2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Viesītes novada ziņas 2021.gada 27.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Viesītes novada ziņas 2021.gada 27.aprīlī

Radio1 Viesītes novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

24.aprīlī visa Latvija, arī Viesītes novads, iesaistījās Lielās Talkas aktivitātēs un padarīja vidi sev apkārt zaļāku un sakoptāku. Tāpat kā pagājušo gadu, arī šogad, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos ierobežojumus, uzsvars tika likts uz individuālu vai ģimenes talkošanu. 

Lai arī oficiālais Lielās Talkas datums šogad tika nozīmēts 24.aprīlis, tomēr Rites un Saukas pagastos, talkošana iesākās jau 23.aprīlī. Ievērojot visus noteiktos ierobežojums, Rites pagasta pārvalde devās sakopt Stupeļu pilskalnu, lai pilskalns kļūtu par pievilcīgāku apskates objektu tūristiem. Stupeļu pilskalns ir viens no lielākajiem Sēlijas pilskalniem, kas atrodas Rites pagastā. Talkotāji sakopa apkārtni, izzāģējot to no aizaugušajiem kokiem un krūmiem.  Saukas pagasta pārvalde šogad bija izlēmusi talkot Lones estrādes teritorijā un rotaļu laukumā, veicot sakopšanas un atjaunošanas darbus.

Arī Viesītes novada pašvaldība sāka talkošanu jau 23.aprīlī un turpināja Lielās Talkas dienas rītā, 24.aprīlī, dodoties uz Mīlestība saliņu, kur ievērojot piesardzības pasākumus, sakopa apkārtni, grābjot lapas un vācot atkritumus. Savukārt, Elkšņu pagasts talkas dienā kļuva zaļāks, jo pārvaldes darbinieki stādīja kokus, tāpat arī tika sakopti Elkšņu pagasta sporta laukumi – uzstādīts volejbola tīkls, novilktas līnijas un sakārtots laukums.

Turpinām ziņas

Ir uzsākta bērnudārzaicināti vecāki, kuri vēl nav uzrakstījuši iesniegumu un pieteikuši savu bērnu bērnudārzā, to izdarīt līdz 15. jūnijam. Pieteikumus varat iesniegt arī elektroniski - e-pasts: anita.orbidane@viesite.lv, vai zvanot pa tālruni: 28397144.  Iesniegumā lūdz uzrādīt ne tikai personas kodu, bet arī bērna dzimšanas datumu.

Ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības notikumus, 2.maijā  no pulksten 9 Viesītē,  Zaļā tirgus teritorijā notiks pavasara tirgus. Aicina mājražotājus, amatniekus un  stādu audzētājus! Obligāta iepriekšēja pieteikšanās un informācija pa tālruni 26513349.
Lūgums gadatirgus dalībniekiem ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības noteikumus, kā arī ievērot 2 m distanci un lietot sejas masku!  

Un vēl

Viesītes novada pašvaldība noslēgusies pieteikšanās uz Viesītes muzeja “Sēlija” vadītāja amatu. Tika piedāvāta pilna laika slodze, amatalga - 864 eiro mēnesī. Patlaban notiek pretendentu zvērtēšana. Jau ziņots, ka Viesītes muzejs "Sēlija" ir reģionālais muzejs, kura misija ir iemūžināt un glabāt Sēlijas kultūrvēsturiskā novada un seno sēļu cilts vārdu, veidot un nostiprināt sēlisko pašapziņu Viesītes un Sēlijas kultūrvēsturiskā novada ļaudīs. Nozīmīgu muzeja daļu veido ekspozīcija par Viesītes šaursliežu dzelzceļu, kas izvietota vēsturiskajā dzelzceļa depo teritorijā un ēkās. Saglabātā lokomatīve un divi vagoni ir atpazīstamākais tūrisma objekts Viesītē.

Atstājiet komentāru