2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 10.maijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 10.maijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Zemgales mazie un vidējie ražojošie uzņēmumi ir aicināti pieteikties digitalizācijas treniņam Kickstart, kas startēs rīt, 11. maijā un ļaus uzņēmumiem izvērtēt, kā ar dažādiem digitāliem rīkiem attīstīt savu biznesu. Treniņu rīko Latvijas IT klasteris sadarbībā ar Zemgales Plānošanas reģionu. Kickstart treniņam tika meklēti 6 uzņēmīgi un idejām atvērti ražotāji, kas vēlas izprast, ko digitalizācija nozīmē viņu biznesam, vai kas jau atrodas digitalizācijas sākuma posmā un grib zināt, kurp doties tālāk. Tā laikā mentoru pavadībā dalībnieki dzirdēs uzņēmumu veiksmes stāstus, izaicinājumus, ar kādiem saskaras un kā tos risina līdzīgi uzņēmumi, piedalīsies radošās ideju darbnīcās, kā arī apmainīsies ar padomiem, kā veicināt katra uzņēmuma digitālo attīstību. 

Zemgales plānošanas reģionā noslēdzies Latvijas Valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītās “Zemgales Kultūras programmas 2021” projektu konkurss. Finansiālu atbalstu guvis viens no trim Jēkabpils novada pašvaldības iesniegtajiem projektiem – “Sēļi un latgaļi sasaucas Zemgalē”.  Realizējot projektu, taps unikāla mūzikas koncertprogramma. Pasākums plānots 17.jūlijā Dunavas pagasta pārceltuves pār Daugavu teritorijā. Pasākuma organizatori nodrošinās pasākuma īstenošanu atbilstoši Ministru kabineta noteiktajiem ierobežojumiem, attiecībā uz publisko pasākumu norisi. Lai nodrošinātu pasākuma pieejamību neierobežotam skaitam skatītāju, tiks nodrošināta tiešraide. Valsts kultūrkapitāla fonda un “Latvijas Valsts meži” piešķirtais finansējums projektam – tūkstoš 500 eiro.

Aknīstes novada pašvaldības projektu konkursā šogad iesniegti 14 projekti, no tiem 12 atbilda administratīvajiem vērtēšanas kritērijiem un tika izvērtēti arī pēc kvalitatīvajiem kritērijiem. Šogad nolikumam tika pievienots papildus kritērijs, piesaiste tēmturim #Aknīstesvin100, par ko tika piešķirti papildus punkti. Pieci projekti atbalstīti visas pieprasītās summas apjomā, septiņi, piešķirot daļēju finansējumu, bet divi noraidīti, jo neatbilda konkursa kritērijiem.

Turpinām ziņas

No sestdienas, 8. maija, Līvānu pilsētas daudzdzīvokļu mājas un iestādes sāka atslēgt no centralizētās apkures. Arī pagastu pārvaldēm uzdots nodrošināt apkures izbeigšanu pagastu teritorijās. Ņemot vērā mainīgās gaisa temperatūras prognozes un dažādos iedzīvotāju viedokļus, apkures sezona netika pārtraukta agrāk.

“GreenFest” mākslas festivāla laikā no maija līdz oktobrim Valmierā, Cēsīs, Siguldā un Gaujas Nacionālā parkā tiks radīti vides mākslas objekti “landart” jeb zemes mākslas formā, tā pievēršot uzmanību dažādu dzīvotņu izzušanas problemātikai. Šajās dienās Valmierā aizvadīta pirmā šī gada aktivitāte, uzsākot veidot dabisko pļavu pilsētvidē. Par dabiskās pļavas izveides vietu Valmierā izvēlēta teritorija Dīvaliņa pļavās, kas ir ar plašiem, katru gadu pļautiem, bet ne mērķtiecīgi veidotiem zālājiem. Tagad, izpļaujot noteiktas kontūras un iesējot pļavu puķes, vēlāk būs iespējams vērot dabiskās un mākslīgi veidotās vides atšķirības.

Aizkraukles KUK ielu un ietvju tīrīšanā šopavasar izmanto nesen iegādāto pilsētas uzkopšanas tehniku — ielu un ietvju putekļsūcēju. “ī modernā komunālā tehnika atvieglos un paātrinās darbu iekšpagalmos, auto stāvvietās un pilsētas laukumos, palīdzēs savākt ielu atkritumus un putekļus ātrāk un kvalitatīvāk, tādējādi ietves un ielas padarot tīrākas, kā arī samazinās putekļu daudzumu gaisā.

Un vēl

“Daugava vieno” – ar šādu nosaukumu trijās Latgales pašvaldībās – Daugavpils pilsētā, Krāslavas un Daugavpils novados sākās apceļošanas akcija. Tas ir jauns tūrisma produkts, ko veido šo Daugavas krastos esošo pašvaldību tūrisma informācijas centri un aģentūras, piesaistot vietējos tūrisma pakalpojumu sniedzējus – restorānus, viesu mājas, muzejus, amatniekus, dabas atpūtas un atrakciju nozares pārstāvjus. Tieši Daugava ir kļuvusi par šīs akcijas vienojošo simbolu.

Atstājiet komentāru