2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 24.martā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 24.martā

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

27. martā no pulksten 20.30 līdz 21.30 notiks lielākā vides akcija - Zemes stunda, kas apvienos cilvēkus visā pasaulē, kuri iestāsies par dabu. Pašvaldība aicina arī Preiļu novada iedzīvotājus, uzņēmumus un organizācijas simboliski izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu savu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā.

Preiļos darbojas vairāki tūristu iecienīti apskates objekti un pavisam drīz tiem pievienosies vēl divas kolekcijas, kas veltītas boksam un vecticībniekiem. Pagājušā gada vidū no ārvalstīm savā dzimtajā pilsētā Preiļos atgriezās remigrants Raimonds Šnepsts un izveidoja vietu savam sapnim un hobijam – tika atklāts boksa klubs “Boxclub 13th round”. Redzot savu audzēkņu interesi par boksu, Raimonds pats daudz apguvis tā vēsturi un tagad vēlas ar to dalīties. Tādēļ nākotnē ir doma Preiļos izveidot Boksa muzeju - kolekciju. 

Savukārt, godinot Preiļu puses vecticībnieku bagātīgo vēstures un kultūras mantojumu, Moskvinas vecticībnieku draudzes locekļiem ir ideja izveidot Vecticībnieku muzeju. Savākti daudzi materiāli, apģērbs, priekšmeti, kas ataino vecticībnieku tradīcijas un sadzīvi un kopā ar pašvaldību tiks meklēts risinājums vecticībnieku vēsturisko lietu izvietošanai apskatei visiem interesentiem.

Sākot ar aprīli, pārtikas un pamata materiālās palīdzības preču izdalīšanu trūcīgām personām Eiropas Atbalsta fonda ietvaros organizēs biedrība “Ģimeņu atbalsta centrs “Puķuzirnis””. Pakas iespējams saņemt katra mēneša trešās nedēļas pirmdienā, otrdienā vai trešdienā no pulksten  9 līdz 17 Preiļos, Daugavpils ielā 2. Līdz šim pārtikas pakas varēja saņemt Labklājības pārvaldē.

Turpinām ziņas

No 1. aprīļa līdz 11. aprīlim ikvienam ir lieliska iespēja piedalīties Lieldienu akcijā “Ietērp koku savā sētā”. Atraktīvi noformē koku savā sētā no vienkrāsaina vai raiba auduma, nofotografē to un atsūti uz tic@preili.lv . Atraktīvāk noformēto koku vērtēšana notiks 19. aprīlī. Balvas paredzētas arī labākajām bildēm.

Līdz 8. aprīlim interesenti aicināti piedalīties mākslas konkursā “Pavasaris ienāk Preiļos!”. Darbam jābūt A3 vertikālā formātā, izpildītam jebkurā tehnikā. Tēma – pavasaris dabā, pilsētvidē, telpā. Iesniedzot darbu, jānorāda vārds, uzvārds, vecums un kontaktinformācija. Darbus var iesniegt: 8. aprīlī Kārsavas ielā 4, Preiļos, no pulksten 10 līdz 18, pie jauniešu centra būs novietota kaste darbu ievietošanai, vai sūtot pa pastu uz Jauniešu centru “ČETRI”. 18 labākie darbi tiks izvietoti Jauniešu centra “Četri” un Tūrisma informācijas centra logos, kā arī piedalīsies skatītāju balsošanā. 5 visaugstāk novērtētie darbi saņems balvas.

No 4. līdz 6.martam notika Starptautisko pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkurss „WIND STARS 2021”, ko organizēja Mārupes Mūzikas un mākslas skola sadarbībā ar  starptautisko mūzikas skolu asociāciju „CON ANIMA”. Labus rezultātus parādīja Preiļu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi. Savās apakšgrupās I vietu konkursā ieguva Alise Savicka, Daniels Jānis Pastars, Sabīne Vaivode. 2. vietā Renārs Koļesņičenko, 3. vieta - Artim Borovskim. Audzēkņu pedagogi - Oļegs Koļesņičenko, Jānis Livdāns, koncertmeistare Kristina Sauliša un Ilze Savicka.

31. martā no pulksten 11 līdz 14:30 Viduslatgales pārnovadu fonds aicina uzņēmējus un citus interesentus piedalīties tiešsaistes seminārā “Mīli savu darbu? – emocionālā labbūtība darba vietā.” Lektori: Evija van der Beek - supervizore, profesionāls koučs un biznesa trenere ar 15 gadu pieredzi vadošos amatos starptautiskos uzņēmumos un Zane Oja - uzņēmēja, konditorejas studijas „Tarte” īpašniece. Vairāk informācijas pašvaldības mājaslapā preili.lv. 

Un vēl

Jau ceturto gadu Preiļu Mūzikas un mākslas skola sadarbībā ar Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeju izsludina konkursu Jāzepa Pīgožņa balva jauniešiem Latvijas ainavu glezniecībā. Konkursa dalībnieki - 14 līdz 20 gadus veci jaunieši no Latvijas mākslas skolām, mākslas studijām un citām izglītības vai mākslas iestādēm. Darbu iesniegšana konkursam sāksies no 20. augusta, bet tagad ir laiks sākt izvēlēties tēmu un ķerties pie darba. Nolikums pieejams Preiļu Mūzikas un mākslas skolas mājas lapā, telefons saziņai – 29610964.

Atstājiet komentāru