2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 17.martā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 17.martā

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

5. martā noslēgts līgums starp Preiļu novada pašvaldību un SIA “Preiļu putni” par nekustamā īpašuma Preiļu novadā, Rietumu ielā 7, iznomāšanu. Nekustamais īpašums sastāv no zemes vienības plānotās neapdzīvojamās telpas – tipveida neapkurināma angāra ēkas un divām moduļu tipa sadzīves ēkām, kuru būvniecība notiek pašlaik. Nomas tiesības uz nekustamo īpašumu uzņēmējs ieguva izsoles rezultātā. Nomas līguma nosacījumi paredz to, ka uzņēmējs, attīstot uzņēmējdarbību nekustamajā īpašumā, apņemas radīt ne mazāk kā 10 jaunas darba vietas. 

Preiļu novada dome izsludinājusi projektu konkursu mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanai. Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Preiļu novadā. Projekta konkursa nolikums, pieteikuma veidlapa un projekta atskaites veidlapa pieejamas preili.lv  Projekta pieteikumus var iesniegt līdz 1. aprīlim.

Preiļu novada pašvaldības Vēlēšanu komisija informē, ka līdz 22. aprīlim notiek Preiļu novada pašvaldības Vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļu kandidātu pieteikumu pieņemšana pašvaldības vēlēšanām, kas paredzētas šā gada 5.jūnijā. Jaunajā administratīvajā teritorijā darbosies 15 vēlēšanu iecirkņi, divi no tiem Preiļu pilsētā. Vēlēšanu iecirkņu komisijas locekļa kandidāta pieteikums iesniedzams Preiļu, Aglonas, Riebiņu un Vārkavas novadu domēs un pagastu pārvaldēs aizlīmētās aploksnēs ar norādi „Preiļu novada pašvaldības Vēlēšanu komisijai”, vai elektroniski parakstīts pieteikums nosūtāms uz  e-pastu:  preili_nvk@inbox.lv.

Deputātu kandidātu sarakstu pieņemšana 5. jūnija Preiļu novada domes vēlēšanām notiks Preiļu novada domes ēkā, Raiņa bulvārī 19, Preiļos, 2. stāva zālē. Kandidātu sarakstu pieņemšana tiks organizēta vēlēšanu komisijas noteiktos darba laikos, iepriekš piesakoties pie Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājas vai sekretāres. Papildu informāciju var saņemt Preiļu novada pašvaldības Vēlēšanu komisijā.

Turpinām ziņas

Preiļu novada iedzīvotāji tiek aicināti uz bezmaksas jogas nodarbībām zoom platformā. Nodarbības notiek otrdienās, ceturtdienās no plkst. 18:30 līdz 19.30. Pieslēgšanās nodarbībām – no plkst. 18.20. Nodarbības vada sporta speciāliste, fitnesa un jogas pasniedzēja Lilita Kivleniece. Jautājumi un pieteikšanās pa tel. 20084373. 

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma struktūrvienība Preiļi 2021./2022. mācību gadā aicina apgūt vairākas profesijas. Pēc 9. klases (mācību ilgums 4 gadi) var apgūt pavāra, maizes un miltu produktu ražošanas tehniķa, vizuālā tēla stilista un viesmīlības pakalpojumu speciālista profesiju. Pēc 9. vai 12. klases (mācību ilgums 1 gads) iespējams apgūt konditora palīga un friziera profesijas. Kontaktinformācija: Sporta iela 1, Preiļi, tālrunis 65381291 vai 65381293.

26. martā plkst. 15 tiek organizēta bezmaksas sociālā teātra metodes nodarbība jauniešiem no 13 līdz 25 gadu vecumam. Nodarbība notiks ZOOM tiešsaistes platformā. Obligāta iepriekš pieteikšanās līdz 25. martam. Drāmas nodarbības mērķis ir ļaut dalībniekiem iejusties dažādās lomās, lai labāk izprastu vienam otru, un veicinātu empātiju, spēju veidot cieņpilnas, pozitīvas attiecības, prasmes risināt konfliktus un mazinātu iespējamu vardarbību.

Brīdī, kad nav iespēja tikties un parunāties klātienē, Jauniešu centrs “ČETRI” piedāvā tiešsaistes individuālās sarunas par dažādām aktuālām tēmām jauniešiem no 13 gadiem. Katru  trešdienu plkst. 16:00 iespējams tikties tiešsaistē arī ar citiem domubiedriem. Lai pieteiktos uz nodarbību, ir jāraksta uz e-pastu jauniesu.centrs@preili.lv , norādot izvēlēto sarunu tēmu un laiku, kad būtu ērti tikties tiešsaistē!

Un vēl

Preiļu novada Tūrisma informācijas centrs aicina skolēnus interesanti pavadīt pavasara brīvdienas, iesaistot arī ģimeni. Preiļu apkārtnē tiek piedāvātas vairākas idejas skolēnu pavasara brīvlaikam dabā: Dižkoku taka Preiļu parkā, geocaching meklēšanas aizrautīgā spēle, Riebiņu zirgaudzētava un Aglonas briežu dārzs, Geļenovas un Jasmuižas parki, velo sezonas atklāšana, izbraucot kādu no izveidotajiem velo maršrutiem un daudz kas cits. Vairāk informācijas visitpreili.lv.

Atstājiet komentāru