2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2021.gada 26.martā

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2021.gada 26.martā

Radio1 Riebiņu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Lielākā pavasara sakoptības akcija Lielā Talka šogad norisināsies 24. aprīlī, tādēļ pašvaldība aicina iedzīvotājus aktīvi sniegt savus priekšlikumus par talkošanas vietām Riebiņu novadā. Ņemot vērā apstākļus, šogad Lielās Talkas vadmotīvs ir: “Par zaļu Latviju – katrs atsevišķi, bet visi kopā!” Aicina ikvienu novada iedzīvotāju nepalikt malā un 24. aprīlī doties talkot vai nu vienatnē, vai ar savu ģimeni. Informāciju lūgums iesniegt līdz šī gada 31. martam Lielās Talkas koordinatoram Riebiņu novadā Rolandam Naglim, sniedzot priekšlikumus iesniegumu formā un sūtot elektroniski uz e-pasta adresi: rolands.naglis@riebini.lv. Arī šogad, lai veiksmīgi nodrošinātu Lielās Talkas laikā savākto atkritumu nogādi poligonos, Lielās Talkas organizatori oficiālo talku norises vietās nodrošinās speciālus maisus. 

Lai saņemtu valsts un pašvaldību vienotā klientu apkalpošanas centra pakalpojumus, iedzīvotāji tiek aicināti sazināties un pieteikt savu vizīti iepriekš, zvanot uz klientu Riebiņu novada apkalpošanas centru pa tālruni 22417265. 

Līdz ar pavasara šķīdoņa laika iestāšanos, pakāpeniski tiks ieviesti smagsvara autotransporta satiksmes ierobežojumi, uzstādot ceļa zīmes „Masas ierobežojums 10 t” uz Riebiņu novada pašvaldības autoceļiem.  Autotransporta satiksmes ierobežojumi tiek ieviesti uz nenoteiktu laiku. Iestājoties labvēlīgiem klimatiskajiem apstākļiem, ierobežojumi uz noteiktu laiku var tikt atcelti. Sīkāka informācija par satiksmes ierobežojumiem pieejama pa tālr. 65324378.

Riebiņu novadā aprīlī sāksies Traktortehnikas ikgadējās Valsts tehniskās apskates. Plašāka informācija par tehniskās skates vietām un laikiem publicēta pašvaldības mājaslapā riebini.lv. Uz skati jābūt traktortehnikai un sekojošiem dokumentiem: Traktortehnikas reģistrācijas apliecībai, attiecīgās kategorijas traktortehnikas vadītāja apliecībai un spēkā esoša obligātā civiltiesiskās apdrošināšanas polise. Samaksa par pakalpojumu veicama tikai ar maksājuma kartēm. Traktortehnikas valsts tehniskās apskates laikā obligāti jāievēro valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības .

Turpinām ziņas

Noslēdzies projekts “Debašu Līderu skola 2020/2021” , kurā piedalījās un ko veiksmīgi absolvēja arī Riebiņu vidusskolas skolotāji un skolēni. Projektā “Debašu Līderu skola” skolēni un skolotāji no visas Latvijas apgūst debašu prasmes - argumentāciju, publisko runu, kritisko un loģisko domāšanu un mediju pratību, gūst zināšanas par vides, politikas un ekonomikas aktualitātēm, kā arī uzlabo savas angļu valodas prasmes starptautiskā līmenī atzītu debašu lektoru un treneru vadībā, jo visas projekta aktivitātes notiek angļu valodā. Tāpat būtisks projekta ieguvums ir katrai dalībskolai pieejamais debašu mentoru - pieredzējušu debatētāju atbalsts.

Katru gadu ziemas izskaņā Viduslatgales pārnovadu fonds uzsāk labdarības akciju bērniem ar īpašām vajadzībām “Piepildīt sapni”. Šogad akcija notiks astoto gadu. Akcijas laikā aicina ikvienu iedzīvotāju palīdzēt piepildīt kāroto sapni Preiļu, Līvānu, Riebiņu, Vārkavas un Aglonas bērniem. Novados ir apzināti 15 bērni, kas dalījās ar savām vēlmēm. Bērni vēlas velosipēdus, telefonus, šūpoles, batutu, baseinu ar bumbām, Fērbiju, Hot Wheel mašīnu trasi, savu kokli un nošu statīvu. Tāpat svarīgi, lai veselības un dzīves kvalitātes uzlabošanai tiktu savākti līdzekļi silto smilšu terapijas kursam diviem bērniem, pretizgulējuma dinamiskajam matracim ar kompresoru un aktivitāšu mājiņai bērnam. Plašāka informācija riebini.lv.

Un vēl

Riebiņu novadā atsāksies fiziskās aktivitātes. Balstoties uz epidemioloģisko situāciju, tās norisināsies ārpus telpām. Vingrošanas nodarbības Kastīrē notiks katru otrdienu un piektdienu, bet Stabulniekos – katru otrdienu un ceturtdienu. Savukārt pirmās fitnesa nodarbības norisināsies ceturtdien 1.aprīlī -  Sīļukalnā pulksten 16tos un Galēnos pulksten 18tos. Plašāk ar visu fizisko aktivitāšu norises laikiem un vietām var iepazīties Riebiņu novada mājaslapā – riebini.lv.

Atstājiet komentāru