2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils radio1 Jēkabpils novada ziņas 2021.gada 1.aprīlī

Jēkabpils radio1 Jēkabpils novada ziņas 2021.gada 1.aprīlī

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils novada domes deputāti ārkārtas sēdē apstiprināja Attīstības programmas 2019.-2025.gadam Investīciju plānā iekļautā investīciju projekta “Aldaunes ielas atjaunošana Brodos, Ābeļu pagastā, Jēkabpils novadā” iesniegšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā valsts budžeta aizdevuma saņemšanai. Investīciju projekta īstenošanai pašvaldība nodrošinās budžeta līdzfinansējumu 15 % apmērā no būvdarbu kopējām izmaksām 308tūkstoši 741 eiro, kas sastāda 46 tūkstoši 311eiro. Aldaunas ielu atjaunos nepilna kilometra garumā.

Lai nodrošinātu jaunveidojamā Jēkabpils novada, kas iekļauj Jēkabpils pilsētu, Krustpils, Jēkabpils, Viesītes, Aknīstes un Salas novadu administratīvās struktūras projekta izstrādi, Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors izdevis rīkojumu, kurā noteikts atbildīgajām personām organizēt diskusijas Microsoft Teams platformā ar Krustpils, Jēkabpils, Viesītes, Aknīstes un Salas novada attiecīgās nozares darbiniekiem, aicinot piedalīties diskusijās pašvaldību priekšsēdētājus un izpilddirektorus. Balstoties uz izdoto rīkojumu, atbildīgajām personām nepieciešams iesniegt priekšlikumus par jaunveidojamā Jēkabpils novada darba organizāciju attiecīgajā nozarē, apzinot nepieciešamos resursus funkciju izpildes nodrošināšanai.

Turpinām ziņas

Šogad Eiropas kultūras mantojuma dienas Latvijā, kas norisināsies no 17. līdz 19. septembrim, būs  veltītas transporta tēmai, paverot plašu mantojuma spektru – sākot ar ceļiem, tiltiem, kanāliem un dzelzceļa stacijām, beidzot ar lidlaukiem, ostām un pašu spēkratu kolekcijām. Pēc Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes aicinājuma Jēkabpils novada pašvaldība sagatavoja pieteikumu par teritorijā esošu ar transporta un satiksmes vēsturi saistītu objektu – pieminekli plostnieku piemiņai Dunavas pagastā, un tas tika apstiprināts. Lai sniegtu iespēju sabiedrībai iepazīt ar plostniecību saistīto kultūras mantojumu un stiprinātu izpratni par tā nozīmību, Jēkabpils novada pašvaldība Eiropas kultūras mantojuma dienās organizēs pasākumu – “Stāstnieku pēcpusdiena Daugavas krastā”.

Nacionālais veselības dienests informē, ka no šodienas 1.aprīļa valsts apmaksātos ģimenes ārsta pakalpojumus Dignājā un Dunavā uzsāks sniegt ģimenes ārsts Jurijs Jermaks.. Ārsta darbības pamatteritorija ir Jēkabpils pilsētā un Jēkabpils novada Dunavas un Dignājas pagastā. 

Un vēl

Jēkabpils novada pašvaldība aicina 4. aprīlī dodies svētku piedzīvojumā ģimenēm - LIELDIENU CEĻOJUMĀ un apmeklēt kādu vai vairākus Jēkabpils novada pagastus un atrast visus Lieldienu objektus konkrētajā pagastā, nofotografēties pie tiem un iegūt balvu!
 
Jēkabpils novada septiņos pagastos kopumā ir 57 Lieldienu objekti.
Ābeļu pagastā ir 7 objekti Brodos, pie Ābeļu skolas, Lašos, Veselībā. 
Dignājas pagastā: 5 objekti Vandānos
Dunavas pagastā: 9 objekti Dunavā, Tadenavā, Sudrabkalnā. 
Kalna pagastā: 9 objekti Dubultos, Vidsalā, Aleksandra Grīna parkā. 
Leimaņu pagastā: 9 objekti Leimaņos, Mežgalē, Bērzgalē. 
Rubenes pagastā: 9 objekti Rubeņos, Kaldabruņā, Slatē. 
Zasas pagastā: 9 objekti Zasā, Liepās.

Papildus uzdevums, kas izpildāms obligāti, ja ir vēlme iegūt balvu - jānokrāso Lieldienu olas un to fotogrāfiju jānosūtai pasākuma organizatoriem! Kartes ar Lieldienu objektu atrašanās vietām, kā arī sīkāka informācija par fotogrāfiju iesūtīšanu tiks publicēta 4. aprīlī pulksten 9 Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes Facebook lapā!

Atstājiet komentāru