2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2021.gada 12.martā

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2021.gada 12.martā

Radio1 Riebiņu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Riebiņu novada domes sēdē pieņemts lēmums apstiprināt atklātā projektu konkursa “Priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riska jauniešu iesaiste jaunatnes iniciatīvu projektos” nolikumu, bet novada attīstības un plānošanas daļai organizēt atklātu projektu konkursu un izveidot jauniešu iniciatīvu projektu vērtēšanas komisiju triju locekļu sastāvā: Inese Jakovele, Sandra Sprindža un Evelīna Visocka. Vienam projektam pieejamais finansējuma apmērs ir 4 tūkstoši 600 eiro, kas 100% tiek nodrošināts no projekta PuMPuRS līdzekļiem. Katram projektam tiek piešķirta šī konkrētā summa. Riebiņu novadam piešķirtā kvota 2021. gadā ir 1 projekts.

Domes sēdē pieņemts lēmums piedalīties projektu konkursā valsts atbalsta saņemšanai zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem. Izstrādāti četri projekti, kas paredz zivju pavairošanu Riebiņu novada ūdenstilpēs. Zivju resursu pavairošanai Kategrades ezerā un Jāšezerā projekta kopējās izmaksas ir  6 tūkstoši 98 eiro, Rušonas ezerā - 9 tūkstoši 583 eiro, Zolvas ezerā – 6 tūkstoši 679 eiro un Bicānu un Eikšas ezerā” – 6 tūkstoši 50 eiro. Visos projektos pašvaldība piedalās ar 15 procentu līdzfinansējumu no kopējās summas, pārējos līdzekļus projektu apstiprināšanas gadījumā piešķir Zivju fonds. 

Ir piešķirts finansējums pašvaldībām Covid-19 izraisītās krīzes pārvarēšanas un seku novēršanas pasākumu īstenošanai. Riebiņu novadam paredzēta dotācija ir 158 tūkstoši 791 eiro. Taču jāatzīst, ka valdības piešķirto finansējumu nevar ielikt vienos svaru kausos ar Riebiņu novada budžetam noņemtajiem aptuveni 400 tūkstošiem eiro, valdībai nolemjot, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa  sadalījums mainās – līdzšinējo 80% pašvaldības un 20% valsts budžetā, turpmāk no šī gada pašvaldīas budžetā nonāks  – 75% un 25% – valsts budžetā. Tāpat būtisks samazinājums budžetā ir saņemtās dotācijas no pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda.

Riebiņu novada dome plāno veikt novada 2021. gada budžeta grozījumus, paredzot: Sīļukalna ciemata Līvānu ielas apgaismojuma būvniecības dokumentācijas izstrādi un būvdarbus; Dravnieku pamatskolas tehniskās dokumentācijas izstrādi un pārbūvi, pārveidojot ēku par sociālo māju, jo sociālā dzīvojamā māja “Rudenāji” tās mazās ietilpības dēļ nespēj nodrošināt iedzīvotāju vajadzības pēc šī pakalpojuma; Galēnos privātprakses ārsta iestādei pieejamības nodrošināšana. Marta domes sēdē skatīs pirmos budžeta grozījumus, lai paveiktu iepriekš inētos un vēl vairākus citus darbus. 

Turpinām ziņas

Lai saņemtu valsts un pašvaldību vienotā klientu apkalpošanas centra pakalpojumus, iedzīvotāji tiek aicināti sazināties un pieteikt savu vizīti iepriekš, zvanot uz klientu apkalpošanas centru pa tālruni 22417265. 

Lielākā pavasara sakoptības akcija Lielā Talka šogad norisināsies 24. aprīlī, tādēļ aicinaiedzīvotājus aktīvi sniegt savus priekšlikumus par talkošanas vietām Riebiņu novadā. Ņemot vērā apstākļus, šogad Lielās Talkas vadmotīvs ir: “Par zaļu Latviju – katrs atsevišķi, bet visi kopā!” Aicina ikvienu novada iedzīvotāju nepalikt malā un 24. aprīlī doties talkot vai nu vienatnē, vai ar savu ģimeni. Informāciju par talkošanas vietām lūdz iesniegt līdz 31. martam Lielās Talkas koordinatoram Riebiņu novadā Rolandam Naglim, sūtot elektroniski uz e-pasta adresi: rolands.naglis@riebini.lv. Arī šogad, lai veiksmīgi nodrošinātu Lielās Talkas laikā savākto atkritumu nogādi poligonos, Lielās Talkas organizatori oficiālo talku norises vietās nodrošinās speciālus maisus. 

Līdz ar pavasara šķīdoņa laika iestāšanos, pakāpeniski tiks ieviesti smagsvara autotransporta satiksmes ierobežojumi uz Riebiņu novada pašvaldības autoceļiem. Jau ziņots, ka pa visiem autoceļiem bez ierobežojuma atļauts pārvietoties operatīvajiem transportlīdzekļiem; nekādas speciālās atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā pa ceļiem, kur noteikti ierobežojumi, netiek izsniegtas. Satiksmes ierobežojumu ievērošanu kontrolēs Riebiņu novada atbildīgās amatpersonas sadarbībā ar Pašvaldības un Valsts policiju. Sīkāka informācija par satiksmes ierobežojumiem pieejama pa tālr. 65324378.

Un vēl

Izsludināts projektu konkurss nevalstiskajām organizācijām Mazie granti 2021 Riebiņu novadā. Viena projekta maksimālais finansējums – 700 eiro. Nevalstiskās organizācijas aicinātas projektus iesniegt līdz 31.martam. Plašāka informācija par grantu projektu nosacījumiem pieejama Riebiņu novada domes mājaslapā.

Riebiņu novada dome izsludinājusi arī uzņēmēju mazo grantu projektu. Viena projekta maksimālais finansējums – 2 tūkstoši eiro. Projekti jāiesniedz līdz 2.aprīlim. Plašāka informācija par izsludināto grantu projektu uzņēmējiem pieejama Ribieņu novada domes mājaslapā riebini.lv.

Atstājiet komentāru