2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 14.maijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 14.maijā

adio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Lai gan piektdien Viesītes novada pašvaldībā bija plānota atkārtota pašvaldības SIA "Pērlīte" kapitāla daļu izsole, tā nav notikusi. Lai arī neliela interese no iespējamiem pircējiem bijusi, izsolei, tāpat kā pirmajā reizē, neviens reģistrējies nebija. Pašvaldības vadītājs Alfons Žuks skaidro, ka pašvaldība rīkos vēl vienu izsoli, par 20% samazinot sākumcenu. Lēmumu par izsoles rīkošanu plānots pieņemt maija domes sēdē. Jau vēstīts, ka Viesītes novada dome lēmusi rīkot atkārtotu "Pērlītes" kapitāldaļu izsoli. Deputāti lēma uzņēmuma izsoles sākumcenu atstāt 65 000 eiro, tāpat kā pirmajā izsolē. Domē secināts, ka "Pērlītes" darbības veidi neatbilst pašvaldības funkcijām, līdz ar to ieguldīt līdzekļus uzņēmumā neesot lietderīgi. Kempingu apsaimniekojošā uzņēmuma kapitāldaļu izsolei bija jānotiek pērnā gada decembra beigās, taču tai nepietiecās neviens pretendents. Domes deputāti lēma pārtraukt izsoli un atgriezt uzņēmumu pašvaldības bilancē.

Pagājušajā gadā audzis pašvaldības SIA "Viesītes veselības un sociālās aprūpes centrs" (VVSAC) apgrozījums un peļņa, liecina "Firmas.lv" dati. Viesītes novada pašvaldībai piederošā medicīnisko un aprūpes pakalpojumu sniedzēja apgrozījums pērn bija 237 022 eiro, kas ir par 6% vairāk nekā 2016.gadā, kad tas sasniedza 223 890 eiro. Savukārt centra peļņa augusi vairāk nekā desmitkārtīgi - no 302 eiro 2016.gadā līdz 4059 eiro 2017.gadā. Peļņu plānots izmantot iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai.Gada pārskatā norādīts, ka šogad aprūpes centrs nevarēs palielināt darba apjomu, jo to neļauj paveikt telpu trūkums. Tāpēc plānots izveidot jaunas telpas bijušās Viesītes lauksaimniecības skolas ēkā, kas kopumā izmaksās 1 484 972 eiro. Būvdarbu laikā bijušās arodskolas ēkā tiks pārbūvēta par modernu un visām prasībām atbilstošu veselības un sociālās aprūpes centru. Līdz ar to uzņēmums šogad neparedz arī peļņas pieaugumu, jo līdzekļi tiks ieguldīti jaunu telpu labiekārtošanai.

Turpinām ziņas

Šīs nedēļas nogalē, 19. un 20. maijā Līvānos norisināsies 34. Bērnu un jauniešu folkloras svētki Pulkā eimu, pulkā teku 2018. Šogad, dziedot, dejojot, muzicējot, stāstot stāstus un piedaloties interaktīvās darbnīcās, īpaši tiks izzinātas latviešu kāzu tradīcijas. Svētku notikumos ieeja ir bez maksas. Svētki Līvānos ir plašāks Pulkā eimu, pulkā teku programmas noslēguma sarīkojums nacionālā līmenī. Dalībnieki visa mācību gada garumā ir apguvuši dziesmas, dejas, rotaļas un stāstus, - tradicionālās dziedāšanas konkursā “Dziesmu dziedu, kāda bija 2018”, tradicionālās muzicēšanas konkursā “Klaberjakte 2018”, tradicionālās dejošanas konkursā “Vedam danci 2018”, stāstnieku festivālā „Ziv zup’ 2018” un stāstnieku konkursā “Anekdošu virpulis 2018”, kā arī reģionālajos folkloras kopu sarīkojumos. Svētku atklāšanas koncerts „Vysi muni gosti beja” notiks sestdien, 19. maijā, plkst. 11.00 pie Līvānu novada Kultūras centra.

Sestdien, 19.maijā, ar Sama modināšanas svētkiem Kokneses novadā tiks atklāta jaunā tūrisma sezona. Svētku rosība sāksies jau rīta agrumā ar pavasara gadatirgu Blaumaņa un Parka ielās, bet Kokneses parks būs galvenā svētku mājvieta. Kokneses novada dome pirms gada sāka kopīgu sadarbības projektu tūrisma pakalpojumu attīstībā ar Jēkabpils pašvaldību un divām Lietuvas pašvaldībām Pluņģi un Rokišķiem. Turpinot veiksmīgi iesākto sadarbību, amatnieku tirdziņā līdzās vietējiem amatniekiem varēs sastapt sava amata meistarus arī no Pluņģes, Rokišķiem un Jēkabpils, bet laukumiņā pie "Fauna galvas" un pie skulptūras "Mūžībai" dienas pirmajā pusē koncertēs Kokneses novada pašdarbnieki un viesu kolektīvi no Lietuvas un Krustpils. Jaunākajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja izklaidēties piepūšamajās atrakcijās, kā arī iesaistīties sportiskās un radošās aktivitātēs. Retro tērpu un velosipēdu parāde jeb iecienītais Tvīda brauciens plkst.12 sāksies Blaumaņa laukumā. Savukārt Kokneses parkā būs iespēja gardi pamieloties ar SIA "Kūpiņsala" vārīto sama zupu, biedrības "Baltaine" Radošās mājas saimnieces gādās par sava kulinārā mantojuma piedāvājumu, darbosies vietējie ēdināšanas uzņēmumi. Par neatņemamu svētku sastāvdaļu ir kļuvis Mūku futbols ar uzticīgo līdzjutēju pulku, un tā būs arī šajā reizē.

Svētdien, 20.maijā, Daugavpils novada Naujenes pagastā, Slutišķu sādžā norisināsies Starptautiskais tautas mākslas festivāls "Augšdaugava". Festivāla moto šogad ir "Simtiem loku izlocīju", simboliski iezīmējot Latvijas valsts simtgades svinēšanu gleznainos Daugavas lokos. Festivāla gaitā dažādas aktivitātes norisināsies Slutišķu vecticībnieku sētā. Šeit muzicēs folkloras ansamblis "Iļjinskaja pjatņica", kas popularizē Latgales vecticībnieku materiālo un garīgo kultūru, izpilda autentiskus dziedājumus un horeogrāfiju. Naujenes novadpētniecības muzejs Slutišķu vecticībnieku sētā atklās izstādi "Kaimiņu stāsts. Jaunā sādža", kas tapusi zinātniskajā ekspedīcijā, pētot Nīcgales pagasta Jaunās sādžas vecticībnieku kopienas vēsturi un kultūras mantojumu.

Un vēl

Pļaviņu novada pašvaldība turpina darbu pie Pļaviņu novada attīstības programmas izstrādes turpmākajiem septiņiem gadiem. Ikviens Pļaviņu novada iedzīvotājs un interesents aicināts piedalīties attīstības programmas izstrādē, piedaloties sarunās un diskusijās un aizpildot aptaujas anketu. Diskusijas par novadam svarīgām tēmām un jautājumiem notiks: trešdien, 16. maijā plkst. 16:00 – 18:30 Pļaviņu novada kultūras centra mazajā zālē. Tēma – Uzņēmējdarbība Pļaviņu novadā. Kā arī nākamndēļ, 23. maijā plkst. 18:00 – 20:00 Pļaviņu kultūras centra mazajā zālē. Tēma – Sociālie pakalpojumi, kultūra, izglītība, veselība un sports. 30. maijā plkst. 18:00- 20:00 Pļaviņu kultūras centra mazajā zālē. Tēma – Pašvaldības pakalpojumi. Lai apkopotu iedzīvotāju viedokļus, pašvaldība aicina līdz 11. jūnijam aizpildīt anketas elektroniski, kas pieejamas pašvaldības mājaslapā elektroniski vai papīra formātā visās Pļaviņu novada bibliotēkās, pagastu pārvaldēs un Klientu apkalpošanas centrā Pļviņās, Dzelzceļa ielā 11.

Atstājiet komentāru