2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2018.gada 9.maijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2018.gada 9.maijā

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada dome izsludina konkursu uz Preiļu novada dzimtsarakstu nodaļas vadītāja amatu uz nenoteiktu laiku. Amatam ir noteikts valsts amatpersonas statuss. Ar amata pienākumiem un prasībām pretendentiem iepazīstieties pašvaldības mājas lapā www.preili.lv. Dokumentus (motivētu pieteikuma vēstuli; īsu dzīves un darba gaitu pārstāstu (Europass CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas) ar norādi “Pieteikums uz Preiļu novada dzimtsarakstu nodaļas vadītāja amatu” lūdzam iesniegt līdz 2018.gada 18.maijam plkst.15.00. Preiļu novada apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā 5. kabinetā (1.stāvā), Raiņa bulvārī 19, Preiļos, vai elektroniski (parakstītu ar drošu elektronisko parakstu) uz e-pasta adresi dome@preili.lv . Papildu informācija pa tālruni 26682971.

No 14. maija Preiļu pašvaldība iedzīvotājus apkalpos Raiņa bulvārī 24. Preiļu novada dome informē, ka sakarā ar projekta “Preiļu novada domes ēkas atjaunošanas un teritorijas labiekārtošanas 1., 2., un 3. kārtas būvdarbi” realizāciju, domes ēkā Raiņa bulvārī 19 un laukumā pretī domei norisināsies pārbūves darbi. Laika posmā no 7. līdz 11. maijam domes speciālisti pārvāksies uz telpām Raiņa bulvārī 24. Sākot ar 14. maiju, pašvaldība iedzīvotājus apkalpos Raiņa bulvārī 24. Jau iepriekš pateicamies par sapratni!

Atzīmējot savu piecpadsmitgadi, Labklājības pārvalde aicina Preiļu novada bērnus un jauniešus piedalīties iestādes Logo konkursā, zīmējumos attēlojot savu redzējumu par pārvaldes būtību, sniedzot palīdzību ģimenēm ar bērniem, pensionāriem un invalīdiem. Ar konkursa palīdzību Labklājības pārvalde vēlas aktualizēt un popularizēt sociālo darbu kā nozīmīgu ieguldījumu sabiedriskā taisnīguma attīstībā. Aicinām klātienē apmeklēt Labklājības pārvaldi un tās struktūrvienības, lai gūtu priekšstatu par to darbību (apmeklējumu lūgums iepriekš saskaņot). Konkursa nolikums ir pieejams pašvaldības mājaslapā www.preili.lv. Labākos darbu autorus plānots sumināt valsts simtgades pasākumā.

Turpinām ziņas

Pirmsskolas izglītības iestāde “Pasaciņa” no 2. maija ir uzsākusi grupu komplektāciju jaunajam 2018./2019. mācību gadam. Aicina vecākus, kuru bērniem septembrī nepieciešama vieta Preiļu Pirmskolas izglītības iestādē “Pasaciņa”, maija mēnesī griezties izglītības iestādē Celtnieku ielā 10A, lai pieteiktu bērnu mācībām. Nepieciešamie dokumenti – vecāka (aizbildņa) personas apliecinošs dokuments un bērna dzimšanas apliecība. Neskaidrību gadījumā zvanīt pa tālruni – 26003650. Atgādinām, ka bērniem no 5 gadu vecuma mācības ir obligātas.
Rīt, 10. maijā aicina Preiļu novada uzņēmējus uz ikmēneša tikšanos! Šajā mēnesī uzklausīsim SIA „Salang - P” vadītāja Gunāra Svilāna pieredzi uzņēmuma vadīšanā un pakalpojumu sniegšanā. Tikšanās notiks 10. maijā pulksten 15.00 Riebiņu novada Stabulnieku pagasta Krištobos. Obligāta pieteikšanās pa tālruni 26636243 /Ineta Liepniece/

Piektdien, 11. maijā plkst. 12.00 Raiņa muzejā „Jasmuiža” (Preiļu novads, Aizkalne) notiks muzeja darba 55. sezonas atklāšana. Aicinām uz vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu konkursa „Mana Latvija Raiņa dzejā” noslēguma apbalvošanas pasākumu un konkursa godalgoto darbu izstādes atklāšanu, kā arī jauno izstāžu Mana daba (Aivja Pīzeļa gleznas) un Gaismas laiks (koktēlnieka Jāņa Ziemeļa kokgriezumi un stikla mākslinieces Ingas Salmiņas stikla kausējumi) atklāšanu un tikšanos ar mākslinieku Aivi Pīzeli un kokamatnieku Jāni Ziemeli.

Un vēl par Kultūras pasākumiem

10. maijā plkst. 13.00 Preiļu 1. pamatskolas svinību zālē norisināsies deju kopas "Gaida" koncerts "Kopā uz simtgadi". Koncertā piedalīsies arī Utenas Kultūras nama bērnu deju kolektīvs "Vieversa" /Lietuva/.

13. maijā plkst. 15.00 Preiļu kultūras namā BĒBĪŠU PIENEŅPŪKU SVĒTKI - godināsim jaunos Preiļu novada pilsoņus.

14. maijā Pelēču kultūras namā Pelēču pamatskolas skolēnu koncerts "ES savai māmiņai kā sirsniņa azotē"

15. maijā plkst. 10.00 Ārdavas saieta namā radošā darbnīca “Maija ziedos”, mainīšanās ar stādiem

19. maijā plkst. 18.00 Preiļu kultūras namā Preiļu novada bērnu un jauniešu centra popgrupa “Lāsītes” ielūdz uz savu 20 gadu jubilejas koncertu. Ieeja – bez maksas.

25.maijā Preiļu parka estrādē brīvdabas festivāls “MAIJA ZVAIGŽŅU LAIKS”:
* plkst. 19.00 AIJAS ANDREJEVAS jaunā albuma ,,Mēs pārejam uz Tu‘’ prezentācijas koncerts kopā ar pavadošo sastāvu, plkst. 21.00 mūzikas grupas “ElektroFolk” koncerts, plkst. 23.00 mūzikas grupas “MĀKOŅSTŪMĒJI” koncerts – balle DJ MARTINS līdz plkst. 04.00. Akcija - pilnā loze, kulinārijas šedevri, svaigs gaiss, daudz mūzikas un lieliska atmosfēra garantēta! Biļešu cena: iepriekšpārdošanā uz visu pasākumu - EUR 5.00, pasākuma dienā - EUR 7.00. Biļešu iepriekšpārdošana Preiļu kultūras nama kasē un pasākuma dienā norises vietā. Bērniem līdz 12 gadiem ieeja - brīva. Senioriem biļetes cena - EUR 3.00.

Atstājiet komentāru