2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpils Radio1 Krustpils novada ziņas 2021.gada 16.martā

Jēkabpils Radio1 Krustpils novada ziņas 2021.gada 16.martā

Radio1 Krustpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Pēc Covid-19 uzliesmojuma Krustpils novada pansionātā “Jaunā muiža” pagājušā gada nogalē un Krustpils pamatskolā šī gada sākumā, kas novadu ierindoja Latvijā starp Covid-19 visvairāk skartajām teritorijām, saslimstība ar koronavīrusu ir mazinājusies līdz minimumam. Abas pašvaldības iestādes sekmīgi tika galā ar infekcijas uzliesmojumiem. Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra jaunāko informāciju Krustpils novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti tikai 10 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Savukārt kopumā gada laikā šeit reģistrēts 421 gadījums. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju Krustpils novadā patlaban ir 183 saslimušie.

2020.gada aprīlī un maijā uzņēmums SIA “GALLUSMAN” vērsās Krustpils novada un Jēkabpils pilsētas pašvaldībās, informējot par ieceri bijušā Jēkabpils lidlauka teritorjā, aptuveni 50 ha platībā īstenot apjomīgu investīciju projektu, kas paredz līdz 100 milj. eiro investīcijas moderna olu un to produktu ražotnes kompleksa izveidē, radot līdz 200 jaunas darba vietas. Šonedēļ neklātienes formā norisinās ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma sabiedriskās apspriešanas sanāksme, kuras laikā ikvienam interesentam ir iespējas iepazīties ar projekta ietekmes uz vidi novērtējuma video prezentāciju, kas pieejama tīmekļa vietnē krustpils.lv.  Savukārt rīt, 17. martā pulksten četros pēcpusdienā notiks ietekmes uz vidi novērtējuma tiešsaistes konference, kuras laikā ikviens interesents, kas šai videokonferencei pieslēgsies, varēs tiešsaistē uzdot savus interesējošos jautājumus saistībā ar plānoto ražotnes projektu.

Šonedēļ noslēdzās Krustpils novada pašvaldība izsludinātais nevalstisko organizāciju projektu konkurss, patlaban tiek apkopoti rezultāti. Tā mērķis ir atbalstīt sabiedriski nozīmīgu projektu un pasākumu īstenošanu Krustpils novadā, veicināt iedzīvotāju aktivitāti un līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā, sekmējot dzīves kvalitātes uzlabošanos, kā arī veicināt sadarbību starp pašvaldību un nevalstiskajām organizācijām. Viena biedrība varēja iesniegt ne vairāk kā divus projekta pieteikumus un vienā projektā pieprasītā finansējuma apmērs nedrīkstēja būt lielāks par tūkstoš 200 eiro. Projekta aktivitātēm jānotiek Krustpils novada teritorijā  un ieguvējiem no projekta rezultātiem jābūt novada iedzīvotājiem.

Turpinām ziņas

Amatniecības centrs “Māzers” turpina uzsākto amatnieku, mājražotāju datubāzes publicēšanu, kurā apkopota informācija par vietējo preču un pakalpojumu sniedzējiem: mājražotājiem, tradicionālajās un mūsdienu amatniecības nozarēs. Katru nedēļu tiek publicēta informācija par vienu ražotāju, lai labāk izceltu un piesaistītu uzmanību katram ražotājam. Informāciju iespējams redzēt amatniecības centra  ''Māzers''  un Krustpils novada pašvaldības facebook lapā, kā arī Krustpils novada pašvaldības mājaslapas sadaļā Tūrisms - Amatnieki un darbnīcas.

Sākoties pavasara šķīdonim noteikti iierobežojumi uz vairākiem Krustpils novada autoceļiem. Pašvaldība  ir saskaņojusi ar “Latvijas valsts ceļi” masas ierobežojuma ceļazīmju izvietošanu autoceļiem līdz 30.aprīlim. Ierobežojumi noteikti Atašienes pagastā - Lindāni-Zalāni-Rijnieki, Pilskalns- Zirnaites, Joksti- Agrārbanka, Atašiene-Joksti-Zalāni, Vīpes pagstā - Landzāni – Ezermuiža, Vīpes skola- Luksti, Brīvāres – Kučenieki un Sniedznieki- Kūrāni un Kūku pagastā - Zīlāni-Palejnieki-Lauciņi, Peternieki- Zīlāni un Veseļi-Daugavas -Oglenieki.

 Un vēl

Krustpils novada Kūku pagasta bibliotēka aicina bērnus un jauniešus piedalīties radošajā darbnīcā “Lieldienas gaidot” un fotokonkursā “Krāšņākā Lieldienu kompozīcija”. Līdz 31.martam konkursa dalībniekam, ievērojot visus epidemioloģiskos noteikumus, jāatnāk uz Kūku bibliotēku un jāsaņem aploksne ar instrukciju un materiālu sagatavēm un sekojot instrukcijai jāizveido sava kompozīcija. Līdz 6.aprīlim jānofotogrāfē kompozīcija un jātsūta uz bibliotēkas epastu. Fotokonkursam iesūtītās bildes tiks ievietotas Kūku bibliotēkas mājaslapā sociālajā vietnē Facebook. Savukārt no 7. Līdz 16.aprīlim notik balsošana, uzvarētājus paziņos 19.aprīlī, uzvarētāji saņems balvas.

Atstājiet komentāru