2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 8.maijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 8.maijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Lai veicinātu novadā uzņēmējdarbības attīstību, Līvānu novada dome sākusi jaunu iniciatīvu, kuras gaitā Līvānu novada uzņēmējiem būs iespēja iesniegt projektu pieteikumus konkursam "Līvānu novads VAR!" un saņemt pašvaldības līdzfinansējumu biznesam nepieciešamo iekārtu, aprīkojuma un inventāra iegādei. Konkursa mērķis ir sniegt pašvaldības finansiālu atbalstu Līvānu novadā reģistrēto mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību, produkcijas un pakalpojumu klāsta pilnveidošanu, jaunu darba vietu veidošanos Līvānu novadā. Pašvaldība līdzfinansējumu piešķirs konkursa kārtībā. Šim mērķim pašvaldības budžetā šogad atvēlēti 5000 eiro, bet turpmākajos gados šo summu plānots palielināt. Uzņēmumi var pieteikties finansiālam atbalstam un saņemt līdz pat 2000 eiro. Pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam var komercsabiedrības, kas atbilst mazo un vidējo komercsabiedrību kategorijas nosacījumiem un ir reģistrētas Uzņēmumu reģistrā ar juridisko adresi Līvānu novadā un faktisko darbību veic Līvānu novada teritorijā, kā arī saimnieciskās darbības veicēji, kuru saimnieciskā darbība ir reģistrēta Valsts ieņēmumu dienestā ar adresi Līvānu novada teritorijā.

Savukārt preiļu novadā, 10. maijā tiek aicināti novada uzņēmēi uz ikmēneša tikšanos! Šajā mēnesī uzklausīs SIA „Salang - P” vadītāja Gunāra Svilāna pieredzi uzņēmuma vadīšanā un pakalpojumu sniegšanā. Tikšanās notiks 10. maijā plkst. 15.00 Riebiņu novada Stabulnieku pagasta Krištobos. Pasākuma dalībniekiem jāpiesakās pa tālruni 26636243 - Inetai Liepniecei.

Turpinām ziņas

Ceturtdien, 10.maijā, plkst.11 Amatas novada Spāres muižas Rakstnieku parkā, piedaloties Latvijā atpazīstamiem literātiem, notiks Rakstnieku parka paplašināšana Baltā galdauta svētku noskaņās. Blakus sen zaļojošajiem kokiem augt saņemas jauni, rakstnieku stādīti kociņi, un arī šajā dienā to skaits tiks palielināts. Rakstnieku parka Baltā galdauta svētkos piedalīsies un jaunus kociņus stādīs: Guna Roze, Rolanda Bula, Vilis Seleckis, Roalds Dobrovenskis, Velta Kaltiņa, Māra Svīre, Ilgonis Bērsons, Arnolds Auziņš, Māra Cielēna, Ilze Binde, Egils Šņore, Knuts Skujenieks, Lija Brīdaka un Dainis Rožkalns. Pēc labi padarīta darba pasākuma apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt gan autoru priekšlasījumus, gan stāstus, kas saistīti ar vienlīdz paliekošām vērtībām kā rakstīts vārds un stādīts koks, gan valstiskuma un patriotisma nozīmi apliecinošas dzīves pieredzes. Pasākumu noslēgs literatūrzinātniece, Latvijas Universitātes profesore, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķe Ausma Cimdiņa. Pasākuma gaitā būs iespēja iegādāties skatu kartiņas un iegūt šīs dienas viesu autogrāfus.

Jēkabpils novadā turpinās nevalstisko organizāciju pieteikšanās pašvaldības iniciatīvu konkursā. Vienam projektam pieejamais līdzfinansējums ir līdz 700 eiro. Kopējā konkursam atvēlētā summa – 5000 eiro. Konkursa prioritārās jomas šogad ir: novada kultūrvēsturiskā mantojuma izzināšana, saglabāšana un interpretācija/nodošana nākamajām paaudzēm mūsdienīgā veidā, novada tēla popularizēšana, izmantojot netradicionālas metodes, par godu Latvijas valsts simtgadei, mūžizglītības pasākumu īstenošana vietējai sabiedrībai, vides labiekārtošanas un brīvā laika pavadīšanas pasākumi, taču atbalstu var saņemt arī projekti citās jomās, ja vērtēšanas darba grupa tos atzīst par nozīmīgiem novada attīstībā. Projektu pieteikumus jāiesniedz līdz piektdienai 11. maijam. Ar konkursa nolikumu un pieteikuma iesniegšanas veidlapu var iepazīties pašvaldības mājaslapā www.jekabpilsnovads.lv .

Un vēl

Šogad Zemgales plānošanas reģiona Kultūras programmas projektu konkursā atbalstīti 60 projekti. Valsts kultūrkapitāla fonds projektu ieviešanai reģionā atvēlējis 120 tūkstoši eiro. Atbalstīto projektu vidū ir arī biedrības "Vides un tūrisma klubs "Sēlija"", kas ieguvis tūkstoš 400 eiro projekta "Kur diži koki – dižiem cilvēkiem augt" realizēšanai. Projekta mērķis: caur dabas izziņas procesu veidota sabiedrības izpratne par dabas unikalitāti un kultūrvēsturisko vērtību, iedzīvotāju piederības sajūta savam novadam, lokālpatriotisms un plašai sabiedrībai nodrošināta informācijas pieejamība par unikālajiem dabas objektiem. Plānotās aktivitātes: Ekspedīcijas dižkoku meklēšanai. Sabiedriskais dižkoku monitorings; Paraugdemonstrējums un konsultācijas dižkoku kopšanai; Lielgājiens – dižkoku popularizēšanai; Brīvprātīgo Flashmob akcija slēgtās Sēlpils skolas koku un cilvēku godināšanai; Pieredzes apmaiņas brauciens uz Saukas Dabas parku; Stenda uzstādīšana Jaunsēlpilī, kur vislielākā dižkoku (Svētvietu) koncentrācija Sēlpils pagastā.

Atstājiet komentāru