2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2021.gada 11.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2021.gada 11.jūnijā

Radio1 Riebiņu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Riebiņu novada domes deputāti pieņēma lēmumu iesniegt apvienojamo Preiļu, Vārkavas, Aglonas, Riebiņu pašvaldību finanšu komisijai saskaņojuma saņemšanai par valsts līdzfinansējuma saņemšanu augstas gatavības pašvaldības investīciju projekta “Riebiņu vidusskolas teritorijas labiekārtošanas un sporta laukuma pārbūve” realizācijai un  iesniegšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Projekta realizācijai nolemts lūgt valsts līdzfinansējumu 998  tūkstošu 190 eiro. Tāpat pieņemts lēmums nodrošināt līdzfinansējumu ne mazāk kā 15% apmērā no pašvaldības kopējām projekta izmaksām attiecīgajam gadam plānotā ieguldījumu apjoma, kā arī nodrošināt  investīciju projektā  valsts budžeta finansējumam izmantošanu vismaz 50% apmērā līdz 31.decembrim.

Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide”, kā arī “Maxima Latvija” elektrotehnikas šķirošanas kampaņā “Viegla šķirošanās” aicina Riebiņu novada iedzīvotājus līdz 17.augustam pieteikt nolietoto un vairs nevajadzīgo elektroiekārtu bezmaksas izvešanu no savām mājsaimniecībām vai uzņēmumiem. Piedaloties akcijā, ir iespēja laimēt noderīgas balvas – veikalu “Maxima” dāvanu kartes 30 eiro vērtībā. Pieteikties elektronikas izvešanai var, aizpildot reģistrācijas anketu pašvaldības mājaslapā. Elektrotehnikas savākšana no pieteiktajām adresēm Riebiņu novadā notiks no 25. līdz 27.augustam.

Turpinām ziņas

No 5.līdz 9.jūlijam norisināsies bezmaksas nometne bērniem – Izzini. Izmanto. Saudzē. Nometnē būs ierobežots dalībnieku skaits – 20 bērni. Pieteikties aicināti skolēni vecumā no 9 līdz 14 gadiem. Pieteikums nometnei jāiesūta lietotnē Whats App uz numuru – 27130411 vai e-pastu jaunie_sparni@inbox.lv. Dalībai nometnē priekšroka tiks dota Riebiņu novada bērniem.

Riebiņu novada centrālā bibliotēka no 9.jūnija līdz 9.jūlijam aicina apmeklēt Feliciana Lukaševiča gleznu izstādi “Dzīvot mierā, mīlestībā, harmonijā”,  kas ir mākslinieka 70 gadu jubilejas dāvana mākslas cienītājiem. Šī izstāde iepriekš bija skatāma Krāslavas vēstures un mākslas muzejā. Felicians Lukaševičs ilgus gadus strādājis Krāslavas rajona Patērētāju biedrībā par mākslinieku noformētāju un gleznojis no darba brīvajā laikā. Viņam, kā sabiedriski aktīvam cilvēkam, ir arī vairāki citi hobiji, tajā skaitā dzejas rakstīšana un muzicēšana.

Un vēl

Riebiņu novadā turpinās kapusvētku laiks. Šīs nedēļas nogalē 12.jūnijā pulksten 12tos kapusvētki norisināsies Bukšinu un Teilānu kapsētās. Savukārt 13.jūnijā pulksten 15tos kapusvētki būs Kokoriešu kapsētā. Plašāk ar kapusvētku norises laikiem Riebiņu novada kapsētās var iepazīties pašvaldības mājaslapā riebini.lv.




Atstājiet komentāru