pirms gada tā sasniedza 65 566 eiro. Gūto peļņu plānots ieguldīt slimnīca attīstība. Savukārt apgrozījumu izdevās audzēt par 7%. Proti, 2016.gadā tas bija 2 214 884 eiro, bet pagājušajā gadā - 2 364 797 eiro. Slimnīcas vadība uzņēmuma gada pārskatā norādījusi, ka vidējā alga medicīniskajā iestādē ir 730 eiro. Jau ziņots, ka 2018.gadā plānotās investīcijas Aizkraukles slimnīcā sasniedz 184 000 eiro. Šogad plānota poliklīnikas ēkas pagalma puses lietus notekūdeņu sistēmas izveide un asfaltēšana, lai novērstu lietus ūdeņu ieplūšanu poliklīnikas ēkas pagrabā un pamatu bojāšanu. Tāpat paredzēta aprūpes nodaļas koridora un atsevišķu telpu vienkāršota atjaunošana, datu aizsardzības sistēmas ieviešana un alternatīvās energoapgādes sistēmas izpēte un ieviešana diagnostikas aparātiem ķirurģijas ēkā. Slimnīcas vadība ieplānojusi arī bojātās medicīnas tehnikas nomaiņu un jaunu fizikālās terapijas aparātu iegādi.

Un vēl

Aizkraukles novada pirmsskolas izglītības iestādē “Auseklītis” atklāts otrais rotaļu laukums, kuru labiekārtot palīdzējuši bērnu vecāki, informē staburags.lv. Pērn uzlabojumi veikti grupiņas “Krustiņš” teritorijā, šoreiz svētki bija grupiņas “Mēnestiņš” audzēkņiem. Trīsgadīgās Revitas tētis Jānis Reuts, SIA “Amatnieks REM” vadītājs, kopā ar domubiedriem atsaucās un uzņēmās atbildīgo darbu un no uzņēmuma “AKZ” dāvātajiem materiāliem izveidoja bērnu aktivitāšu kompleksu un soliņu atpūtai. Līdz dārziņa slēgšanai atvaļinājuma laikā plānots labiekārtot arī grupiņas “Austriņa” rotaļu laukumu.

Atstājiet komentāru