2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 11.maijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 11.maijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānos Mūsdienu mākslas galerijā no rītdienas, 12. maija līdz 9. jūnijam būs apskatāma Mētras Štelmaheres izstāde “Substance”. Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieci notiks sestdien, 12. maijā pulksten sešos vakarā. Ar muzikālu priekšnesumu atklāšanā uzstāsies mūziķi Anna Sēruma un Mareks Sarnovskis. Mētra Štelmahere dzimusi 1990. gadā, mācījusies Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā kvalifikācijā foto dizains Raimo Lielbrieža vadībā un Latvijas Mākslas akadēmijā glezniecības apakšnozarē. Māksliniece piedalās izstādēs kopš 2002. gada un ir izstādījusies Rīgā, Jūrmalā, Daugavpilī, Rēzeknē, Jēkabpilī, Saldū u.c. Izstāde „Substance” ir vizuāli saistošas, pat biedējošas sešpadsmit lielformāta fotogrāfijas.

No pirmdienas, 14. maija Preiļu pašvaldība iedzīvotājus apkalpos Raiņa bulvārī 24. Preiļu novada dome informē, ka sakarā ar projekta “Preiļu novada domes ēkas atjaunošanas un teritorijas labiekārtošanas 1., 2., un 3. kārtas būvdarbi” realizāciju, domes ēkā Raiņa bulvārī 19 un laukumā pretī domei norisināsies pārbūves darbi. Laika posmā no 7. līdz 11. maijam domes speciālisti pārvācas uz telpām Raiņa bulvārī 24. Sākot no pirmdienas, 14. maija, pašvaldība iedzīvotājus apkalpos Raiņa bulvārī 24.

Turpinām ziņas

Pļaviņu novada pašvaldība uzsākusi darbu pie Pļaviņu novada attīstības programmas izstrādes turpmākajiem septiņiem gadiem. Ikviens Pļaviņu novada iedzīvotājs un interesents aicināts piedalīties attīstības programmas izstrādē, piedaloties sarunās un diskusijās un aizpildot aptaujas anketu. Diskusijas par novadam svarīgām tēmām un jautājumiem notiks: 16. maijā plkst. 16:00 – 18:30 Pļaviņu novada kultūras centra mazajā zālē. Tēma – Uzņēmējdarbība Pļaviņu novadā. 23. maijā plkst. 18:00 – 20:00 Pļaviņu kultūras centra mazajā zālē. Tēma – Sociālie pakalpojumi, kultūra, izglītība, veselība un sports. 30. maijā plkst. 18:00- 20:00 Pļaviņu kultūras centra mazajā zālē. Tēma – Pašvaldības pakalpojumi. Lai apkopotu iedzīvotāju viedokļus, pašvaldība aicina līdz 11. jūnijam aizpildīt anketas elektroniski, kas pieejamas pašvaldības mājaslapā elektroniski vai papīra formātā visās Pļaviņu novada bibliotēkās, pagastu pārvaldēs un Klientu apkalpošanas centrā Dzelzceļa ielā 11, Pļaviņās.

Aizkraukles novada pašvaldība, īstenojot Latvijas-Lietuvas pārrobežu programmas atbalstīto projektu, plāno piecās vietās novadā uzstādīt āra trenažierus. Kopējās projekta izmaksas ir 79 tūkstoši 660 eiro, no tiem pašvaldības līdzekļi ir 11 tūkstoši 950 eiro. Dome lēmusi projekta apstiprināšanas gadījumā nodrošināt visu nepieciešamo ieceres priekšfinansējumu. Programmas "Dzīves apstākļu uzlabošana pārrobežu reģionā, apgūstot trūcīgo kopienu un teritoriju potenciālu" projekta mērķis ir uzlabot dzīves apstākļus un apkārtni trūcīgās apdzīvojamajās vietās, nodrošinot sociālās telpas dzīves kvalitāti.

Un vēl

Rīt, 12. maijā ikviens tiek aicināts uz tradicionālo pavasara krosu Riebiņu novadā kopā ar Anitu Kažemāku. Sacensību dalībnieku reģistrācija pie Riebiņu vidusskolas sākās jau no paša rīta. Skrējējiem dažādās vecuma grupās tiek piedāvāts distances 1000m, 3000m un 6000m garumā. Tāpat notiks ģimeņu orientēšanās pa Riebiņu ielām, Diskgolfs. Pēc sacensībām būs atjaunojošās tējas un spēcinošās putras baudīšana, kā arī, protams, dalībnieku apbalvošana.

Atstājiet komentāru