2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 15.maijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 15.maijā

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Šodien Līvānu novada Baltajā mājā norisinājās pasākums "Latvijas Republikas Saeima - kādu to gribētu redzēt". Tas notiek projektā “Tradicionālais un jaunais biedrībā “Baltā māja” – pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai Latgales reģionā”. Izglītojošā pasākumā uzstājās lektors Gunārs Kūtris. Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par pasākuma informācijas saturu atbild biedrība „Baltā māja”.

Šodien Līvānu uzņēmējdarbības atbalsta centrā notiek bezmaksas nodarbība topošajām un jaunajām māmiņām “Attiecību veidošana ar bērniem un tuviniekiem Veselīgu attiecību pamati”. Nodarbību vada psiholoģe Aija Rožinska.

Savukārt Līvānu novada Bērnudārzā „Rūķīši” šodien norisinās 16. mazās olimpiskās spēles “Visu varam, visu gribam!”. Mazuļi spēkiem mērosies dažādās disciplīnās.

Bet šīs nedēļas nogalē, 19. un 20. maijā Līvānos norisināsies 34. Bērnu un jauniešu folkloras svētki Pulkā eimu, pulkā teku 2018. Šogad, dziedot, dejojot, muzicējot, stāstot stāstus un piedaloties interaktīvās darbnīcās, īpaši tiks izzinātas latviešu kāzu tradīcijas. Svētku notikumos ieeja ir bez maksas. Svētki Līvānos ir plašāks Pulkā eimu, pulkā teku programmas noslēguma sarīkojums nacionālā līmenī. Dalībnieki visa mācību gada garumā ir apguvuši dziesmas, dejas, rotaļas un stāstus, - tradicionālās dziedāšanas konkursā “Dziesmu dziedu, kāda bija 2018”, tradicionālās muzicēšanas konkursā “Klaberjakte 2018”, tradicionālās dejošanas konkursā “Vedam danci 2018”, stāstnieku festivālā „Ziv zup’ 2018” un stāstnieku konkursā “Anekdošu virpulis 2018”, kā arī reģionālajos folkloras kopu sarīkojumos. Svētku atklāšanas koncerts „Vysi muni gosti beja” notiks sestdien, 19. maijā, plkst. 11.00 pie Līvānu novada Kultūras centra.

Turpinām ziņas

Pašvaldības SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" turpmāk vadīs Normunds Liepnieks. Konkursā uz uzņēmuma valdes locekli bija pieteikušies divi pretendenti, un, pašvaldības komisijai izvērtējot pretendentu profesionalitāti un kompetenci - izglītību, pieredzi, zināšanas par nozari, finansēm, vadīšanu, motivācijas metodēm, personīgās kompetences - pieņemts lēmums amatam virzīt Liepnieku. Dome viņa kandidatūru apstiprināja. Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Kitajeva informēja, ka līdz šim jaunais komunālā uzņēmuma vadītājs strādājis degvielas tirdzniecības uzņēmumā SIA "RNS-D" un AS "Citadele banka". Jau ziņots, ka saskaņā ar novada domes sēdē pieņemto lēmumu un uzņēmuma kapitāldaļu turētāja pārstāvja lēmumu no "Pļaviņu komunālo pakalpojumu" valdes locekles amata atsaukta Ludmila Lencberga.

Pļaviņu pirmsskolas izglītības iestādes "Jumītis" filiāles "Bērziņš" atjaunošana izmaksās 194 tūkstoī 503 eiro. Uz filiāli plānots pārcelt bērnus no filiāles "Rūķītis", tāpēc paredzēts atjaunot izglītības iestādes telpas. Noslēdzoties iepirkumam, noskaidrots, ka būvdarbus veiks SIA "Rufs" no Gulbenes novada, ar kuru noslēgts līgums par 194 tūkstoši 503 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Remontdarbiem nepieciešamos līdzekļus pašvaldības aizņemsies Valstas kasē uz 30 gadiem. Jau vēstīts, ka Pļaviņu pirmsskolas izglītības iestādes "Jumītis" filiāle "Rūķītis" tiks pievienota filiālei "Bērziņš". Pārmaiņas notiks, lai nodrošinātu bērniem kvalitatīvu izglītību un mācību procesu, dotu iespēju apgūt zināšanas, prasmes un iemaņas kopā ar vienaudžiem, nevis jaukta vecuma grupā. Plānots, ka "Rūķīša" bērni "Bērziņa" filiāles ēkā sāks mācības 1.septembrī. Telpas līdz mācību gada sākumam plānots atjaunot. Ēkā ir mūsdienīgāka vide un iespēja izmantot plašākas telpas dažādām izglītojošām, radošām nodarbēm un fiziskām aktivitātēm, norāda pašvaldībā.

Un vēl

Sestdien, 19.maijā, ar Sama modināšanas svētkiem Kokneses novadā tiks atklāta jaunā tūrisma sezona. Svētku rosība sāksies jau rīta agrumā ar pavasara gadatirgu Blaumaņa un Parka ielās, bet Kokneses parks būs galvenā svētku mājvieta. Kokneses novada dome pirms gada sāka kopīgu sadarbības projektu tūrisma pakalpojumu attīstībā ar Jēkabpils pašvaldību un divām Lietuvas pašvaldībām Pluņģi un Rokišķiem. Turpinot veiksmīgi iesākto sadarbību, amatnieku tirdziņā līdzās vietējiem amatniekiem varēs sastapt sava amata meistarus arī no Pluņģes, Rokišķiem un Jēkabpils, bet laukumiņā pie "Fauna galvas" un pie skulptūras "Mūžībai" dienas pirmajā pusē koncertēs Kokneses novada pašdarbnieki un viesu kolektīvi no Lietuvas un Krustpils. Jaunākajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja izklaidēties piepūšamajās atrakcijās, kā arī iesaistīties sportiskās un radošās aktivitātēs. Retro tērpu un velosipēdu parāde jeb iecienītais Tvīda brauciens plkst.12 sāksies Blaumaņa laukumā. Savukārt Kokneses parkā būs iespēja gardi pamieloties ar SIA "Kūpiņsala" vārīto sama zupu, biedrības "Baltaine" Radošās mājas saimnieces gādās par sava kulinārā mantojuma piedāvājumu, darbosies vietējie ēdināšanas uzņēmumi. Par neatņemamu svētku sastāvdaļu ir kļuvis Mūku futbols ar uzticīgo līdzjutēju pulku, un tā būs arī šajā reizē.

Atstājiet komentāru