2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 5.maijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 5.maijā

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Apstiprināti mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanas konkursa rezultāti. 28. aprīļa Preiļu novada domes sēdē deputāti apstiprināja Mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanas konkursa rezultātus saskaņā ar 12. aprīļa projektu izvērtēšanas protokolu Nr. 1 un piešķīra finansējumu projektu īstenošanai. Pašvaldības līdzfinansējums 50% apmērā no kopējām projekta izmaksām piešķirts 9 projektiem. Maksimālais domes līdzfinansējums 3000 eiro apmērā piešķirts diviem projektiem. Līdzekļi kopsummā 21 tūkstotis 602 eiro tiek paredzēti no plānotajiem pašvaldības budžeta līdzekļiem.

28. aprīļa Preiļu novada domes sēdē tika skatīts arī jautājums par Preiļu novada ceļu uzturēšanas klašu 2021. gada vasaras sezonai publikāciju masu saziņas līdzekļos. Šobrīd ceļu uzturēšanas klašu saraksts 2021. gada vasaras sezonai skatāms preili.lv. Ceļu uzturēšanas klašu saraksts nosaka dažādu veidu darbu un uzturēšanas biežumu uz pašvaldības ceļiem noteiktā sezonā, kas ļaus uzturēt ceļus atbilstoši klasēm, kurās tie tika iedalīti saskaņā ar autotransporta gada nobraukuma uzskaiti. Saraksts ir veidots pēc Ministru kabineta noteikumiem par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli. 

Biedrība “Sabiedriskais centrs “Aizkalne”” sadarbībā ar Pelēču pagasta biedrību “Nīdermuižas draudze” saņēmusi apstiprinājumu Borisa un Ināras Teterevu fonda programmā uzņēmīgajiem un rosīgajiem “Pats savam saimes galdam”. 32 maznodrošinātās un daudzbērnu ģimenes – 12 ģimenes no Aizkalnes un 20 ģimenes no Pelēču pagasta aprīlī saņēma dažādas sēklas, stādus, darba rīkus, augļu kociņus un agrotīklu agrākai ražas ieguvei. Turpmāk paredzēta kopīga darbošanās Aizkalnes sabiedriskā centra garšaugu lauciņā. Projekta mērķa grupa visu projekta laiku saņems konsultācijas dārzeņu audzēšanā un kopšanā. 

Turpinām ziņas

Ikviens iedzīvotājs un interesents tiek aicināts izteikt viedokli par divu sabiedriski nozīmīgu publisko teritoriju attīstību Preiļu pilsētā: Preiļu pilsētas centra pārbūvi un Kārsavas ielas laukuma labiekārtošanu. Ar abu teritoriju pārbūves skiču variantiem ir iepazinušies Preiļu novada domes deputāti. Lai tālāk virzītu abu publisko teritoriju pārbūves un labiekārtošanas būvprojektu izstrādi, piedāvājam iedzīvotājiem un interesentiem izteikt savus priekšlikumus. Ar piedāvātajiem variantiem var iepazīties preili.lv un pašvaldības sociālajos tīklos. Ierosinājumus aicinām sūtīt uz e-pastu: sanita.melko@preili.lv .

Līdz 31.maijam norisinās nolietotās elektrotehnikas akcija. Visi, kuri akcijas laikā uz Atkritumu šķirošanas laukumu Preiļos, Rīgas ielā 4, nogādās savu nokalpojušo tehniku, piedalīsies izlozē par noderīgām balvām, tajā skaitā jaunu televizoru. Akcijā iedzīvotāji var nodot gan lielo sadzīves tehniku - ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas u.c., gan arī mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī uzkrātās baterijas. Atkritumu šķirošanas laukuma darba laiks darbdienās no pulksten astoņiem līdz pieciem pēcpusdienā. Vairāk informācijas, zvanot Atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītājai Vinetai Igolniecei pa tālruni - 29420721.

Jau no 1. jūlija Preiļu novadā apvienosies Preiļu, Riebiņu, Vārkavas novadu un Aglonas pagasta teritorijas. Lai uzzinātu viedokli par jaunveidojamā Preiļu novada priekšrocībām, izaicinājumiem un izaugsmes redzējumu, iedzīvotāji tiek aicināti līdz 31. maijam piedalīties aptaujā un atbildēt uz anketas  jautājumiem pašvaldības mājas lapā preili.lv. Aptaujas anketas no 26. aprīļa pieejamas arī papīra formātā novadu domēs, pagastu pārvaldēs un bibliotēkās.

Un vēl

Viduslatgales pārnovadu fonds sadarbībā ar piecām biedrībām maijā īsteno neparastu un derīgu ieceri - lauku labumu brīvbodes. Preiļu novadā no šodienas, 5. maija līdz 31. maijam iedzīvotājiem būs iespēja atdāvināt lauksaimniecības preces un produktus tiem, kam to vajag, kas labprāt tos izmantotu. Brīvbodes darbosies kā lauksaimniecības preču un produktu ziedojumu un bezatlīdzības maiņas punkts. 

Preiļu pilsētā brīvbodes darbību nodrošinās ģimeņu atbalsta centrs “Puķuzirnis”, tālrunis - 25947125. Preiļu novada lauku teritorijās lauku labumus mainīt palīdzēs divas biedrības: sabiedriskais centrs “Aizkalne”, tālrunis - 29988509, un sabiedriskais centrs “Smelteriešu cimdiņš”, tālrunis - 29583578.

Atstājiet komentāru