2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2018.gada 25.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2018.gada 25.aprīlī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

30. aprīlī bija plānots piedalīties MTB riteņbraukšanas sacensībās „Preiļupes līkloči – 2018”, taču sacensības tiek pārceltas uz septembra nogali. Organizatori ziņā, ja vēl nedēļu atpakaļ situācija rādījās rožainos toņos un sacensībām ļāva izmantot Preiļi – Aglona šoseju līdz Litavnieku sādžas pagriezienam (ceļš, kur visi riteņbraucēji finišējot atgriezās uz Preiļi – Aglona šosejas), tad šonedēļ situācija krasi mainījās (noņemta puse ceļa ar asfalta segumu) un pārvietošanās, lai nokļūtu trasē pa šo šoseju ir liegta. Pa tā saukto Gailīšu ceļu 2 – 3 km garumā nav nekādu pat taciņu, lai tiktu uz trases, bet pārvērst šīs sacensības par šosejas „gonku” nebija vēlēšanās. Tāpēc sacensību rīkotājiem nācās pieņemt nepopulāru lēmumu – pārcelt šīs sacensības uz vēlāku laiku, cerot, ka septembra beigās situācija atļaujas saņemšanai būs mainījusies un „Preiļupes līkločos” varēs tikties zelta rudens noskaņās.

Preiļu novada pašvaldība aicina vecākus, kuru bērniem septembrī nepieciešama vieta Preiļu Pirmskolas izglītības iestādē “Pasaciņa”, maija mēnesī griezties izglītības iestādē Celtnieku ielā 10A, lai pieteiktu bērnu mācībām. Nepieciešamie dokumenti – vecāka (aizbildņa) personas apliecinošs dokuments un bērna dzimšanas apliecība. Neskaidrību gadījumā zvanīt pa tālruni – 26003650. Atgādinām, ka bērniem no 5 gadu vecuma mācības ir obligātas.

Atzīmējot savu piecpadsmitgadi, Labklājības pārvalde aicina Preiļu novada bērnus un jauniešus piedalīties iestādes Logo konkursā, zīmējumos attēlojot savu redzējumu par pārvaldes būtību, sniedzot palīdzību ģimenēm ar bērniem, pensionāriem un invalīdiem. Ar konkursa palīdzību Labklājības pārvalde vēlas aktualizēt un popularizēt sociālo darbu kā nozīmīgu ieguldījumu sabiedriskā taisnīguma attīstībā. Konkursa nolikums ir pieejams pašvaldības mājaslapā www.preili.lv. Labākos darbu autorus plānots sumināt valsts simtgades pasākumā.

26. aprīlī plkst. 13:00 Jauniešu centrā “ČETRI” norisināsies neformāls sarunu pasākums “RESTARTS AR SAVĒJIEM!” Pasākuma laikā noritēs jauniešu saruna ar pieciem Latgales uzņēmējiem - Juri Želvi, Kristīni Nicmani, Ramisu Aļijevu, Inesi Martinkus un Jāni Gavaru. Klausoties, uzdodot jautājumus un darbojoties grupās, skolēniem būs iespēja iepazīt vietējās personības, uzzināt ko jaunu par uzņēmējdarbību, kā arī pārliecināties, ka laimi var atrast arī tepat Latvijā!

Turpinām ziņas

28. aprīlī Preiļos notiks piektais Latvijas Tūrisma informācijas tirgus! Šogad pirmo reizi pasākumā būs arī ciemiņi no Lietuvas – Anykščai, Zarasai, Ignalinas, Utenas, Moletai un Biržai pašvaldībām, kas aicinās apmeklēt arī Latgalei teritoriāli tik tuvās ārzemes. Pašlaik ir pieteikušies kopumā ap 50 tūrisma informācijas tirgus dalībnieki. Izmantosim iespēju citu novadu tūrisma informācijas centros strādājošos iepazīstināt ar Preiļu novada tūrisma objektiem un piedāvājumu.

Paralēli tūrisma tirgum TIC darbiniekiem būs iespēja noteiktos laikos apmeklēt tūrisma objektus pilsētā, dzirdēt dziedājumu Preiļu kapelā un iepazīsties ar Preiļu parka kompleksa un pils attīstības procesu. Piektais Latvijas Tūrisma informācijas tirgus Preiļos tiek organizēts kopā ar tradicionālo amatnieku, mājražotāju un stādu tirgotāju pavasara gadatirgu, tādēļ 28. aprīlī būs iespēja ne vien iegūt tūrisma informāciju, bet arī iegādāties dažādus stādus mājas un dārza krāšņumam, augļu un dārzeņu audzēšanai, gardus mājražotāju labumus no tuvākiem un tālākiem novadiem, amatnieku un rokdarbnieku izstrādājumus sev un oriģinālām dāvanām.

Baudīsim pavasarīgu noskaņojumu kopā ar pašdarbības kolektīviem un jestrām tirgus izdarībām. Apmeklētāji būs aicināti piedalīties bezmaksas izlozē – aizpildīt nelielu anketu ar jautājumiem, ko būs sagatavojuši novadu TIC. Pasākuma noslēgumā tiks veikta novadu piedāvāto balviņu izloze. Tāpat izlozes ceļā tiks izvēlēts nākamā gada Latvijas Tūrisma informācijas tirgus rīkotājs.

Dienas noslēgumā, plkst. 19, Preiļu novada Kultūras centrā aicinām baudīt eksotisko deju festivāls – koncerts “Pavasara atdzimšana”. Biļetes cena - EUR 3.00, plkst. 21.00 DISKOBALLE, biļetes cena - EUR 3.00. Biļetes cena uz abiem pasākumiem - EUR 5.00. Biļešu iepriekšpārdošana kultūras centra kasē. Pieejama galdiņu rezervācija. Aicinām pozitīvu pavasara iedvesmu gūt Preiļos 28.aprīlī!

Un vēl par kultūras pasākumiem

27. aprīlī plkst. 20.00 Aizkalnes Tautas namā izglītojošs izklaides pasākums aizkalniešiem "PAŠDARBNIEKS nav NIEKS". Programmā: svinīgā apbalvošanas ceremonija par 6 gadu darbu, atslābināšanās un relaksācijas metodes, kā izveidot pasākumu, ja ledusskapī /galvā/ nav ne vienas idejas, izglāb draugu - neļauj palikt mājās, prieks, kur tu rodies! Līdzi ņemt groziņu un pilnīgu paļaušanos uz notikumu gaitu!

1. maijā plkst. 12.00 Aizkalnes tautas namā Pavasara ziedu BALLE senioriem. Par mūziku gādās apvienība "Spaiti".

3. maijā plkst. 19.00 Preiļu Kultūras namā BALTĀ GALDAUTA SVĒTKI, veltīti Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienai. Programmā Preiļu novada domes apbalvojumu pasniegšana, Smilšu kino izrāde ,,Maizes ceļš”, Nepieradinātā Folka Oŗķestra koncerts un Svētku torte. Ieeja – bezmaksas.

5. maijā plkst. 18.00 Pelēču kultūras namā BALTĀ GALDAUTA SVĒTKI

6. maijā plkst. 17.00 Preiļu kultūras namā viesojas TENORU TRIO - Juris Vizbulis, Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs koncertprogrammā ,,Arrivederci Roma”, īpašais viesis - ILONA BAGELE. Koncertā piedalās: Ilze Ozoliņa, Svetlana Okuņa, Inga Sunepa, Inita Āboliņa, Mareks Auziņš, Ivars Kalniņš. Biļešu iepriekšpārdošana kultūras nama kasē.

Atstājiet komentāru