2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 8.maijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 8.maijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Šovasar visā Latvijā norisināsies mākslinieku darbu brīvdabas «pop-up» tirdziņi «Multimāksla». Pirmais no tiem norisinājās 6.maijā uz tirdzniecības centra «Domina Shopping» autostāvvietas jumta. Viesītē, muzeja “Sēlija” parkā, tirdziņš notiks 16.maijā no pulksten divpadsmitiem līdz četriem pēcpusdienā. Daudzām radošajām personībām – dziedātājiem, mūziķiem, aktieriem u.c. – ir aizraušanās, ar ko viņi nodarbojas paralēli savai pamatprofesijai: izgatavo visdažādākās lietas, glezno, ada, izšuj, rada mākslas darbus, pavārmākslas šedevrus un citas lietas. Nu ir pienācis brīdis, kad viņi vēlas publiski dalīties ar saviem darinājumiem. Vasaras brīvdabas «pop-up» tirdziņos mākslinieku radītās lietas būs iespējams iegādāties par īpašu cenu, tādējādi atbalstot radošos cilvēkus.

AS “Latvijas Zaļais punkts” un vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar SIA “Preiļu saimnieks” kampaņā “Viegla šķirošanās” aicina Preiļu pilsētas un novada iedzīvotājus piedalīties nolietotās un vairs nevajadzīgās elektrotehnikas šķirošanas akcijā, kas līdz 31.maijam notiks atkritumu šķirošanas laukumā Preiļos, Rīgas ielā 4. Visi, kuri akcijas laikā uz laukumu nogādās savu nokalpojušo tehniku, piedalīsies izlozē par noderīgām balvām, tajā skaitā jaunu televizoru. Plašāk informāciju par akciju lasiet Preiļu novada pašvaldības mājaslapā.

Lai palīdzētu uzlabot virszemes ūdeņu kvalitāti, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs  sadarbībā ar partneriem 30. aprīlī izsludināja konkursa pirmo kārtu ideju atlasei LIFE GoodWater IP projektā un aicina iedzīvotājus, uzņēmējus, pašvaldības un nevalstiskās organizācijas pieteikties mazo grantu programmai. Projekta ideju iesniegumus pieņems līdz 31. maijam. Kopējais šajā fāzē pieejamais grantu budžets ir 50 tūkstoši eiro, un viena projekta apjoms paredzams no 800 līdz 8 tūkstoši eiro. Vairāk informācijas - Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra mājaslapā.

Turpinām ziņas

Jēkabpils novadā  noslēgts līgums ar SIA “Valkas ceļi” par autoceļa Āres–Vāgāni atjaunošanu. Patlaban objektā darbi norit pilnā sparā. Ceļa sākuma posmā  puskilometra garumā tiks uzklāts cietais segums ar divkāršo apstrādi un kapiem piekļaujošajā teritorijā izveidos autostāvvietas. Pakalpojuma līgums noslēgts par summu 64 tūkstoši 717eiro bez PVN.

Jēkabpils novada pašvaldības rīkotajā biznesa ideju konkursā “Atbalsts uzņēmējdarbībai Jēkabpils novadā 2021” tika saņemti 6 projektu pieteikumi. Pieci iesniegtie projektu pieteikumi saņēma novērtējumu, kas paredz atbalstu – līdzfinansējuma piešķiršanu. Vienā projekta pieteikumā aktivitātes bija plānots realizēt 2022. gadā un līdz ar to šis projekts netika atbalstīts, jo neatbilda Konkursa prasībām. Pašvaldības līdzfinansējums  - 80 procenti  vienam projektam plānots līdz 2 tūkstoši 666 eiro no kopējām Projekta attiecināmajām izmaksām, bet Personas līdzfinansējums ir 20 % apmērā no kopējām attiecināmajām izmaksām. Atbalstu guva šādi projektu pieteikumi: “Iekārtu un instrumentu iegāde saimnieciskās darbības attīstībai”, “LASER TAG inventāra noma”, “Plosts Jēkabs II”, “Matraču un laivas iegāde Sēļu sētā “Gulbji”” un “Bērzzemnieku ceļojošā kafejnīca”.

Bibliotēku nedēļā  Jēkabpils novada bibliotēkas aicināja uz konkursu “Kur grāmata, tur dzeja!”. Iesūtīti 23 attēli ar pavasarīgām dzejas rindām, kuras izveidotas no grāmatu muguriņām. Konkursā piedalījās visu vecumu dalībnieki, sākot no 6 līdz 70 gadiem. Daži no dalībniekiem bija iesnieguši vērtēšanai vienu fotogrāfiju, daži – vairākas. Ar visiem dalībniekiem konkursa organizatori sazināsimies personīgi, lai vienotos par balvu saņemšanu.

Un vēl

1. maijā ir beidzies iepriekš noteiktais makšķerēšanas liegums no laivām, kanālos un caurtecēs, kā arī liegums makšķerēt ar dzīvo ēsmu. Taču maijā turpinās atsevišķi ierobežojumi makšķerēšanai: līdz 15. maijam aizliegts lomā paturēt salates jeb meža vimbas; līdz 31. maijam aizliegts lomā paturēt zandartus un zvejot ar murdiem, bet līdz 15. jūnijam aizliegts zvejot jebkādas zivis visās ūdenstilpnēs ar zivju tīkliem. Aknīstes novada pašvaldības policija informē, ka sadarbībā ar Viesīte novada pašvaldības policiju un Valsts policiju atsākies regulārie Vecmuižas un Zuju ezera apsekošanas reidi.

Atstājiet komentāru