2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada ziņas 2021.gada 14.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada ziņas 2021.gada 14.aprīlī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada dome īsteno projektu “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei. 2020. gada rudenī tika uzsāktas pirmās aktivitātes – vingrošanas nodarbības pirmsskolas izglītības iestādē, jogas nodarbības, garīgo lekciju cikls, kuras pārtrauca ārkārtas situācijas izsludināšana. Pašreiz notiek aktivitāšu pārorientācija, uzsākot tās attālināti vai plānojot nodarbības līdz 10 dalībniekiem brīvā dabā. Notikušas smilšu terapijas nodarbības, slēpošanas nodarbības Preiļu parkā slēpošanas trenera vadībā, ka arī regulāri otrdienās un ceturtdienās  attālināti notiek jogas nodarbības.  Projekta laikā plānotas arī vasaras nometnes bērniem un topošo māmiņu un tēvu skolas nodarbības. 

Preiļu novada pašvaldības Vēlēšanu komisija informē, ka līdz 22. aprīlim notiek Preiļu novada pašvaldības Vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļu kandidātu pieteikumu pieņemšana pašvaldības vēlēšanām, kas paredzētas šā gada 5.jūnijā. Jaunajā administratīvajā teritorijā darbosies 15 vēlēšanu iecirkņi, divi no tiem Preiļu pilsētā. Vēlēšanu iecirkņu komisijas locekļa kandidāta pieteikums iesniedzams Preiļu, Aglonas un Vārkavas novadu domēs un pagastu pārvaldēs.

Preiļu 1. pamatskola aicina nākamos pirmklasniekus un viņu vecākus doties virtuālā ekskursijā pa skolu. Ekskursijas video varat apskatīt Preiļu 1. pamatskolas un Preiļu novada pašvaldības mājas lapās. Iesniegumu bērna mācību uzsākšanai pamatskolā var uzrakstīt skolas kancelejā. Līdzi jāņem pirmklasnieka dzimšanas apliecība.

Biedrība “Ģimeņu atbalsta centrs “”Puķuzirnis” aicina trūcīgās un mazturīgās personas saņemt Eiropas pārtikas pakas 14. 15. un 16. aprīlī. Paku izdale notiks Daugavpils ielā 2A, Preiļos. 

Turpinām ziņas

Turpinās bezmaksas jogas nodarbības zoom platformā. Aprīlī Preiļu novada iedzīvotāji tiek aicināti uz nodarbībām otrdienās un ceturtdienās no plkst. 18:30 līdz 19.30. Pieslēgšanās nodarbībām – no pulksten 18.20. Nodarbības vada sporta speciāliste, fitnesa un jogas pasniedzēja Lilita Kivleniece. Jautājumi un pieteikšanās pa tālruni 20084373. Pasākums tiek īstenots Eiropas sociālā fonda projekta “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros. 

Preiļu parkā, netālu no estrādes uzstādītas Lielās šūpoles. Tās ir pieskaņotas kopējo parka labiekārtoto elementu vēsturiskajai pelēkajai krāsai, un tās turpmāk dažādos parka apmeklētāju izklaides un atpūtas iespējas. Drīzumā tiks labiekārtots arī segums zem šūpolēm. 

Preiļu novada Tūrisma informācijas centrs ir sagatavojis aizraujošu spēli - kvestu  “Izej un atrisini” jeb pastaigu ar atjautīgiem krustvārdu mīklas elementiem. Tā patiks kā lieliem, tā maziem gājējiem. Spēle norisinās brīvā dabā un izpildāma jebkurā brīdī.  Aicina doties pastaigā pa Preiļu pilsētas ielām, mikrorajoniem, atrast punktus no 1 līdz 24 un meklē atbildes uz krustvārdu mīklas jautājumiem.  Ja vēlas piedalīties arī balvu izlozē, aizpildītas krustvārdu mīklas foto jāatsūta līdz 19.aprīļa pulksten 12 uz e-pastu tic@preili.lv , minot savu vārdu, uzvārdu un telefona numuru, lai varētu sazināties, ja būs laimīgais balvas ieguvējs. Spēles noteikumi, karte un krustvāru mīkla ar jautājumiem pieejama  www.ej.uz/kvestspreilos.

Un vēl

No 19. līdz 25. aprīlim norisināsies Bibliotēku nedēļa Preiļos, šoreiz - Preiļu parkā. Apmeklētājus gaida pavasarīgs citātu maratons "Aizej tur — nezin kur, atrodi to — nezin ko!". Vairāk informācijas Preiļu Galvenās bibliotēkas Facebook lapā. Labākajiem – balvas!

Atstājiet komentāru