2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2018.gada 2.maijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2018.gada 2.maijā

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu pirmsskolas izglītības iestāde “Pasaciņa” no šodienas, 2. maija uzsāk grupu komplektāciju jaunajam 2018./2019. mācību gadam. Aicināti vecāki, kuru bērniem septembrī nepieciešama vieta Preiļu Pirmskolas izglītības iestādē “Pasaciņa”, maija mēnesī griezties izglītības iestādē Celtnieku ielā 10A, lai pieteiktu bērnu mācībām. Nepieciešamie dokumenti – vecāka (aizbildņa) personas apliecinošs dokuments un bērna dzimšanas apliecība. Neskaidrību gadījumā zvanīt pa tālruni – 26003650. Atgādinām, ka bērniem no 5 gadu vecuma mācības ir obligātas.

Savukārt10. maijā aicina Preiļu novada uzņēmējus uz ikmēneša tikšanos! Šajā mēnesī uzklausīs SIA „Salang - P” vadītāja Gunāra Svilāna pieredzi uzņēmuma vadīšanā un pakalpojumu sniegšanā. Tikšanās notiks 10. maijā plkst. 15.00 Riebiņu novada Stabulnieku pagasta Krištobos. Obligāta pieteikšanās pa tālruni 26636243 /Ineta Liepniece/.

Turpinām ziņas

Aprīļa domes sēdē domnieki piešķīra Vēstures un lietišķās mākslas muzejam papildu finansējumu 500 eiro apmērā lielformāta spēles “Šahs” izgatavošanai. Spēles izgatavošanas izmaksas sastāda 1500 eiro. Spēles dizainu veido un spēli izgatavo Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Koka dizaina un restaurācijas nodaļa. Piedaloties Eiropas Kultūras mantojuma 2018. gada pasākumos, spēli paredzēts prezentēt šī gada 9. maijā. Sadarbībā ar Preiļu novada Kultūras centru spēle tiks izspēlēta pie Preiļu muižas kapelas, līdztekus nodrošinot arī leģendu stāstus un gadsimta mūziku. Sēdē deputāti piešķīra līdzfinansējumu arī muzeja Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammā “Muzeju nozares attīstības programma” iesniegtajam un atbalstītajam projektam “Mana vectēva dzīve vecajā līdumā..” Projekta gaitā paredzēta vēstures pamatekspozīcijas stāsta modernizēšana, izmantojot vizuālos un skaņu efektus sadarbībā ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas inženieru fakultātes Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju pētniecības centru. Projekta piešķirtais finansējums sastāda 10000 eiro, pašvaldības līdzfinansējums - 2000 eiro.

Domes sēdē deputāti apstiprināja arī Preiļu novada Tūrisma konsultatīvās padomes nolikumu un padomes sastāvu. Padome izveidota ar mērķi veicināt tūrisma nozares attīstību Preiļu novadā, lai paaugstinātu tūrisma nozares konkurētspēju, kas balstīta uz tirgū pieprasītu tūrisma produktu radīšanu un attīstību, kā arī sniegtu rekomendācijas ar tūrismu saistīto jautājumu risināšanai Preiļu novadā. Padomes lēmumiem būs ieteikuma raksturs, padomes sagatavotie priekšlikumi būs pamats lēmumprojektu sagatavošanai un nodošanai izskatīšanai domes komitejās. Darbs padomē ir brīvprātīgs. Preiļu novada Tūrisma konsultatīvā padomē darbosies domes administrācijas pārstāvji, Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejas vadītājs, TIC vadītājs, Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja vadītājs, Preiļu novada tūrisma uzņēmēji, nevalstisko organizāciju un iedzīvotāju grupu pārstāvji.

10. martā Jelgavā tika aizvadītas Jelgavas pilsētas atklātās meistarsacīkstes “Džudo olimpiskās cerības”. Sacensībās piedalījās džudo klubi no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas. Preilietis Iļja Volkovs savā vecuma grupā (U-12) tika nepārspēts un mājās atgriezās ar zelta medaļu. No 31. marta līdz 1. aprīlim divi Preiļu džudisti Jūrmalā piedalījās VII Starptautiskajā džudo turnīrā “YOUNG STARS JURMALA 2018”. Sacensībās piedalījās 72 komandas no 11 valstīm. Spēcīgajā 560 dalībnieku konkurencē mūsējie puiši ir pierādījuši savu varēšanu un izcīnījuši uzvaras - Iļja Volkovs (U-12) un Juris Vaivods (U-18) savās vecuma grupās ir piektie labākie. Savukārt 21. aprīlī Rēzeknē notika IX starptautiskais “Dinamo džudo talantu kauss 2018”. Turnīrs pulcēja 332 dalībniekus no četrām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas. Sacensībās augsto 2. vietu savā vecuma un svara kategorijā izcīnīja Iļja Volkovs un Arturs Valters, 3. vietā ierindojās Ričards Smans un Markuss Bartulis, 5. vieta - Dāvidam Verzem un Iļjam Lavrenovam.

Un vēl par kultūras pasākumiem

3. maijā plkst. 19.00 Preiļu kultūras namā notiks BALTĀ GALDAUTA SVĒTKI, veltīti Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienai. Programmā Preiļu novada domes apbalvojumu pasniegšana, Smilšu kino izrāde ,,Maizes ceļš”, Nepieradinātā Folka Oŗķestra koncerts un Svētku torte. Ieeja – bez maksas.

4. maijā plkst. 10.00 Preiļu Romas katoļu baznīcā notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīts svētku dievkalpojums.

5. maijā plkst. 18.00 Pelēču kultūras namā notiks BALTĀ GALDAUTA SVĒTKI

Atstājiet komentāru