2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 7.maijā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 7.maijā

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Pamatojoties uz Slimību profilakses un kontroles centra 5.maijā publicēto pilsētu un novadu sarakstu, kuros 14 dienu kumulatīvais Covid-19  saslimstības rādītājs atbilst tādam līmenim, lai atbilstoši Ministru kabineta noteiktajai kārtībai  īstenotu klātienes mācības 1.–6.klasēs un 12. klasēs, kā arī rotācijas kārtībā 7.–9.klasēs un 10.–11. klasēs,  Līvānu novads vairs nav drošo pašvaldību skaitā. 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju otrdien, 4.maijā Līvānu novadā bija 252. Līdz ar to no 10.maija visām klašu grupām mācības notiek attālināti, izņemot individuālās konsultācijas. Jāpiebilst, ka pāris dienas pēc datuma, kurā paziņo drošo pašvaldību sarakstu, Līvānu novadā atkal ir samazinājusies saslimstība ar Covid-19 un ceturtdien 6.maijā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju Līvānu novadā bija 206 saslimušie, ja šie rādītāji nemainīsies, Līvāni no 17.maija atkal var tikt iekļauti mācībām klātienē drošo pašvaldību sarakstā.

Līvānu novada pašvaldība paziņojusi par Līvānu novada teritorijas plānojuma 2012.-2024. gadam grozījumiem, nosakot Līvānu pilsētas sabiedriskā centra teritoriju, kurā tiek aizliegtas azartspēļu un izložu organizēšanas vietas, pilnveidotās redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai. Lokālplānojuma publiskā apspriešana norisinās no 14.maija līdz 10.jūnijam. Iedzīvotāji aicināti par iespēju iepazīties ar lokālplānojuma pilnveidoto redakciju klātienē, jautājumu gadījumā vai konsultācijas pieteikšanai zvanīt uz Līvānu novada Būvvaldes tālruņa numuru 653 07272. Rakstiskos priekšlikumus aicina iesniegt līdz 10.jūnijam. Plašāk par rakstisko priekšlikumu iesniegšanas iespējām un kārtību lasiet Līvānu novada pašvaldības mājaslapā livani.lv. 
 
Turpinām ziņas

Līvānu biedrība “Baltā māja” ir viena no piecām Latvijas vietām, kur darbu uzsākusi lauku labumu brīvbode. Tā ir iespēja ikvienam ziedot un saņemt sēklas, stādus, pērnā gada ražu un citus lauku labumus. Brīvbode darbību uzsāka 5.maijā un kā pirmie tajā pieejami tomātu stādi. Biedrībā “Baltā māja” pauž cerību, ka iedzīvotāji būs atsaucīgi un ar laiku piepildīs brīvbodi ar dažādiem labumiem, radot plašu izvēli. Jau ziņots, ka lauku labumu brīvbodes ir viena no aktivitātēm projektā “Labdarības aplis”, ko īsteno Viduslatgales pārnovadu fonds, bet finansiāli atbalsta Norvēģija, Islande un Lihtenšteina. Kopējais projektam piešķirtais grants ir vairāk nekā 104,7 tūkstoši eiro.

Līvānu 2.vidusskolā notiek sporta zāles remonts. 640 kvadrātmetru platībā tiek ieklāts jauns grīdas segums. Šobrīd ir uzlikta finiera apakškārta, virsū būs sporta parkets. Pēc parketa ieklāšanas paredzēts uzzīmēt līnijas volejbola, basketbola un futbola laukumam, pēc tam notiks grīdas lakošana. Darbus veic SIA “Sporta tehnoloģijas” par līgumcenu – 33,2 tūkstoši eiro bez PVN. Par Līvānu novada pašvaldības finansējumu sporta zālei ne tikai top jauna grīda, bet arī ir uzstādīti jauni basketbola grozi ar konstrukcijām. Pēc būvdarbu beigām, kas plānotas šī mēneša vidū, būs noslēgušies sporta zāles atjaunošanas darbi, kas pakāpeniski tika veikti četru gadu garumā.

Jau divus gadus pēc kārtas Līvānu novads izcīnīja balvas konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība”. 2019.gadā tika iegūts konkursa galvenais tituls, bet 2020.gadā pašvaldība atzīta par ģimenei draudzīgāko Latgales reģionā. Rotaļu laukums pie Līvānu 1.vidusskolas Laimiņas skolas ir tapis par naudas balvas līdzekļiem, ko pagājušajā gadā ieguva Līvānu novada pašvaldība. Balva bija 2 tūkstoši 500 eiro. Pieliekot klāt pašvaldības finansējumu, tika izveidots rotaļu laukums mazākajiem bērniem. Otrā balva, kurā 2019.gadā tika saņemti 12,5 tūkstoši eiro, izmantota rotaļu un trenažieru laukumu izveidei piecos Līvānu novada pagastos – Jersikā, Turkos, Sutros, Rožupē un Rudzātos. 

Līvānos tiek labiekārtota apkārtne pie revolucionāriem veltītā pieminekļa, kas atrodas Stacijas ielas malā. Vecās betona plāksnes jau noņemtas, un vietā tiek likts jauns bruģa segums. Tāpat paredzēts iesēt jaunu zālāju, kā arī sakārtot krūmus, kas aug ap pieminekli. Darbus veic SIA “RSB Projekts”. Darbu izmaksas ir 3 tūkstoši eiro. 

Un vēl

No 6.līdz 19 maijam Līvānu novada pagastos būs skatāmas gleznu izstādes no cikla “Šeit dz;ivo kultūra. Jersikas Tautas nama logos - Gitas Dukaļskas  gleznas,  Rudzātu bibliotēkas logos - Andras Kalvānes gleznas, Turku Saieta nama logos – Ingas Skrūzmanes-Mičules gleznas, Sutru kultūras nama logos – Agneses Aizpurietes gleznas un Rožupes kultūras nama logos - Jēkaba Graubiņa mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbi.

Atstājiet komentāru